PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix P5100 ???

alizur1
15-01-2008, 00:41
rozgladam sie za czyms poręcznym, w cenie 800-1300. Będe robić zdjęcia zarówna ze znajomymi,ale chodzi tez o zabieranie sprzętu na wakacje, rózne tam takie wyprawy..górskie i leśne,rowerowe;) No i wpadl mi w oko własnie ten model. zaznaczam, ze bedzie to zakup raczej na dłuzej, bo nie zamierzam zmieniac aparatu za 2 lata. Chciałabym, zeby to był dobry zakup, z poczuciem,ze nie wyrzuce pieniedzy w błoto. co myślicie o tym wyborze? zastanawiam się, bo z jednej strony opinie sa bardzo korzystne, a z drugiej ponoc nikon nie jest specjalistą w kompaktach?
pozdr,alizur1

Bonthyc
15-01-2008, 01:09
Tutaj masz test tego nikona: http://www.optyczne.pl/index.php?test=aparat&test_ap=63
nie dostał zbyt przychylnych opinii, jak chcesz aparat na dłużej to dołóż trochę i kup Canona G9 ewentualnie poszukaj używanego G7, bo różnią się praktycznie tylko rozmiarem LCD i G9 ma rawy, ale ponoć dostępne jest oprogramowanie które po wgraniu do G7 również pozwala robić w rawach.

alizur1
19-01-2008, 20:15
no tak...fakt, ma kilka uchybień. Canon G7 czy G9 to fajne opcje, tylko zwłaszcz G9 trochę kosztuje i nie wiem czy mogę przeznaczyc az 1500 złotych. Kolejna sprawa, to to, ze G7 jest dośc ciężki, i to tez niezbyt fajna perspektywa jesli chce sie go nosic na pasku przez cały dzien w górach :/..

pioter m
21-01-2008, 22:49
Nikon p5100 to zawracanie glowy. Do flagowej malpki moglibyprzynajmniej dobra optyke wlozyc. Zainteresuj sie raczej canonem a720. Wstyd przyznac, ale u nikona w kompaktach jest dno i wodorosty.