Zobacz pełną wersję : Problem z D50 i pilotem zdalnego wyzwalania
Rafaello
17-02-2006, 16:39
Nie znalazłem takiej opcji w menu, chyba że źle szukałem :( Po przełączeniu przyciskiem samowyzwalacza przy spuście migawki na opcję wyzwalania z pilota aparat robi bez problemu fotki jednak po 60 sekundach bezczynności z powrotem przełącza się na tryb normalny z wyzwalaniem migawki przez spust. Czy jest jakiś sposób aby pozostał w tym trybie cały czas? Używam pilota ML-L3. Jeśli nie ma takiej opcji to czy w D70s jest taka możliwość? Nie ukrywam że atut wyzwalania zdalnego jest dla mnie bardzo istotny o ile nie najważniejszy w moim projekcie który będę realizował już na wiosnę. (efekty pokażę na pewno na forum)
Rafaello
Nie wiem jak to jest w D50 ale w D70 na 15 minut mozesz nastawic czuwanie odbiornika czyli pewnie d D70s tez.
Rafaello
17-02-2006, 17:12
Faktycznie w D50 można też ustawić ten czas na 15 minut ale dalej to dla mnie za mało
Rafaello
Przeciez to kwestia nacisniecia jednego przycisku i przekrecenia koleczkiem i masz kolejne 15 minut!!!!! Az tak jestes zajety???
Rafaello
17-02-2006, 17:23
Aż tak wysoko nie sięgnę :)
:D chyba ze tak! ale wez pod uwage ze pilot tez ma ograniczony zasieg. U mnie to ok 15 krokow w lini prostej.
pozdrawiam
Rafaello
17-02-2006, 17:33
Wystarczy 4-5m, działa spokojnie do 6 nawet 7 metrów więc więcej mi nie potrzeba ;) Właśnie sprawdzam , w sumie jak co 14 minut zrobię zdjęcie przedłużającą działanie pilota to wystarczy, swoją drogą mogliby się wysilić i zrobić np. czas 60 minut jako dodatkową opcję oprócz tych 15 minut
Poza tym, co wyżej napisano dodam jeszcze, że D70 (nie wiem jak inne, ale pewnie też) strasznie szybko zżera baterie ustawiony na pilota :)