Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Babie Doły - [Nemeth®]
Witam
Ta delikatna poświata przy palach to mgiełka ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
30s.
pozdr.
Ale czad!!! :shock:
Jak bum cyk cyk, będę się musiał wybrać w końcu kiedyś nad to morze, bo bez przerwy zazdroszczę Ci tych widoków. Musisz tylko kiedyś powiedzieć, gdzie mam pojechać - nigdy nie byłem nad morzem...
Na papier!
Ale nie bujnął ci się statyw? Brakuje mi odrobinę ostrości na palach.
(...)
Jak bum cyk cyk, będę się musiał wybrać w końcu kiedyś nad to morze, bo bez przerwy zazdroszczę Ci tych widoków. Musisz tylko kiedyś powiedzieć, gdzie mam pojechać - nigdy nie byłem nad morzem...
Zapraszam nad Zatokę Pucką. Najlepiej do Władysławowa. Dziura jakich mało ale najlepsza miejscówka - blisko do Jastrzębiej Góry i Karwi, na Mierzeje Helską, do Pucka i innych okolicznych miejscowości.
ADAS (...) statek jest.
Faktycznie :) Nie zauważyłem... Wy to macie oczy...
anchel (...)
Ale nie bujnął ci się statyw? Brakuje mi odrobinę ostrości na palach.
Starałem się tego uniknąć ale nie mogę tego wykluczyć - wiało potwornie i trudno było mi ustać trzymając statyw.
Na papierze myślę będzie ok. W końcu zdjęć sie nie ogląda z przytkniętym doń nosem ;)
super fotka z klimatem!!
kiedys znalem ta okolice (za dzieciaka;) ) bo wujo (wojskowy) mieszkal na Babich Dolach
i czesc wakacji spedzalem u niego... ech... lezka sie w oku kreci ;)
nie bylem tam z 15 lat...
Jakub Klimczak
22-01-2008, 20:52
Świetna praca.
Piekne zdjecie, ta mgielka dodaje super klimatu. Gratuluje!
No toś Chłopie pojechał - super fotka.
Jakie ISO, bo zdaje się, że na palach szum mi szumi, chyba że omam mam... Może to od czasu naświetlania?
(...)
Jakie ISO, bo zdaje się, że na palach szum mi szumi, chyba że omam mam... Może to od czasu naświetlania?
Omam jak nic :) odszumione na wszelki wypadek ISO 100 przez 30 s.
Grzegorka
22-01-2008, 21:30
Za Bomblem - ALE CZAD!!!
A nad morze wybiorę się na pewno :D Już się bój ;)
Przemek Paśnik
22-01-2008, 21:37
Bardzo malarskie, "miękkie". Ładna obróbka, na prawdę robi wrażenie
zkrzysztof
22-01-2008, 21:48
super zdjęcie, 5*
Jesteś coraz lepszy. Super
Nie wiedziałam w którym wątku się wpisać.
Wszystkie fotki mnie "uwodzą"
Masz Nemeth sój styl w którym, moim skromnym zdaniem, jesteś "specem".
Uwielbiam pastele i klimaty na Twoich zdjęciach /cisza, nostalgia, zaduma wręcz/.
Pięknie pokazujesz piękno przyrody.
Działaj dalej:):):)
Chyba wszystko już zostało powiedziane. Piękne - pozazdrościć ...
Dziękuję za tak pozytywny odbiór.
Ech ...
...kiedy ja zaczne te foty sprzedawać .... ;)
borregaard
22-01-2008, 22:07
Klimacik taki lekko fantasy..fajnie jest....:-D
Pzdr
Andrzej
Ładne. Wygląda jak redenderowany krajobraz z gry komputerowej.
Niedzwiedz
22-01-2008, 22:40
super 1
Świetne zdjęcie! :) Dobrze, że w dekiel nie dostałeś - kiedyś z kumplem byliśmy pofocić na Babich, ale musieliśmy wykonać odwrót na z góry upatrzone, bo miejscowa młodzież miała przewagę liczebną. :/
Kurcze na początku myślałem ze to jest pędzlem malowane :D poważnie ale widzę ze to jednak długi czas zrobił swoje i z fali wyszło ładne mleko :D Ciekawe kiedy ja pojadę nad morze....
...kiedy ja zaczne te foty sprzedawać .... ;)
Sposób jest tylko jeden. Zacząć walczyć i je promować. I to nie tylko na tym forum ;]
A na poważnie, czytając gdzieś zapowiedź wernisażu lonelywoolfa (Maciej Duczyński - pewnie znany większości pejzażystów), wszedłem na jego stronę w zakładki news (http://www.lonelywolf.pl/index.php?page=news) i już wiem jak trzeba promować swoje zdjęcia. To jest sposób.
Tak, tak, TAK!!
Jak wyżej, zdjęcie bardzo na tak :)
Marek-frotka
23-01-2008, 00:52
Świetne.
Reszta została już powiedziana.
o torpedowni napisałem że jest Nemethowo -a to jest piekne ,Twoje pierwsze proby z palami z ND niezbyt do mnie trafiały ale tutaj pokazałes na co Cie stac ----szczerze gratuluje :-D
świetne - nic dodać nic ująć... :)
Nemeth R E W E L A C J A
Bardzo mi się to zdjęcie podoba. Fantastycznie to "zatrzymałeś"
Możesz mi wysłać zdjęcie w większej rozdzielczości???? :) Plizz :)
Bardzo lubię foty Nemetha, ponieważ tak bardzo zbliżają mnie do naszego Bałtyku do którego mam daleko. Zdjęcie jest naprawdę zawodowe! Powinienieś pracować w promocji polskiego wybrzeża!
DonMaliniacco
23-01-2008, 20:36
Rewelacja! Swietne!
Dziękuje za opinie :)
Zawsze to miło gdy jest się chwalonym.
(...)
Możesz mi wysłać zdjęcie w większej rozdzielczości???? :) Plizz :)
Jak otworze działalność ;) Bo jakbym Ci podał teraz nr mojego konta bankowego to prędzej czy później zaprosiłaby mnie Kontrola Skarbowa ;)
ciągle Cię chwalą:) i mają za co. Przyłączam się do piewców Twojego talentu:)
dałeś czadu:)
kupuję jakiś ND :)
kronos28
23-01-2008, 23:34
patrzeć na to nie moge, przepalone, zamydlone i ogólnie takie jakieś....
żartowałem :mrgreen: ;) jest GIT jedno z twoich lepszych :D
super!
Beksiński w najlepszym wydaniu
ba!... lepiej, bo nie tak mrocznie
świetliście i przestrzennie
witam
ja bede miał inne zdanie i pewnie zostane na tym forum zlinczowany ale trudno. jezeli chodzi o klimat zdjecia to mgiełka jest super. a co mi sie sie nie podoba.
1. kompozycja, jest jakas dziwna, jakby nie zdecydowana.....
2. nieostrosci ale to juz było powiedziane.
3. swialło. plaskie i do bani
mysle ze pomysl dobry ale niedopracowany. moze przyjsc na Babie doly o innej porze dnia, pory roku itp.
mysle ze potrafisz robic duzo lepsze fotki a to zdjecie jest ponizej twoich mozliwosci. pomyl super! ze osobiscie lepszego bym nie zrobil, ale ty napewno....
witam
ja bede miał inne zdanie i pewnie zostane na tym forum zlinczowany ale trudno. jezeli chodzi o klimat zdjecia to mgiełka jest super. a co mi sie sie nie podoba.
1. kompozycja, jest jakas dziwna, jakby nie zdecydowana.....
2. nieostrosci ale to juz było powiedziane.
3. swialło. plaskie i do bani
mysle ze pomysl dobry ale niedopracowany. moze przyjsc na Babie doly o innej porze dnia, pory roku itp.
mysle ze potrafisz robic duzo lepsze fotki a to zdjecie jest ponizej twoich mozliwosci. pomyl super! ze osobiscie lepszego bym nie zrobil, ale ty napewno....
Witam
Nikt Cie za posiadanie własnego zdania nie zlinczuje :) Na pewno nie ja.
A teraz moja odpowiedz :)
1. wybierając maksymalnie centralną kompozycje na prawdę trzeba być zdecydowanym ;) bo kanony są jakby troszę inne ;) ;
2. niektórych to razi, mnie w tym zdjęciu odpowiada (nie razi, ba! nie widze tego;) ), bo miało być miekko;
3. a co byś zmienił w świetle? bo powiem szczerze nie rozumiem "do bani" ? :)
I okaż trochę konsekwencji bo nie jestem pewien jak mam się odnieść. To pomysł jest super? czy dobry ale niedopracowany? ;)
pozdr.
EDIT:
super!
Beksiński w najlepszym wydaniu
ba!... lepiej, bo nie tak mrocznie
świetliście i przestrzennie
jchyra ... drugi raz któś w tym topicu mówi, że zdjęcie przypomina prace Beksińskiego... dla mnie to największy komplement ...
A ja wystosuję apel.... Nemeth błagam Cię - nie zawyżaj poziomu ;-)
przyszedlbym o swicie kiedy jest zupelnie inna temperatura barwowa. swiatlo wtedy nie jest takie ostre....jezeli kompozycja jest zamierzona to ok. to twoja wizja....pozdrawiam
wydaje się że to malowane, jak na fotkę to trochę przesłodzone, za dużo PS-a, ostrość też uciekła, ale wystarczy tylko wystawić oryginał i będzie można podziwiać dzieło
wydaje się że to malowane, jak na fotkę to trochę przesłodzone, za dużo PS-a, ostrość też uciekła, ale wystarczy tylko wystawić oryginał i będzie można podziwiać dzieło
Jest wystarczająco ostro. Na papierze wszystko jest jak należy. Z PS jest tylko kadrowanie, krzywe, poziomy oraz symulacja Velvi na palecie lab. Cała reszta to długi czas i naturalne oświetlenie które ociepliło cały kadr.
Uznaj, że to jest orginał. Nie mam w zwyczaju wystawiać NEFów. To tak jakbym podał gościom surowe ciasto i pytał się czy nie ma zakalca i czy smakuje.
powiem tak ----(chociaż już koment pisałem) kto dużo foci ten wie jakże trudno zrobić taką fotkę ,pełne uznanie dla Nemetha
Zbigniew
04-02-2008, 19:51
Bez dwóch zdań - przepiękne !! :D :D