Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Pretekst
Witajcie
prezentuję poniżej zdjęcie pokląskwy, i proszę oczywiście o opinie.
Tak naprawdę jednak bardzo gorąco chciałem Was zaprosić do odwiedzenia mojej zupełnie nowej galerii:
www.jakubszyma.pl
Krytykę samej galerii również przyjmę z otwartymi ramionami ;)
A, no i oczywiście zdjęcie:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.danly.nazwa.pl/www.jakubszyma.pl/birds/IMG_4774%20copy.jpg)
Wojtek_sl
12-01-2008, 22:54
Gdzie mnie maluczkiemu oceniać :???:. Bardzo mi się podoba(ją) :-D
jurek1906
12-01-2008, 22:56
witaj Kuba, dawno Cie na forum nie bylo.poklaskwa ekstra :), a galerie napewno odwiedze
arachiusz
12-01-2008, 23:56
kipi naturalność !!! super światło ,ostrość.
lupus771
13-01-2008, 00:11
fotka świetna, galeria również
Pozdrawiam
fotka miazdzy! wld, tomajk, jchyra, shaolin, jurgen (przepraszam jak pominalem jakis wybitnych ptasiarzy, pisalem szybko bez dluzszego szperania w pamieci) - konkurencja rosnie :)
jurgen ci tego nie wybaczy.. no chyba że jurgenowi nie rośnie, to co innego ;)
dzieki za komenty.
Walcie do galerii !!! ;)
o... fuck! O jurgenie pisalem w innym watku, to moze wybaczy ;) Ale na wszelki wypadek dopisze :D
O rany! Jaka delikatna istotka, naturalna i piknie "oświatełkowana" słoneczkiem :)
Canonem robiona?... naprawdę?... ;)
piekne zdjęcia mimo, że sprzętem bez duszy ;)
pozdrawiam
Kuba, no to nas wziales podstepem ;) ale oplacalo sie - wbilem do galerii i mimo ze ogolnie wole ptaki w Twoim wykonaniu to moge bez mrugniecia okiem stwierdzic ze w obu dziedzinach spisujesz sie swietnie i oby tak dalej! a przy okazji wszystkiego dobrego w 2008 roku bo nawet nie bylo okazji zeby zlozyc zyczenia! zeby Ci kurczakow i tancerzy przybywalo, zeby zdrowie pozwolilo na ich fotografowanie, zeby czas i swiatlo nie byly problemem, a pomocnikiem!! dawaj wiecej! :)
Kubaman - wstawiaj więcej prosze na NKP. W galerii cała masa pięknych zdjęć, choćby polujące dzierzby i pliszki w locie. Wyrazy uznania.
Pozdrowienia
shaolin, wstyd faktycznie z mojej strony. Wątek wstawiam pierwszy po Nowym Roku i nie składam życzeń :/
dziękuję i wzajemnie :)
cosford, dzięki za miłę słowa. Tylko co to jest NKP?
copywriter2000
13-01-2008, 12:15
Zapomnieliśta też o moim kuzynie z wybitnych ptasiarzy;] - gen. PIRX :D
Tak jak raczej nie lubię pionowych kadrów, tak ten mnie przekonuje. Pokląskwa cudnie pokazana! Galeria super ;)
tak a propos galerii - robi mi ją firma, jest obszerna i na pewno zawiera masę bugów. Sam już znalazłem sporo, będę to od jutra zgłaszał do poprawek. Jeśli widzicie coś niepokojącego, to dajcie znać proszę.
Do forum wybrałeś dobre zdjęcie, jedno z najlepszych a co najważniejsze jedno a nie kilkanaście w jednym gatunku. Nie wiem czy nie powinieneś zrobić podobnie na stronie www. Zdjęć kwokacza czy innych gatunków jest dużo a kolejne otwarte, jest równie rewelacyjne, co podobne do poprzedniego. Podając zdjęcia w tej formie skazujesz widza na przekopywanie się w poszukiwaniu nowych ujęć. Mając tak dużo dobrych zdjęć, ułożyłbym je w formie bardziej przypominającą to co zrobiłeś z miniaturkami. Zróżnicowane ujęcia, nawet tego samego ptaka będą oglądane jak ciekawy film. Miałeś instynkt i w miniaturkach nie zamieściłeś serii główek ptaków, jedna po drugiej niemal identyczna - tak samo zadziałaj przy zdjęciach galerii.
PS
strona od strony graficznej jest super :-)
wiem, że trochę tak jest, że część ujęć jest podobna. ale to dlatego, że ja cienki bolek jestem i nie mam takiej dawki różnorodności. Focę ptaki dwa lata, a na serio od jednego sezonu i brakuje mi cukierków. Z drugiej strony cholernie mi się niektóre podobne ujęcia podobają. Na pewno z czasem wykluczę częśc zdjęć zastępując je - mam nadzieję :) - lepszmi i bardziej zróżnicowanymi ujęciami.
Poza tym dla ptaków chyba zrobię katalog Moje Ulubione gdzie zgromadzę dawkę uderzeniową ;)