Zobacz pełną wersję : Nikon D80 - jako dysk wymienny?
Macienty
24-12-2007, 22:02
Witam, mam do Państwa niecodzienne pytanie - czy Nikon D80 może być używany jako w pełni funkcjonalny dysk wymienny - tzn czy za jego pośrednictwem można kopiować na i z karty pamięci dane różnego typu? jestem na etapie zbierania informacji przedzakupowych :) o tym aparacie i bardzo mi zależy na odpowiedzi na moje pytanie.. bardzo proszę o odpowiedź
pozdrawiam.
Maciek M.
Ksiazkiewicz
24-12-2007, 22:26
Tak, ale czy nie możesz samej karty używać??? Z tego co wiem to zdrowiej jest wyciągać kartę i korzystać z czytnika niż USB
Da się. Pytanie tylko czy nie taniej i bezpieczniej wyjdzie zakupić czytnik za kilkanaście złotych, który prawie nie zajmuje miejsca. Właśnie ze względu na możliwość przypadkowego zawadzenia o kabel USB i np zrzucenia aparatu ze stołu zgrywam zdjęcia po wcześniejszym wyjęciu karty. Aparat bezpieczny w torbie a ja mogę spokojnie pracować.
Macienty
25-12-2007, 15:58
witam ponownie, czytnik to dobry pomysł, jednak czasami są sytuacje w których aparat może byś jedynym "terminalem" do przsyłu danych :)
skoro można D80 w tym celu używać to bardzo dobrze i dziękuję wszystkim za ekspresową odpowiedź :)
pozdrawiam, wesołych :)