Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Byle do wiosny - [Nemeth®]
Witam
Miałem tu napisać coś o samej fotce ... ale :)
Agnieszko (Grzegorka) tę łódkę dedykuje Tobie i Szymonkowi
mam nadzieje, że nie będziesz mieć mi za złe, że publicznie pogratuluje Tobie i mężowi
synka:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
pozdr.
Gratulacje Aga! Trzymaliśmy na chacie kciuki. Zdrówka Tobie i Szymkowi. I szybciutko wracaj do nas ;)
PS. Nemeth: Łódka super.
Maciej dobre foto.
Ps. Gratki dla Grzegorki i jej maluszka:)
Wioletta
16-01-2008, 00:08
Grzegoreczko!! Gratulacje!! Brawo! Jestes dzielna :) Zycze szybkiego powrotu do domku ;)
wampirek
16-01-2008, 00:09
Gratulacje Grze i wszystkiego najlepszego.
Taak kolejne dobre foto. Wszystko jak dla mnie ok.Kolorek i kadr na+.
Marek-frotka
17-01-2008, 01:08
Co tu dużo komentować - bardzo dobre.
Piotr_ek
17-01-2008, 01:12
Maciek pozdrów Grzegorkę przy najbliższej okazji :)
Foto oczywiście fajne :)
Nemeth ale oni cię kokietują ;]
Zdjęcie oczywiście, że dobre ale przyczepić się jest do czego. Jak dla mnie kadr zbyt centralny. Tu łódka i słońce mogły by się uzupełniać, żeby je zrównoważyć. Czyli łódkę bardziej w prawo, tak żeby maszt nie wyszedł centralnie. No i ta poświata, glow dookoła górnej części masztu to zdecydowanie niedopatrzenie chyba ;]
Ps. Udało cię się świetnie ustrzelić to słońce. Jak się domyślam bez DRI się nie obyło?
... Nemeth ale oni cię kokietują ;] ... Zdjęcie oczywiście, że dobre ale przyczepić się jest do czego. Jak dla mnie kadr zbyt centralny.
Nie zabierałem zdania w tej dyskusji wyłącznie z powodu wspaniałej dedykacji to zdjęcia, ale skoro już ktoś prawdę napisał to tylko dodam, że:
- kadr centralny mógłby być, ale przy formie kwadratu i dużo mniejszej łódeczce,
- natomiast o wiele ciekawiej było by bardziej z boku, w szerokim poziomie ukazującym bezmiar tego lodowego pola, oczywiście całość z zachowaniem zasad kompozycji.
pozdrawiam i do życzeń się przyłączam
wiesiek (http://www.wdolomitach.pl)
ktoś powie: ile można łódek oglądać..
a ja powiem, Nemetha łóódki można, bo każda jest tego warta ;)
Anchel - fakt - glow mnie irytuje i pewnie to zmienie. To efekt DRI.
wi_ni - zgodzę sie co do kwadratu. Tylko gdyby sie dało to bym zrobil ;). Mam poziomą kompozycję, pokazującą bezmiar lodowego pola. Zdjęcie poprawne z zasadami kompozycji i wiesz co? Mdli mnie ja jego widok :) A to bardzo niedobrze.
Oczywiście można było umieścić łódkę bardziej w prawo unikając masztu w centrum ale wowczas nie miałbym słońca w kadrze (poziomy kadr mi nie pasował). Może i kombinowałbym jeszcze z innym kadrem ale chwile po zrobieniu tego zdjęcia załamał sie pode mną lód i zaliczyłem kąpiel i mówiąc otwarcie przeszła mi ochota na kombinowanie :)
pozdr.
Grzegorka
18-01-2008, 23:55
Mam świeczki w oczach - wzruszyliście mnie wszyscy - Maciek dziękuję za dedykację i wszystkim dziękuję za trzymanie kciuków i gratulacje. Jak dojdę do siebie to się pochwalę moim syniem ukochanym. Dzięki :)
Eh - niesamowite :)
Pozdro
Co prawda nieco spóźnione, ale gratuluję i syna i świeczek w oczach! Samego dobrego dla Was!
Grzegorka
20-01-2008, 23:15
Dziękuję Bomblu. Ciepłe słowa nigdy nie będą spóźnione :)
Gratulacje Grzegorka :) Niech Ci synek zdrowo rośnie :)
P.S. Nemeth - widzę, że kąpieli nie zaliczył Twój aparat? :) Czy woda była do kolan? ;)
A niech tam trzeba Łódkę bols'ą :mrgreen: na to konto, centralnie w gardło NASZE zdrowie WASZE :)
Fotka przednia, Nemeth dobrze czynisz :) ja bym tylko maszt do pionu postawił, tak tyciuteńko w lewo górą i nic więcej nie zmieniał.
Dzieki za opinie :)
Wody było do połowy łydek więc bez tragedii ... ale ja później jeszcze 5 h włóczyłem się po półwyspie ;)
tomajk - jakbym maszt wyprostował to by horyzont był krzywy ;)
Nemeth a to ona już przymarznięta była ? myślę że miałbyś tyle siły ;) :mrgreen:
Nemeth a to ona już przymarznięta była ? myślę że miałbyś tyle siły ;) :mrgreen:
Sił we mnie co nie miara ;) Ale tu nie o siłe chodzi ... wpierw bym musiał zrobić kurs nurka podlodowego ;)
bardzo fajne ujęcie, pomimo uwag paru malkontentów kadr jest ok. owocnych łowów w przyszłości...
no może ciut uciął bym górę... ale to tylko sugestia daję 4 gwiazdki...
mimo iz juz po świętach :mrgreen:
No kolejny malkontent dołączył :mrgreen: witamy witamy :-D Nemeth wyrośniesz ma fotopłetwonurkopodlodowcowego mistrza :mrgreen:i do tego siłacza. :mrgreen:
No kolejny malkontent dołączył :mrgreen: witamy witamy :-D Nemeth wyrośniesz ma fotopłetwonurkopodlodowcowego mistrza :mrgreen:i do tego siłacza. :mrgreen:
No ba!
Poważnie chce w lipcu zrobić kurs nurkowania (bez lodu póki co;) ).
:D
To jak będziesz u mnie to zrobimy jeszcze kurs fotorzekołaza, też dobre ;)
Gdzie jedziesz na ten kurs nurkowania ? u nas to trochę ciemno i zimno nawet w lipcu.
Bo jak czysta woda to zimna, jak ciepła to brudna.
W Bornem jest podwodny las, jak będziesz miał sprzęcicho to warto tam fotki porobić, widziałem już trochę.
Pisząc "u nas" miałem na myśli Bałtyk i Polskie jeziora.