PDA

Zobacz pełną wersję : Szybkość kart CF

drhardware
05-02-2006, 17:22
Witam,

Jaki wiecie, poszukuję karty CF do Nikona 995. Zamarzyło mi się 1 GB, coby ciągle nie przekładać kart, więc za namową forumowicza poszedłem do sklepu, że by wetknąc jakąś do aparatu i organoleptycznie zbadac czy działa. Niestey, tak jak poprzednio, wszytskie karty w blistrach popakowane i otworzyc "nie lzia"> natomaist sprzedawca powiedział mi, że by brac lexara 8X, a nie dotykać niebieskich Sandisków, bo są wolniejsze od pomarańczowych kongstonów. Kolejna "urban legend", czy ktos może to potwierdzić? W tej chwili nie posiadam żadnej z w/wym kart, żeby to sprawdzic.

Władca Pixeli
05-02-2006, 19:29
To chyba nie wina prędkości, tylko wielkości. Zobacz w instrukci lub na necie jaka max. wielkość możesz używać.

P.S.
Znalazlem na necie że suportuje Microdrive 512MB / 1GB wiec 1 GB powinny chodzic

drhardware
05-02-2006, 21:59
właśnie wedle danych jednoznacznie nie można nic stwierdzić. Wg instrukcji dołączonej do aparatu moja 256MB Kingsona też nie powinna działać. Dlatego szukam kogos, kto się przekonał organoleptycznie i może mi pomóc. Bo jak na razie wszytskie ciekawe aukcje się pokończyły, a szczerze mówiąc nie stać mnie żeby kupić szybką kartę i przekonac się zaraz, że u mnie nei działa.