PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czarny staw

grissley
05-01-2008, 06:43
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img240.imageshack.us/img240/7928/img00291smallkt0.jpg)

shaolin
05-01-2008, 07:12
Odnosze wrazenie ze leci w lewo ;) i chetnie zobaczylbym to zdjecie bez krzakow na pierwszym planie - np z kamyczkiem w roli glownej, tym ktory wystaje z wody ;)

borregaard
05-01-2008, 07:45
Odnosze wrazenie ze leci w lewo ;) i chetnie zobaczylbym to zdjecie bez krzakow na pierwszym planie - np z kamyczkiem w roli glownej, tym ktory wystaje z wody ;)
W lewo.....toż to klasyczny trend ostatnio...:-D
A do kamienia to sobie sam leż.....nie wchodzi się 2 razy do tej samej wody...
Na tym ujęciu niewiele powalczy....a jeśli,to po co? Ma skopane niebo......:-D :-D
Pzdr
Andrzej

grissley
05-01-2008, 08:43

No nie wiem, czy leci - może z 0.2 stopnia można by jeszcze w prawo podkręcić, ale nie byłem przekonany tak do końca.
Kadr - to był taki cfany plan, widz miał mieć wrażenie, że staw wylewa mu się na buty, tam po lewej stronie ;)

Andrzej - mam pewne problemy ze zrozumieniem... Gramatyka tudzież brak końcówek i te sprawy :| ;)

shaolin
05-01-2008, 09:27
Plan faktycznie niezly, ale poki co leje mi sie na kapcie ;) landszafciarz ze mnie zaden wiec moje sugestie wez z przymruzeniem oka - po prostu tak bym widzial to zdjecie ;) jakos bardziej mi pasuja kamyki w wodzie na pierwszym planie niz krzaki... :)

borregaard
05-01-2008, 09:35
Sorry,już tłumaczę.Proszę tylko o pozytywne nastawienie.:-D
To,że leci w lewo jest faktem,ale to taki trend,ostatnio ,po wyborach.To taki ,niby,żart.Czy dotąd jest zrozumiałe?
Następne odsyłam shaolina aby sam sobie zrobił tą fotkę gdyż wątpię abyś w bliższej przyszłości wykonał ją ponownie,z tego samego miejsca,kadrując tak jak sobie życzy.Wyrażam,tym samym, wątpliwość w wykonalność tego na obecnej.
Następnie pozwoliłem sobie na niewielką uszczypliwość,nie tylko do Ciebie.Niebo ,faktycznie,wydaje się być ciut za jasne i nie jest zbyt efektowne czy też ekspresyjne,jak kto woli.W przypadku kadru zgodnego z oczekiwaniami i tak ktoś,w domyśle bombel,się tego "czepi".Czy mogę uśmieszka? Nie słyszę.Więc chyba tak. :-D
Jaśniej już nie potrafię.Powyższa wypowiedż miała świadczyć o tym,że praca nie wywarła na mnie większego wrażenia,co nie znaczy że jest zła.
Przykro mi ,że byłem niezrozumiały.To się już nie powtórzy.
Pozdrawiam serdecznie
Andrzej ...........ski

elmo
05-01-2008, 13:18
a mi pomysł z wylewaniem lub wlewaniem się H2O podoba się :)
podobnie jest z kadrem...

grissley
05-01-2008, 14:34
To,że leci w lewo jest faktem,ale to taki trend,ostatnio ,po wyborach.To taki ,niby,żart.Czy dotąd jest zrozumiałe?
Następne odsyłam shaolina aby sam sobie zrobił tą fotkę gdyż wątpię abyś w bliższej przyszłości wykonał ją ponownie,z tego samego miejsca,kadrując tak jak sobie życzy.Wyrażam,tym samym, wątpliwość w wykonalność tego na obecnej.
Następnie pozwoliłem sobie na niewielką uszczypliwość,nie tylko do Ciebie.Niebo ,faktycznie,wydaje się być ciut za jasne i nie jest zbyt efektowne czy też ekspresyjne,jak kto woli.W przypadku kadru zgodnego z oczekiwaniami i tak ktoś,w domyśle bombel,się tego "czepi".Czy mogę uśmieszka? Nie słyszę.Więc chyba tak. :-D

eee... dawno mnie w tym dziale nie było i ewidentnie (jeszcze) nie wyczuwam Twojego humoru.
Obiecuję poprawę ;)
Nawet mi przez myśl nie przeszło, że o lewicowym odchyleniu mówimy ;)

Wersja nr2 - nie powinno już lecieć w lewo, ale z niebem chyba trochę przesadziłem... :|

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img408.imageshack.us/img408/1060/img0029csmallyd0.jpg)

shaolin - przytnij i pokaż, jak byś to widział!

Smok79
05-01-2008, 15:38
No nieźle :) Podoba mi się, choć miałbym inna wizję... szerszy kąt i trochę więcej nieba i ten szczyt może po lewej :)

PS: co do krzaczorów... niby pierwszy plan ale oczy wędrują w pierwszym momencie na własne buty.. więc nie jest tak źle

.. zresztą ja sie nie znam, jestem amatorem... ale też mi się coś zdaje że leci na lewo

grissley
05-01-2008, 16:04
No nieźle :) Podoba mi się, choć miałbym inna wizję... szerszy kąt

Smok... To jest na 10mm robione ;)

shaolin
05-01-2008, 16:35
Moje przycinanie nic tu nie zmieni... tzn moja wizja jest taka ze trzeba by zrobic nowa fote... a mianowicie aparat blizej wody i obiektyw bardziej w dol [co spowoduje mocniejsze wyciagniecie perspektywy], tak zeby kamyczek, ten ktory wystaje za krzakami na srodku, byl jakos ladnie zaakcentowany... ale niewazne, juz sie nie odzywam bo mnie Andrzej znowu gdzies wysle i tyle bedzie ;)

Smok79
05-01-2008, 19:14
Smok... To jest na 10mm robione ;)

Żartujesz sobie?? Hehe... Myślałem, że przy takim kącie to już zniekształcenia są większe... :mrgreen:

Nie dorobiłem sie jeszcze takiego kąta... Może kiedyś... Narazie bardziej interesuje mnie jakiś makro około 100.

koofel
09-01-2008, 22:38
Byłem,widziałem, na twoim zdjęciu to co innego...cacko!!!

fotoGRAFIK
10-01-2008, 15:57
sorry zale wersja 2 poległa ;-)

Nieba nie mozna ratować na siłę, czasem przepalenie nie jest wada samą w sobie

grissley
10-01-2008, 16:34
sorry zale wersja 2 poległa ;-)

No wiem.
Kombinowałem, kombinowałem, ale nic mi z tego nie wyszło.
Co najwyżej, można by inne niebo wkleić.

A tak, to fotka nr1 pozostaje wersją oficjalną ;)

mihow
10-01-2008, 16:46
Mnie się bardzo podoba - fajne kolorki i fajna woda :)

jchyra
11-01-2008, 23:53
wcale nie Czarny Staw
jest kolorowy jak na pocztówkę przystało
śliczny
niebem się nie przejmuj, poza tym forum nikt nie zoczy ;-)

MajaS
12-01-2008, 00:04
Weź olej to niebo...;-)
I tak głównie się patrzy na rudości kamieni w stawie, w zielonej otoczce traw :)
W końcu bohaterem jest staw, nie?
No! I jest fajny :)