PDA

Zobacz pełną wersję : Sony_VAIO_VGC_LT1S

Jeger
14-01-2008, 00:15
Witam serdecznie w niedługim czasie zamierzam kupić taki komputer, czy ktoś z Formowiczów miał może styczność z tym sprzętem i może mi powiedzieć coś więcej na jego temat, najbardziej chodzi mi o matrycę.

http://www.ciao.co.uk/Sony_VAIO_VGC_LT1S_Core_2_Duo_T7250_2_GHz_22_TFT__ 6791831

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

saygon
14-01-2008, 01:15
mam sony - model sz340p (cena w polsce jaka była to ponad 10k - kupiłem w stanach o wiele taniej). I powiem jedno - w życiu sony. straszna tandeta. Wnętrze oki, ale obudowa cała się rozchodzi, skrzypi, a pokrywa matrycy wgina się po położeniu sb800 na niej. Obecnie mam cała matryce uwaloną w uszodzenia od wgnieceń, a dół laptopa powginany. Straszna tandeta.

To moja opinia o notebookach, podejrzewam ze desktopy nie będą odstawały od tego...

ArtX
14-01-2008, 01:18
a ja mam sony vaio sz220 i bardzo sobie chwale! kompaktowy, wydajny, lekki, tluklem sie z nim juz wszedzie, az sie dziwie ze jeszcze dziala :] Jezeli mialbym go wymieniac, to tylko na innego vaio. Mi nic sie nie rozlazi, znajomym ktorzy go (i inne serie) mieli/maja tez wszystko chodzi jak zloto :)
pozdrawiam
Art.

Veyron
14-01-2008, 04:12
saygon to masz chyba jakis odrzut jakosciowy. ja mam fz21s w magnezowej obudowie i powiem tyle, ze tylko sony. na moim lapku moge polozyc nie tylko SB800 ale tez wiele razy wylegiwal sie moj kot (okolo 5kg) i nic mi nie skrzypi, nie rozlazi sie i nie odksztalca. malo tego - kilka razy kot skoczyl mi na zamknietego lapka z wysokosci okolo 1,5 metra i nie ma po tym zadnych sladow.
matryca w moim laptopie to X-black z dwiema lampami i wiernoscia kolorow 90% i jest rewelacyjna - nie spotkalem innego producenta lapka z lepsza matryca.
polecam sony.

Tom01
14-01-2008, 13:25
najbardziej chodzi mi o matrycę.

Raz jeden widziałem sprzęt Sony z nietypowym wyświetlaczem 16". Był zadziwiająco dobry jeśli chodzi o defekty kolorystyki. Inne jakie widziałem, nie odbiegały od typowej słabej średniej rynkowej.