Zobacz pełną wersję : D 300 a manualne szkła
jak sądzicie czy nowy nikuś poradzi sobie dostatecznie z manualnymi szkiełkami, czytałem w testach iż ponoć AF jest wolniejszy niż ten w D 200, jak to jest ,,pytanie do użytkowników obu puszek..dzięki
jak sądzicie czy nowy nikuś poradzi sobie dostatecznie z manualnymi szkiełkami, czytałem w testach iż ponoć AF jest wolniejszy niż ten w D 200, jak to jest ,,pytanie do użytkowników obu puszek..dzięki
AF z manualnymi szkłami? ;)
Enyłejs, będą działać tak jak powinny :)
Co za debilne pytanie ...
A niby czemu ma sobie nie radzić? Chyba ze chcesz podpiąc coś co nie ma bagnetu nikona...
A co ma prędkość AF do manualnych szkieł ???
Myśleć ludzie myśleć...
nikt cię nie zmusza do odpowiadania na każde zadane pytanie. Obojętnie jakie ono by nie było.Jak również nikt cię nie upoważnił do nazywania kogoś debilem. Chcesz pomóc to wyjaśnij koledze jeśli masz taką wiedzę a jeśli nie chcesz pomóc to ...
Radzi sobie, o ile nie masz delirki :)
Pozdrawiam
spiritwood
08-01-2008, 13:17
Jak również nikt cię nie upoważnił do nazywania kogoś debilem.
Nie widzę, aby ktoś kogoś nazywał debilem. Jeżeli tak jest, to wskaż, proszę, gdzie... A zestawianie obaw o współpracę D300 z manualami i wolnego układu AF jest po prostu bardzo zabawne, czego wyraz dali koledzy powyżej, w ten czy inny sposób. Fakt, można takie pytanie zignorować tak samo, jak można nie przekraczać dobrego smaku i nie inputować koledze Nemethowi nazywania kogoś debilem, bo tego nie uczynił...
Nie naciągajmy faktów...
To tyle.
Nie jest wolniejszy, ale co ma działanie AF do manualnych obiektywów? Wspołpraca odbywa się na zasadzie identycznej jak w D200, więc nie ma żadnego problemu z D300 i manualami.
W obu puszkach szybkość nastawy ostrości dla szkieł manualnych zależy od zdolności i szybkości właściciela puszki. Obie puszki mają bliźniaczą konstrukcję, wiec myślę, że i szybkości manualnego ostrzenia będę podobne :D
nikt cię nie zmusza do odpowiadania na każde zadane pytanie. Obojętnie jakie ono by nie było.Jak również nikt cię nie upoważnił do nazywania kogoś debilem. Chcesz pomóc to wyjaśnij koledze jeśli masz taką wiedzę a jeśli nie chcesz pomóc to ...
Rozumiem, że to bezpośrednio do mnie.
Czytaj ze zrozumieniem. Poźniej przemyśl co chcesz napisać.
Po napisaniu przeczytaj i przemyśl.
nie chodziło mi panowie szlachta o działanie z manualem w trybie AF, myślałem że macie coś rozeznania w tym temacie ale widzę , że każdego potraficie zignorować ..czemu????odpowiedź jest banalna sami nic nie wiecie tylko podgrywacie w....pozdrawiam geniuszy.....
[QUOTE=Nemeth;548462]Co za debilne pytanie ...
To wedlug ciebie kto zadaje takie pytania?
Było minęło:-D
nie chodziło mi panowie szlachta o działanie z manualem w trybie AF, myślałem że macie coś rozeznania w tym temacie ale widzę , że każdego potraficie zignorować ..czemu????odpowiedź jest banalna sami nic nie wiecie tylko podgrywacie w....pozdrawiam geniuszy.....
W takim razie zechciej doprecyzować pytanie:
jak sądzicie czy nowy nikuś poradzi sobie dostatecznie z manualnymi szkiełkami, czytałem w testach iż ponoć AF jest wolniejszy niż ten w D 200, jak to jest ,,pytanie do użytkowników obu puszek..dzięki.
Pytasz tu wyraźnie o manualne obiektywy i prędkość autofocusa z nimi. Jeśli są to dwa różne pytania, to stosuj prawidłową interpunkcję.... i nie dziw się że ktoś Cię źle zrozumiał.
A zatem:
-współpraca z obiektywami manualnymi odbywa się na identycznej zasadzie jak w D200, czyli bezproblemowo.
-AF w D300 nie jest wolniejszy niż w D200
[quote=Nemeth;548462]Co za debilne pytanie ...
To wedlug ciebie kto zadaje takie pytania?
Było minęło:-D
A wg Ciebie?
Zadać debilne/głupie pytanie nie oznacza być debilem/głupkiem.
proszę o zamknięcie tego wątku, może i macie racje , źle zadane pytanie....ale o szybkości AF pomiędzy D200 a 300 piszą również na ich testach...a jak ktoś ma ojęcie o czymś to chyba nie należy mu wykładać kawy na ławę...Nie ma sprawy...Pozdrawiam...
Jarecki... facet, zastanów się. Napiszę to jeszcze raz i ja: Manualne szkła nie posiadają/współpracują z auto focusem (AF), są MF (czyli "manual focus"). Kręcisz pierścieniem ręcznie, sam ustawiasz ostrość. Prędkość tego "AF" zależy od twojej ręki i oka. Może chciałeś zadać dwa pytania: 1. jedno o współpracę D300 z manualami, a drugie o porównanie prędkości AF D300 z D200. Jeśli tak... to napisałeś to "przejrzyście".
Kaleid - czasami takie tematy powinny lądować w koszu... nie ma sensu ciągnąć tego (połowa postów jest o odpowiedzi na irracjonalne pytanie, a druga to wykłócanie się kto kogo i czy obraził). Wywalić wszystko w cholerę, a autora sprowadzić na ziemię, nakierować na szukajkę, ew. pomóc w zadaniu odpowiedniego pytania. Ale to i tak może okazać się walką z wiatrakami... Ciężkie jest życie modów :) Tych super też :P
mikay - jarecki juz załapał dlaczego dostał takie odpowiedzi. Na jego prośbe - zamykam.
kaleid w swojej odpowiedzi wyczerpał odpowiedź.