Zobacz pełną wersję : wada fabryczna?
witam forumowiczow. chcialbym sie podzielic dziwna zecza (dziwna byc moze tylko dla mnie) przy naciskaniu przycisku podgladu ostrosci w moim D80 i jednoczesnym otwarciu wewnetrznej lampy blyskowej. dziwna zecz polega na tym ze lampa zaczyna brzeczec i walic stroboskopowym swiatlem- niewiem co o tym myslec. ma ktos jakas odpowiedz tudziez domysly dlaczego tak jest? z gory serdecznie dziekuje.
copywriter2000
09-01-2008, 23:16
wewnetrznej lampy blyskowej
A co to? 8)
Blysk modelujacy, poczytaj instrukcje.
wasilewk
09-01-2008, 23:18
witam forumowiczow. chcialbym sie podzielic dziwna zecza (dziwna byc moze tylko dla mnie) przy naciskaniu przycisku podgladu ostrosci w moim D80 i jednoczesnym otwarciu wewnetrznej lampy blyskowej. dziwna zecz polega na tym ze lampa zaczyna brzeczec i walic stroboskopowym swiatlem- niewiem co o tym myslec. ma ktos jakas odpowiedz tudziez domysly dlaczego tak jest? z gory serdecznie dziekuje.
Dokładnie mam to samo. Więcej w taki sposób nie używam.
Nie przejmuj się, rób fotki !
Pzdr.
irek6311
09-01-2008, 23:20
Blysk modelujacy, poczytaj instrukcje.Normalnie ta opcja wyłączona w Menu ,
więc może Autor Tematu to wyłączy w Menu aparatu i problem zniknie .
Blysk modelujacy, poczytaj instrukcje.
racja. dziekuje bardzo. myslallem ze mialem wylaczony.
Lukasz Kasprzycki
10-01-2008, 01:31
błysk modelujący pokazujący jak rozkłada się głębia ostrości ) gdy np, jest dosyć ciemno ewentualnie (i tu badziej się przydaje) rozkład światła po przymknięciu przysłony...
Nie ma czego się bać to nawet przydatna rzecz :)
velaskez
10-01-2008, 21:23
warto czytać instrukcję...:)
Maciek321
12-01-2008, 12:28
błysk modelujący pokazujący jak rozkłada się głębia ostrości ) gdy np, jest dosyć ciemno ewentualnie (i tu badziej się przydaje) rozkład światła po przymknięciu przysłony...
Nie ma czego się bać to nawet przydatna rzecz :)
Zwłaszacza przy kilku zdalnych commanderach, mozna zobaczyc rozkład wszystkich swiateł, ponieważ wszystkie zaczynaja tak świecic.
Pozdrawiam.