Zobacz pełną wersję : Coolpix s4
Chcę kupić kompakt dla syna 18 lat. Prezent, syn nie jest pasjonatem, ale chętnie by porobił zdjęcia z wycieczek, wakacji, znajomym, itp.
A więc coś uniwersalnego, widoczki, ludzie, przyroda. No i raczej do kieszeni, czyli dosyć płaski.
Myślę o "s4". Jakieś opinie o tym aparacie? Jakieś alternatywy?
LZandecki
01-03-2006, 01:26
Trudno cos znalezc o S4. Sam nie wiem dlaczego. Tez przymierzam sie do jego zakupu przed wiosna. Wydaje sie byc bardzo dobrym rozwiazaniem na wycieczki, na ktore nie chce brac ciezkiego plecaka z lustrzanka. Mam na mysli np. chodzenie po Tatrach i przypadkowe spotkania z kozicami czy swistakami (tu przyda sie bardzo tele o zasiegu ktorego nie ma w wielu kompaktach), czy plywanie kajakiem po Bugu - tu przyda sie niewielki rozmiar, mozna schowac do kieszeni kamizelki na piersi.
Mam znajoma, ktora kupila s4. Jest bardzo zadowolona, chociaz to zupelna laiczka i trudno dowiedziec sie od niej cos wiecej sesnownie jak ocenia aparat w szczegolach. Mam nadzieje, ze w krotce bedzie jakis test na dpreview.com.
Chcę kupić kompakt dla syna 18 lat. Prezent, syn nie jest pasjonatem, ale chętnie by porobił zdjęcia z wycieczek, wakacji, znajomym, itp.
A więc coś uniwersalnego, widoczki, ludzie, przyroda. No i raczej do kieszeni, czyli dosyć płaski.
Myślę o "s4". Jakieś opinie o tym aparacie? Jakieś alternatywy?
Dopóki nie zaczniesz byłskać lampą, aparat powinien być OK. Problem lampy w Coolpixach S jest powszechnie znany.
Dłuuuuugo czekałem, ale są jakieś odpowiedzi ;) DZIĘKI :lol:
To będzie pierwszy aparat syna, więc nic wydumanego, ale myślę tak jak LZandecki, jak gdzieś na wycieczce trafi się fajny widoczek to zoom by się przydał.
Wozik, da się z tą lampą zrobić pamiątkowe zdjęcie z imprezy? Bo do takiego sprzętu zewnętrznej chyba się nie kupuje???
Jakieś sugeowane alternatywy: niedrogo, płasko do kieszeni i zoom?
Wozik, da się z tą lampą zrobić pamiątkowe zdjęcie z imprezy? Bo do takiego sprzętu zewnętrznej chyba się nie kupuje???
Tego niestety nie wiem... Widziałem zdjęcia ludzi skarżących się na drobinki kurzu lub śniegu rozświetlone błyskiem lampy. Jeśli impreza nie będzie "zakurzona" to pewnie nie będzie problemu :)
A po drugie: nie spodziewaj się zbyt wiele od wbudowanej lampy.
da się z tą lampą zrobić pamiątkowe zdjęcie z imprezy? Bo do takiego sprzętu zewnętrznej chyba się nie kupuje???
To jeszcze dodam cos od siebie. Mam s4 juz 2 miechy i na prawde jestem bardzo zadowolony. Mozesz byc pewny ze fotki z imprezy wyjda ci na prawde dobrze, sam nie raz robilem takowe wlasnie moja es czworka.
Dlugo wybieralem model i na prawde nie zaluje. Dla laika, nie profesjonalisty - model w sam raz.
Dzięki za opinie. Aparat oczywiście nie ma służyć do profesjonalnej fotografii, ale tylko do czegoś odrobinę więcej niż zdjęcia z wakacji.
Rozumiem, że w klasie aparat do kieszeni, raczej nie ma konkurencji.
Jestem pewien ze bedziesz zadowolony, tak czy owak chyba kazdy szanujacy sie sklep (np. internetowy) przyjmuje zwroty do 10 dni, bez zadnego wyjasniania przyczyny - wazne zeby towar byl w stanie nienaruszonym. Jak ci sie nie spodoba i bedziesz niezadowolony - oddasz go, ale wg mnie nie bedzie takiej potrzeby. Pozdrawiam, jakbys mial pytania - sluze pomoca w miare mozliwosci.
bialy260
14-08-2006, 23:17
TUTAJ (http://foto.recenzja.pl/Nikon_Coolpix_S4-rec-1274/)
Czy zgadzacie się z opinią gościa o nicku anonimowy co do cyfraka nikon coolpix S4 który przedstawiony jest w linku powyżej?. Oczywiście pytanie kieruje do posiadaczy owego aparatu
A ja z takim pytaniem, czy siadł czy nie
obraz czarny zdjecia robi ale też czarne aparat dział nie wykazuję błędów tylko ze nic nie ma na ekraniku, matryca padła czy jak??? Apaart znajomego w jego imieniu pytam