Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] tree
Jak już nie to, to idę odpocząć od krajobrazu...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img126.imageshack.us/img126/6375/treevhg5.jpg)
No stary nie żartuj prosze !
Zajebiste zdjęcie !
Takie bym mógł powiesić na ścienie.
Przemek Paśnik
06-01-2008, 15:36
Za przedmówcą. Bardzo pozytywnie :)
Anchel, nie panikuj! Zdjęcie jest prima sort i nie masz co wydziwiać. Nie odpoczywaj! :)
Poza przeostrzeniem - boskie.
Drobna uwaga techniczna:
wyostrzaj w duzym formacie, a po zmniejszeniu tylko
bardzo subtelnie, dla minimalnej korekty.
Reszta swietna.
Jakub Klimczak
06-01-2008, 16:01
Bardzo przyjemne.
irek6311
06-01-2008, 16:03
Krajobraz fajny ... odpocząć idzie przy takim widoczku ;-)
arachiusz
06-01-2008, 16:11
podoba się :)
borregaard
06-01-2008, 16:15
No,teraz dałeś czadu.....:-D
Pzdr
Andrzej
Poza przeostrzeniem - boskie.
Drobna uwaga techniczna:
wyostrzaj w duzym formacie, a po zmniejszeniu tylko
bardzo subtelnie, dla minimalnej korekty.
Reszta swietna.
Z reguły tak robię. Ale czasem z tokiny nie chce mi się usuwać abberacji - bo ta jest niezauważalna jak się drukuje, ale po zmniejszeniu i wyostrzeniu wychodzi zawsze w kilku miejscach.
Dzięki za słowa otuchy wszystkim ;]
Marcin Stawiarz
06-01-2008, 21:14
no... co tu duzo pisac, ja mam zboczenie na punkcie takich modeli :) podoba sie.
a jesli moge pomarudzic, to jedyne co mi nie pasuje - to gora, zbyt duzo nieba, kolor moze zostac, ale kwadrat + bw nadalby temu obrazowi wiecej tajemniczosci, a juz idealnie byloby gdyby odbicie drzewa bylo cale.
no... co tu duzo pisac, ja mam zboczenie na punkcie takich modeli :) podoba sie.
a jesli moge pomarudzic, to jedyne co mi nie pasuje - to gora, zbyt duzo nieba, kolor moze zostac, ale kwadrat + bw nadalby temu obrazowi wiecej tajemniczosci, a juz idealnie byloby gdyby odbicie drzewa bylo cale.
W pierwszej chwili miałem tak zrobić. Nawet mam wersję w kwadracie z poziomego ujęcia w bw. Tylko jak bym wystawił to by wszyscy powiedzieli (i słusznie), że podobne do twoich :mrgreen:
Całego odbicia nie dało się złapać bo lód był już bliżej mnie matowy i pokryty czymś na kształt kępek szronu (co widać przy dolnej krawędzi). A starałem się bo kadrów chyba z 20 przywiozłem...
Piotr_ek
06-01-2008, 21:26
Jest dobrze :) czuć ciekawy klimacik :) Pozdrawiam
Ogólnie bardzo dobre ale ja bym wolał przyciąć trochę dołu tak żeby brzeg rzeki pokrywał się z narożnikiem fotki
Pozdrawiam
No to pojechales i to niezle-fota czad.
Pozdro......
:-)
Świetna sprawa, miło patrzeć :)
Pozdro
tez bym minimalnie ciachnął dół, a le i tak jest ładnie:)
ale strzeliłeś aż się Marcin odezwał ,więc nas więcej nie strasz !!!!!!-gratulacje :-D:-D:-D
ale strzeliłeś aż się Marcin odezwał ,więc nas więcej nie strasz !!!!!!-gratulacje :-D:-D:-D
Dzięki wszystkim. Generalnie powiem tak: ktoś ostatnio w cafe podawał stronę z pięknymi krajobrazami, których autor podawał czas oczekiwania na światło. No ja z tym zdjęciem oczekiwałem rekordowo. Jakieś trzy miesiące ;]
Po pierwsze - jedyny możliwy kadr był ze środka tej rzeczki, zresztą widać, że zdjęcia z lodu (dookoła krzaczory straszne). Po drugie to drzewo rośnie jakieś 100 metrów od parkingu przy trasie Wrocław-Warszawa - a parking ten słynie z podłego baru dla tirowców, sprzedaży ropy na lewo i panienek... wiecie jakich ;] I trzecia rzecz - normalnie w tym miejscu, kiedy jadę do stolycy, to jestem albo kiedy jest jeszcze, albo już ciemno bo wracam. A za cholerę nie chciałem pomykać te 150 km dla jednego zdjęcia. Ale tym razem zapomniałem oddać kluczyków od samochodu żonie i musiałem wracać. I proszę - świt, pusty parking a do wawy zadzwoniłem, że się spóźnię hehe.
Podsumowując - żeby zrobić dobre zdjęcie, to się jednak trzeba poświęcić.
Pozdrawiam.
bajeranckie miejsce i bajeranckie zdjęcie
i o dziwo zgraja krzaczorów oraz brak zakrętów na rzece nie są w stanie nic zaszkodzić
jest pięknie