PDA

Zobacz pełną wersję : znowu uszkodzony kapec :[

Kubix1980
13-01-2008, 12:07
Skopiowalem kilka ostatnich plikow RAW na dysk wlaczylem soft do capture i okazalo sie ze jeden z plikow jest uszkodzony. Jakim softem sie probuje odzyskac/naprawic taki plik, lub wyciagnac prevke z niego (ktos, ostatnio napisal ze w RAW prevka jest zapisana w jpg). Akurat zdarzylo sie na zdjeciu ,na ktorym mi najbardziej zalezy (szatnia Manchesteru United) :[.

bachol
13-01-2008, 12:32
Właśnie? Sam szukam programu do tego.... Mam kilkanaście plików walniętych a ilość stale rośnie... nie jestem w stanie zidentyfikować przyczyny...

lordrene
13-01-2008, 12:38
tak z boku troche, witam sasiada. Tez z Middlewich jestem:-D

Fenek
13-01-2008, 12:48
Skopiowalem kilka ostatnich plikow RAW na dysk wlaczylem soft do capture i okazalo sie ze jeden z plikow jest uszkodzony. Jakim softem sie probuje odzyskac/naprawic taki plik, lub wyciagnac prevke z niego (ktos, ostatnio napisal ze w RAW prevka jest zapisana w jpg). Akurat zdarzylo sie na zdjeciu ,na ktorym mi najbardziej zalezy (szatnia Manchesteru United) :[.

Nie znam softu do naprawienia uszkodzonego NEFa. Ale do wyciągania poglądowych jpg służy Preview Extractor. Może chociaż nim coś uda Ci się odzyskać.

Kubix1980
13-01-2008, 16:16
"Smile Kubix1980
tak z boku troche, witam sasiada. Tez z Middlewich jestem"
Powaznie ? Ja mieszkam na przeciwko cmentarza wrazie jakby co to [email protected]