Zobacz pełną wersję : Ile macie zrobionych fotek na D50?
blueseba
01-02-2006, 23:02
Witam,
Jak myślicie, może ktoś sprawdził, ile fotek może pstryknąć D50-ka do pierwszej naprawy?
Ile macie pstrykniętych już na swoich aparatach? :lol:
5700...z czego ponad połowa to zdjęcia do aukcji oraz archiwizacja...
Kundzior
02-02-2006, 02:04
6225
Aparat działa prawodłowo.
grzechoo
02-02-2006, 08:15
na razie tylko 2 tys
ale poprzedni kompak pstryknął ponad 20tys i nie było problemu
gdzieś słyszałem, ze D50 wytrzymuje do 50tys.... nie przesadzajmy, ale zanim złapiesz taką wielkość to już dawno zmienisz go na D200
Kundzior
02-02-2006, 08:42
Niekoniecznie zmienisz ja kupiłem swój sprzet przed świętami. Poprzednim kompakcikiem C A95 zrobiłem tez coś koło 20 tys, przez rok, a jeszcze poprzednim C A60 ze 3 razy tyle :)
grzechoo
02-02-2006, 10:57
no to mi kompaktem wyszło 12tys na rok, załóżmy że zrobisz 50ty w 3lata (to jest dużo) a tak na prawdę za 3 lata to D200 będzie kosztowało tyle co dziś D50 i trzeba będzie zmienić.
Kundzior
02-02-2006, 12:29
Jeśli wymagania Twoje rosną, to sprzęt sie zmienia w miare możliwości finansowych. Normalka. W innym przeciwnym przypadku, gdy sprzęt spełnia wszystkie Twoje wymagania to korzystasz z niego ile sie da, serwisujesz (naprawiasz), i dalej korzystasz
blueseba
02-02-2006, 14:09
Ale ile może wytrzymac taka migawka?
Bez gdybania.
grzechoo
02-02-2006, 15:57
blueseba, tyle co korpus... jest tak samo wytrzymała jak cała reszta
a ja jestem ciekaw ile tych fotek nadaje sie do pokazania albo ogladania,nie warto sie zastanowic zanim sie spust naciśnie? i nie miec problemów ile wytrzyma?
[ Dodano: Czw 02 Lut, 2006 ]
był taki watek juz i warto poszukac.
ja swoim nikonem CP3200 zrobiłem przez rok okolo 25tyś :) a teraz mam D50 i jak narazie przez 3 dni zrobiłem 700 fotek, z czego 9/10 to zdjecia zapoznawcze z aparatem :)
Witam,
Jak myślicie, może ktoś sprawdził, ile fotek może pstryknąć D50-ka do pierwszej naprawy?
Ile macie pstrykniętych już na swoich aparatach? :lol:
0
napisze słownie bo to nie żart ZERO,
kupilem nowke nie smigana zwaloną :evil: :evil:
pozdro
ja ma d 50 od tygodnia i ......... zrobiłem jakieś 40 fotek. nawt w weekend nie miałem czasu:(
ale mam nadzieję, że wytrzyma, zanim go sprzedam, za jakiś nieokreślony bliżej czas.
Tak naprawdę chyba nie ma co się bać o migawkę, jeśli będziesz go używał z głową.
pozdr! MC :)
Tak naprawdę chyba nie ma co się bać o migawkę, jeśli będziesz go używał z głową. dokładnie
xanx, napisał
kupilem nowke nie smigana zwaloną a baterie dobry koncem wsadziłeś ?? :wink:
xanx, sorki to był żart , wspołczuje
Tak naprawdę chyba nie ma co się bać o migawkę, jeśli będziesz go używał z głową. dokładnie
xanx, napisał
kupilem nowke nie smigana zwaloną a baterie dobry koncem wsadziłeś ?? :wink:
xanx, sorki to był żart , wspołczuje
Ty se Chłopie nie żartuj bo mnie od paru dni krew zalewa, tyle kasy a tu nawet fotki jednej nie ma :evil: ale tak na marginesie i tak bym kupił d50. Tak to jest jak sie zmian zachciało.
no to moze poprawie Ci nastrj. Kupiłem body + kita od d70. Przejechałem 250km po niego i po dotarciu do domu stwierdziłem ,ze nieotwierany aparat ma zasyfiona matryce i to cos do dzis nie zeszło całkiem a obiektyw gosciu sprzedał mi pełen śmieci. Na szczescie szybko mi wymienił na nowy ,a z matryca powalczyłem sam. Tez nie spałem kilka nocy.
no to moze poprawie Ci nastrj. Kupiłem body + kita od d70. Przejechałem 250km po niego i po dotarciu do domu stwierdziłem ,ze nieotwierany aparat ma zasyfiona matryce i to cos do dzis nie zeszło całkiem a obiektyw gosciu sprzedał mi pełen śmieci. Na szczescie szybko mi wymienił na nowy ,a z matryca powalczyłem sam. Tez nie spałem kilka nocy.
ciekawi mnie jedna rzecz, czy aparat dojedzie do mnie do 11 lutego, bo jak nie to będę musiał jak ten łoś z kamerą latać.
Panowie jak oceniacie serwis nikona??
Panowie jak oceniacie serwis nikona?? sprawdz czy twój sprzet tam jest. Ja wysłalem akumulator do nich na wymiane to po 10 dniach gdy zapytałem ile jeszcze bede czekał to panienka powiedziała ,że nic mojego nie dotarło. Po godzinie dostałem maila ,ze przesyłka własnie dotarła. 4 dni potem miałem aku.
a ja jestem ciekaw ile tych fotek nadaje sie do pokazania albo ogladania,nie warto sie zastanowic zanim sie spust naciśnie? i nie miec problemów ile wytrzyma?
Jak trzeba było film kupować to się zastanawiało, i szanowało i szło na jakość a nie na ilość. Ale nie ma tego złego ;)
ja tam czekam na dobrą pogodę, to wtedy bede robić na jakosć ;] bo jak nowy aparat to trzeba poeksperymentować kiedy s;]
Przepraszam, a w celu iżby po cholerę ta licytacja?
Juan Diego
03-02-2006, 01:00
Łatwo Ci mówic po cholerę... kazdy chciałby wiedzieć na ile starczy nowa, nowoczesna technika w domu:) Na ile prań starczy pralka, zmywarka na ile kieliszków i szklanek,lodówka na ile browarów i czajnik na ile zupek chińskich:) To może na tej samej zasadzie?
Jak kupuję wózek to po to, by nim jedzić. A nie sprawdzać stan licznika i biadolić że zaraz się rozsypie. Drugą sprawą jest że jeżdżę owym wózkiem kiedy mam ochotę lub potrzebę, a nie po to by się chwalić stanem licznika.
Zgadzam sie z tym stwierdzeniem szymony w pelni. Ludzie, zamiast sie zamartwiac "ile jeszcze pociagnie moj nikon?", lepiej isc na powietrze i fotki porobic! Takie moje zdanie na ten temat. Choc z drugiej strony wieczorami trzeba o czyms biadolic, nie? :wink:
szymony, taka jest kolej rzeczy. Nie jestem tu weteranem i nie wypowiadam sie fachowo, a raczej czytam WAS.Nie ubliżajac pytajacym o możliwości klapniecia lustrem,zwróć uwagę kto pyta, a raczej na jego licznik.
grzechoo
03-02-2006, 09:50
Nie ubliżajac pytajacym o możliwości klapniecia lustrem,zwróć uwagę kto pyta, a raczej na jego licznik.
przecież licznik w tym wypadku nie ma tu nic do rzeczy
przecież licznik w tym wypadku nie ma tu nic do rzeczy
może wyraziłem sie nieprecyzyjnie. Chdzi mi o licznik postów. Zwykła (moja) logika, że jesli ktoś ma kilka postów wiec jest nowy w temacie. Oczywiście każdy ma prawo pytać ale jestem zdania jak szymony. Niedawno był post o ilus tam tysiacach zdjęć w 3 dni. Dyskusja była prawie identyczna.
Kundzior
03-02-2006, 17:19
Chdzi mi o licznik postów. Zwykła (moja) logika, że jesli ktoś ma kilka postów wiec jest nowy w temacie.
Błąd ja mam kilka ale działałem na innym forum gdzie mam kilkaset też fotograficznym. Więc to mylne stwierdzenie.
pozwole sobie zacytawać
szymony,
Przepraszam, a w celu iżby po cholerę ta licytacja?
Jak kupuję wózek to po to, by nim jedzić. A nie sprawdzać stan licznika i biadolić że zaraz się rozsypie. Drugą sprawą jest że jeżdżę owym wózkiem kiedy mam ochotę lub potrzebę, a nie po to by się chwalić stanem licznika.
i na tym ten wątek powinien byc zamkniety
ja zupelnie nie rozumiem tego gdybania. chlop sie pyta ile ktos zrobil zdjec i ile ew. wytrzyma migawka. jego prawo pytac. nasza wola- odpowiadac...:wink:
ja sie przyznaje bez bicia, ze ani jednego zdjecia nie popelnilem na D50 :)
prosim o niezaśmiecanie forum ;p
zrobiłem 5581 zdjęć.
jego prawo pytac. nasza wola- odpowiadac... masz racje, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :D
blueseba
04-02-2006, 21:20
Pisac, byle cos napisac, oto trud niezwykły. PODZIWIAM!
blueseba, miałem na mysli swoją nadgorliwość. Sorki jeśli tak mi to wyszło , że uraziłem.
blueseba
06-02-2006, 13:56
ok :)
VaxBuster
06-02-2006, 20:02
Ojej...
p.s. ja tez chcialem posta nabic ;)
grzechoo
06-02-2006, 20:23
no tak, a ja czytam takie nic....
Panowie starczy tego ględzenia. Do niczego to nie prowadzi. Zamykam