Zobacz pełną wersję : ustawienie opcji sterowania podczerwienią w D50
Pablo71truck
17-01-2008, 13:36
Witam, mam prośbę może ktoś wie jak ustawić w menu D50 opcje sterowania pilotem tj. podczerwieni. Chcę kupić batterypaca do D50 i znalazłem taki ze spustem migawki. Piszą że trzeba włączyć w D50 podczerwień i ten spust będzie chodził. Tylko nie umiem znaleźć tego w menu. Może jestem ślepy, ale przeleciałm całe menu i nic...
Przyciśnij przycisk z lewej strony koło wizjera i pokręć kółeczkiem (nie pamiętam którym), i wtedy przełączasz: zdjęcia pojedyncze, seryjne, samowyzwalacz, pilot (nie pamiętam czy ta kolejność)
Zobacz w instrukcji (ftp://ftp.nikon-euro.com/Manuals/QAcqjFO_PJ/D50-En_01.pdf) strony 21 i 22
Pablo71truck
17-01-2008, 14:26
Dzięki za informację, faktycznie jest tak jak mówisz. Tyle tylko, że do pilota wciska się przycisk przy spuście migawki z prawej strony, oznaczony zieloną kropką. Dzięki za podpowiedź. Paweł.
Przyciśnij przycisk z lewej strony koło wizjera i pokręć kółeczkiem (nie pamiętam którym), i wtedy przełączasz: zdjęcia pojedyncze, seryjne, samowyzwalacz, pilot (nie pamiętam czy ta kolejność)
Zobacz w instrukcji (ftp://ftp.nikon-euro.com/Manuals/QAcqjFO_PJ/D50-En_01.pdf) strony 21 i 22
Właśnie tak cosik czytam i coś mi nie pasuje. Jak .. zdjęcia seryjne i włączenie samowyzwalaczem w jednym miejscu ?? Nie nie ten po lewej stronie seria / pojedyńcze a po lewej stronie sputstu migawki jest samowyzwalacz / pilot .. Nie żebym się czepiał ... :-)
Oj, pomyliło mi się z D70s ;-)
strona 22 "korzystanie z samowyzwalacza lub zdalnego sterowania"
Pozdrawiam!
Nostromo
19-01-2008, 16:29
Jestem pełen podziwu, sypiesz jak z rękawa numerami stron z instrukcji. Chyba tą instrukcję na blache wykułeś.:-D
Gdzieś kiedyś ktoś mi powiedział: …”jeśli wszystkie sposoby zawodzą należy zajrzeć do instrukcji obsługi”… przepraszam jeśli przekręciłem… ale w takiej formie to pamiętam.
Pozdrawiam!
"jeśli wszystkie sposoby zawodzą należy zajrzeć do instrukcji obsługi"
Z czasem Nostromo sam zobaczysz, jak czesto sie to na forum sprawdza ;) Kurak dobrze kombinuje.
"jeśli wszystkie sposoby zawodzą należy zajrzeć do instrukcji obsługi"
Murphy chyba tak powiedział z tego co pamiętam:)
... Kurak dobrze kombinuje ...
:mrgreen: strasznie mnie tym kurakiem rozbawiłeś :mrgreen: hiiii
Murphy chyba tak powiedział z tego co pamiętam:)
No właśnie chyba nawet napewno :)
Pozdrawiam!!