Zobacz pełną wersję : Nowy NEAT IMAGE 5.25 - ale wypas !
Al Bundy
02-02-2006, 22:33
Pewnie niewielu wie że najnowsza wersja posiada swego "uzdatniacza". Do żadnej z poprzednich nie udawało się znaleźć kraczka. O dziwo najnowsza go posiada - pozwalając w pełni przetestować możliwości programu przed jego zakupem :twisted:
Powiem wam tylko że jestem w szoku co to maleństwo potrafi. Aż zabrałem się za odszumianie starych fotek które już kiedyś odszumiałem...
No i zbieram kasę na zakup oryginału :wink:
Zobacz Ninja Noise. Byłem zachwycony Neat Imagem 5,2, ale ten/ta Ninja mnie powaliła. :)
Wydaje mi się także, że obrazki na wyjściu ma lepsze (jakby to ująć... naturalniejsze), choć interfejs nie jest szczytem elegancji i wygody.
Al Bundy
02-02-2006, 22:45
Widziałem i tamto ale jakoś mnie denerwuje sam proces który w Neat jest w pełni automatyczny - w Noise moc ustawień przytłacza a róźnic nie widzę. No i kraczka nie szukałem :P
W tej chwili dopiero zauważyłem co masz napisane nad avatarem. Jestem oburzony! Al w żadnym razie nie był starym pierdzielem!!!
Kocham jego poczucie humoru! Przytoczę:
Peggy, z nadzieją w głosie: Wiesz może, co może rozwiązać nasze problemy małżeńskie?
Al: Uścisk dłoni i bilety na autobusy w przeciwną stronę?
A finezyjne dowcipy o grubych babach? A piosenka Tata Psychopata? Mój boże, rozmarzyłem się...
Widziałem i tamto ale jakoś mnie denerwuje sam proces który w Neat jest w pełni automatyczny - w Noise moc ustawień przytłacza a róźnic nie widzę. No i kraczka nie szukałem :P
Ale za to jakie efekty! Masz pełną kontrolę nad zdjęciem!
Niedzwiedz
04-02-2006, 13:36
Wiecie ja nauczylem sie neat image bo mial taki sprytny tutorial czy nois ninj ma taki tutorial z obrazkami ktory pozwoli mi sie dobrz go uzywac ?
acha czy noise ninja ma usuwanie kolorowego szumu bez wygladzania ?
Oba mają, a na sieci widziałem poważne tutoriale do obu. A w Ninja wystarczy zaptaszkować opcję i masz dość spory tutorial w samym oknie (podpowiedzi, triki, procedury, strategie).
Mam wrażenie, że oba programy działają nieźle, ale:
1. W Neat łatwiej przesadzić (zwłaszcza na kilku predefiniowanych ustawieniach) i zdjęcie wychodzi jak z celofanu
2. W Ninja kontrola nad obrazem wcale nie jest (wbrew pozorom) większa, ale jakoś podstawowe ustawienia działają wydajniej i łagodniej zarazem. Ciężej spieprzyć - to tylko moje wrażenie.
Choć tak naprawdę ciężko dociec, który lepszy; bo że Ninja jest bardziej szpanerski, to fakt.
Władca Pixeli
04-02-2006, 17:21
Widziałem i tamto ale jakoś mnie denerwuje sam proces który w Neat jest w pełni automatyczny
Używasz tryb "Standard" czy "Advanced Mode"?
Poczytaj mi mamo... (http://www.picturecode.com/) lub poczytaj mi tato (http://photography.about.com/cs/digital/fr/digsw_noiseninj.htm)...
Ja mam plugin i działa dobrze; oba programy mogą być pluginami i standalone.
Mhm. No więc może być i plugin do PSa i samodzielna, osobna aplikacja. Tak samo Ninja, jak i Neat Image.