Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Następny proszę ....
Aberrator
14-01-2008, 14:05
Oto trójka amatorów posiłku, którą dziś zaprosiłem na malą ucztę - oczywiście stawili się niezawodnie
PS jako zupełny dyletant w materii "ptaki" znów proszę o info dla przeglądających jaki to gatunek.
pozdrawiam Piotr
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img522.imageshack.us/img522/6245/nastepnyprosz0001xo4.jpg)
Sturnus vulgaris ?
Szpak...?:)
Wojtek_sl
14-01-2008, 14:54
Szpaki :)
Aberrator
15-01-2008, 12:12
Szpaki takie kolorowe? myślałem zawsze że mają raczej ubarwienie ciemne, ehh człowiek całe życie się uczy....
pozdrawiam ciepło
Szpaki jako żywe! - zwłaszcza ten w środku :)
Co to za obiektyw?
Ps.
Poczekajmy na borregaarda i sprawdzimy jego monitor :-D tzn. czy teraz widzi zielone pióra tych ptaków? /miał z tym pewne... kłopoty/:-P Ciekawe czy teraz też?
borregaard
15-01-2008, 18:27
Bardzo fajnie połyskujące i mieniące się tęczowo pióra,z częściowo zielonkawym i fioletowym połyskiem.Na to ma wpływ, też ,ogólnie zielona tonacja fotki....:-D
Pzdr
Andrzej
kompleksowy
15-01-2008, 21:33
Ten na środku wygląda na wkurzonego, jak by ktoś mu coś zrobił.:)
Green WB vulgaris sp.
:-D
borregaard
17-01-2008, 08:33
Green WB vulgaris sp.
Dobre,dobre......:mrgreen:
pzdr
Andrzej
Aberrator
18-01-2008, 00:38
Co to za obiektyw?
A prosze bardzo - Nikkor 80-200 2,8 DED "N"
PS a co nie widac w EXIF'ie?
Marta Baranowska
18-01-2008, 00:55
haha:)
smieszne;]
a jakby troszke wiecej dołu?;>
chyba jednak przekolorowane troszeczkę :-D
Aberrator
18-01-2008, 16:50
haha:)
smieszne;]
a jakby troszke wiecej dołu?;>
Nie wiem czy to byłoby dobre rozwiązanie, dawać wiecej dołu czyli płota (który de facto nie jest zbyt interesujący) kosztem o wiele lepszego tłła, poza tym tam w prawym dolnym rogu było trochę "śniadanka" co by kompletnie źle wyglądało. Ale dzięki za sugestię/
"Nie wiem czy to byłoby dobre rozwiązanie, dawać wiecej dołu czyli płota (który de facto nie jest zbyt interesujący) kosztem o wiele lepszego tłła,"
Jesli w niewielkim stopniu, to na pewno lepiej, niz kawalek tla kosztem lapek.
żółto-czarny
22-01-2008, 09:50
Jeśli mógłbym coś zasugerować, co odcięcie tych białych plam na górze. Jednocześnie zwiększyłby się procentowy udział ptaszków w kadrze :) Ale światełko, paleta i sytuacja naturalnie OK.
albertnowicki
22-01-2008, 16:42
Ten na środku wygląda na wkurzonego, jak by ktoś mu coś zrobił.:)
tak- zrobił. Zdjęcie ;) bardzo fajna fota. podoba się :)
Jeśli mógłbym coś zasugerować, co odcięcie tych białych plam na górze. Jednocześnie zwiększyłby się procentowy udział ptaszków w kadrze :)
...:-) dokładnie to miałem napisać, ubiegłeś mnie.
Jeśli idzie o kolor to bym dodał może troszeczkę magenty, która zawsze trochę osadza nasycenie no i tu odbierz zieleni.