Zobacz pełną wersję : który do D300 - N17-55 - 24-70 - 17-35 f/2.8
proszę o pomoc w wyborze, mam już taki mętlik że mnie głowa boli
co myślicie o tych szkłach, który najlepiej sie sprawdzi z d300...
... no i jakość, podobno 24-70 kosiarka niesamowita ale w formacie DX wąsko
czekam na opinie
Kolego ja jestem na etapie wyboru/szukania szkiełka do D300 i juz na 99,99% wybrałem bedzie nim 24-70 .
a co z szerokością ? następne szkło? :/
we wnetrzach ciężko...
Wszystko zależy od tego czego potrzebujesz.
Mam 17-55 i jestem b.zadowolony - szkło uniwersalne, do którego mam uzupełnienie S10-20 i 70-200 VR.
Braku pomiędzy 55 a 70 nie odczuwam
borregaard
23-01-2008, 16:25
mam już taki mętlik że mnie głowa boli
...a to z powodu,że tak naprawdę nie wiesz co Ci potrzebne....Każdy się sprawdzi.Kup obojętnie który,będziesz zadowolony i ....zdrowszy...chociaż nieco uboższy....:-D
Wiem ,że teraz 24-70 "wypada" mieć nawet pstrykając jedną fotę na tydzień....:wink:
Pzdr
Andrzej
...a to z powodu,że tak naprawdę nie wiesz co Ci potrzebne....Każdy się sprawdzi.Kup obojętnie który,będziesz zadowolony i ....zdrowszy...chociaż nieco uboższy....:-D
Wiem ,że teraz 24-70 "wypada" mieć nawet pstrykając jedną fotę na tydzień....:wink:
Pzdr
Andrzej
Dzięki Andrzeju :)
właśnie mam dylemat, bo potrzebuje coś również do wnętrz...
a w opiniach piszą właśnie na + dla 24-70 ... głowa boli
przy tak dużych kwotach trzeba sie solidnie zastanowić
żeby nie żałować...
Ps. dogadałem się w sklepie że przyjmą z powrotem na wymianę S18-50 HSM - to nie jest to o co mi chodziło
jakość obrazu to... no coment
a co z szerokością ? następne szkło? :/
we wnetrzach ciężko...
Mam S10-20
Mam S10-20
no i? jakie odczucia... ja sie jakoś zniechęciłem do firmy S
Miałem już kilka Sigm, hmm, lepiej nie będę o nich pisał. 10-20 to jakby inna Sigma, szybka, ostra, nie krzywiąca. Może nie najjaśniejsza, ale naprawdę warta uwagi.
Pozdrawiam
Waldy