Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Pamięć
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/12/3a23fd050bab1038-2.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
Pozdrawiam Adas
0:1. Mało co widać na tym nagrobku. W ogóle sam nagrobek mało co widać. A to, ze ten mały kamyczek na dole ma symbolizować pamięc, no to trzeba sie nieźle nagłówkować...
jeżeli to jest żydowski nagrobek (a na taki wygląda) to kamyk faktycznie symbolizuje pamięć :). starozakonni bracia na grobach swoich bliskich układają kamyki - więc tytuł jak najbardziej uzasadniony.
To żydowska macewa imoim zdaniem znająt choć trochę obyczaje innych religii i kultur aż tab bardzo nie trzeba sie domyślać co to za symbolika.
Może jeszcze poproszę o wiecej uwag na temat zdjęcia.
Pozdrawiam Jakub
jeżeli chodzi o samo zdjęcie to zrobiłabym to inaczej :). kadr ten sam ale w mojej wersji głębia byłaby większa i ponieważ w tym ujęciu masz nawet ciekawe chmury postarałabym się wyciągnąć je ładnie w PS-ie. bo tak jest troche nudno - nic sie nie dzieje.
pozdrawiam
aż tab bardzo nie trzeba sie domyślać co to za symbolika.
Może jeszcze poproszę o wiecej uwag na temat zdjęcia.
Masz rację, nie trzeba się domyślać. A samo zdjęcie ma ciekawy kadr (i ciekawy pomysł), ale realizacyjnie jakoś mi nie do końca leży. Po pierwsze niebo* - ale to już powiedziano - mogłoby być bardziej dramatyczne. Akurat tu pomogłoby to znakomicie.
Po drugie GO - wyszła sztucznie. Nie wiem, jak ją zrobileś, wygląda mi na gausian blur, a w kaźdym razie na postprodukcję... Do pelni szczęścia brakuje temu blurowi większej finezji.
Do niepodwaźalnych plusów naleźy wydobycie z cienia kamyka - dobre rozwiązanie, choć gdyby macewa nieco poniżej drobnego kamyka była ostra, a nie zblurowana, byłoby lepiej.
Reasumując - gdyby pójść i zrobić to zdjęcie jeszze raz, ale z GO naturalną - będzie pińć gwiazdek jak amen w pacierzu - bo zdjęcie juź jest niezłe (pomysł, kadr), a może być lepsze.