PDA

Zobacz pełną wersję : D70 wbudowana lampa - usterka?

Mok
02-02-2006, 13:18
Witam
Mam problem z wbudowana lampą błyskową w D70. Lampa nie błyska :shock: . Niezależnie od trybu TTL, Commander... nie błyska jak również nie uruchamia zdalnie lampy SB-600. Co ciekawe aparat zachowuj e się tak jakby "nie wiedział" że lampa jest podniesiona. We wszystkich programach automatycznych lampa podnosi sie automatycznie i nie błyska, za to w chwili naciśnięcia migawki jest klik mechanizu zwalniającego haczyk lampy i tak jest cały czas. Apatat chce otworzyć lampę (słychać klik) mimo że jest ona podniesiona - efekt= nie ma błysku.

Trochę zawiły opis przypadku, ale mam nadzieje ze zrozumiały. :)

Czy ktoś wie co się dzieje?

Pozdrawiam

mok :shock:

m_cudny
03-02-2006, 15:01
według mnie to coś z jakąś czujką podniesienia lampy czy coś takiego( o ile tak to ustrojstwo jest skonstruowane). cosik mi się widzi, że odwiedziny w serwisie się szykują :?
ale nie znam się na tyle, żeby to ocenić. nie bierz moich słów za wyrocznię
powodzenia! :)
pozdr! MC

tml
03-02-2006, 18:06
Mam identyczny problem :/. Nie błyska tylko tyka, nie pali też zewnętrznej lampy (sunpak px4000). Jak tylko skonczy sie sesja na uczelni to uderzę do serwisu. Nie orientujecie się ile takie coś może kosztować?
pozdr Tomek

wigi
03-02-2006, 18:22
Mok, piszesz, że wbudowana lampa nie uruchamia zdalnie SB-600. A niby jak ma uruchomić jak nie ma błysku tej pierwszej? to akurat jest normalne...