Zobacz pełną wersję : kompensacja w PS7 wysył na mail
Tomullus
12-01-2008, 17:02
Witajcie
Mam problem...Muszę wysłać fotki mailem,a ich wielkość ma byc nie zmieniona,czyli tyle ile dała puszka.Czy jest takie narzędzie w PS7,i jak to zrobić.
Witajcie
Mam problem...Muszę wysłać fotki mailem,a ich wielkość ma byc nie zmieniona,czyli tyle ile dała puszka.Czy jest takie narzędzie w PS7,i jak to zrobić.
To teraz PS-em maile się wysyła? Wot mechanizacja.
Tomullus
13-01-2008, 08:21
To teraz PS-em maile się wysyła? Wot mechanizacja.
Ok zle sie wyraziłem.
Muszę wysłać fotki a ich rozdzielczość mam byc nie zmieniona.Czy jest jakies narzędzie w PS7,które spakuje mi te fotki tak abym mogl je wysłać na mail bez straty jakosci.???
Raczej spakować to nie spakuje.
Może po prostu zmniejsz ich rozmiar.
A jeśli nie, to ściągnij Winzipa czy Winrara i spróbuj je skompresować którymś z tych programów.
Upakuj zdjęcia programem KGB Archiver. Charakteryzuje go naprawdę wysoki stopień kompresji.
Upakuj zdjęcia programem KGB Archiver. Charakteryzuje go naprawdę wysoki stopień kompresji.
I nawet "jotpegi" ściśnie...?
pakujesz jpg do katalogu i kompresujesz katalog.
To chyba tak wygląda.
pakujesz jpg do katalogu i kompresujesz katalog.
To chyba tak wygląda.
Dokładnie tak jak napisałeś. Co do pakera to kiedyś widziałem Office 2006 spakowany do rozmiarów 1.44MB! Fakt nie rozpakowywałem go bo trwałoby to chyba wieczność.
kiedyś widziałem Office 2006 spakowany do rozmiarów 1.44MB.
Ja też widziałem. A potem się obudziłem, było ciemno, a kot drapał w okno, bo chciał na dwór.
Ja też widziałem. A potem się obudziłem, było ciemno, a kot drapał w okno, bo chciał na dwór.
I jaki morał z tego?
Jeśli ktoś będzie na tyle cierpliwy, chętnie podeślę ten plik jak znajdę.
i mały offtop.
Chyba nie kompensacja tylko kompresja
The Structorr
13-01-2008, 13:58
Dokładnie tak jak napisałeś. Co do pakera to kiedyś widziałem Office 2006 spakowany do rozmiarów 1.44MB! Fakt nie rozpakowywałem go bo trwałoby to chyba wieczność.
A plik nazywał się "skrót do MS Office 2006" :mrgreen:
po 1. dekompresja jest najczęściej dużo szybsza niż kompresja
po 2. jest to niemożliwe
2. jest to niemożliwe
Niby dlaczego? W dzisiejszej dobie informatyzacji jest to jak najbardziej możliwe. Nie korzystałem z tego pliku. Mówię to co widziałem. Możecie sobie darować złośliwości.