Zobacz pełną wersję : CaptureOne 4 juz jest
To jest (albo był) feler tego softu. Podobno mieli naprawić?
Do stiga: oczywiście, że możesz przewieźć 20 worków, tylko zrobisz siedem rundek. Na ostatnią rundkę jeszcze możesz zapakować skrzynkę piwa.
Czy mam rozumieć, że nie da się pracować na takim monitorze tylko przynajmniej 17''?A Ty sie z choinki urwales ze na laptopie (z parametrami wyswietlacza predysponujacymi go co najwyzej do pracy biurowej (chociaz i do tego byloby niewygodnie)) chcesz uprawiac fotoedycje?? Czlowieku -- bez 1280 w poziomie, nie ma co w ogole podchodzic do takich spraw w dzisiejszym sofcie. Ba! Wygodna praca przy zdjeciach zaczyna sie IMHO dopiero od rozdzielczosci 1600x1200. Twoje zdziwienie i narzekanie jest co najmniej smieszne.
Ja uważam, że to faktycznie jest feler programu. Przecież to, że ja mam taki a nie inny monitor to moja sprawa. Może jestem partacz i nie potrzebuje super jakości. Poza tym zmiana rozdzielczości niczego nie zmienia. I tak mi obcina część okna i tak. Zapytałem tylko czy da się z tym coś zrobić czy nie. Aha, mam rozdzielczość 1280x800 czyli mogę podchodzić do tych spraw. Na 1600x1200 muszę przeuwać obraz na monitorze bo się nie mieści. Na upartego da się tak pracować ale szkoda, że się nie da po prostu pomniejszyć np. ikonek.
Ja uważam, że to faktycznie jest feler programu. Przecież to, że ja mam taki a nie inny monitor to moja sprawa. No Twoja sprawa i Twoj problem. Az dziwne, ze tworcy nie podali minimalnej rozdzielczosci do pracy, na liscie wymagan systemowych. Takie sa po prostu normy -- jesli ilosc okien czy ikonek jest tak duza, ze nie mieszcza sie w malej rozdzielczosci, to wymagana jest po prostu wieksza -- i nic z tym nie zrobisz. Moja poprzednia analogia miala Ci uswiadomic, ze laptop z ekranem o tak malej rozdzielczosci nadaje sie do tej roboty, jak wspomniany kabriolet w roli transportera materialow budowlanych.
No ok. Ale w poprzedniej wersji można było za pomocą F7 włączyć fullscreen i było dobrze a normalnie też obcinało przynajmniej u mnie. Myślałem, że ktoś może wie jak pracować na tym programie na takim sprzęcie jak mój o rozdzielczości 1280x800. No ale jeśli się nie da to trudno, to i tak jest tylko mój rezerwowy sprzęt, szkoda było drugiego kodu. Poza tym mam jeszcze CNX i c1 3.7.7 właśnie na drugim kompie (lepszym niż laptop) a na tym chciałem mieć c1 v4.
Nie wiem czy było czy nie ale jesli przypadkiem wcisniemy w body kluczyk to NEF sie nie otworzy. Jak było to sorki :)
pingwin87
14-04-2008, 20:33
Wie może ktoś gdzie można te karty jeszcze kupić w internecie?
A ja jeszcze raz zapytam o to czy trzeba coś robić jak się przeinstalowuje system. Muszę to zrobić. Przy wersji 3.7 nie było problemu, kilka razy przechodziło ale ta 4.0 coś była bardziej skomplikowana już przy pierwszej rejestracji więc chciałbym się upewnić.
A ja jeszcze raz zapytam o to czy trzeba coś robić jak się przeinstalowuje system.
Właśnie przeinstalowałem system. Jak zainstaluję C1 4, dam znać co i jak.
I jak poszło?
No telepatii gratuluję koledze!
Właśnie zainstalowałem i aktywowałem. Oprócz tego, że zapomniałem hasła (wysłali na adres pocztowy), wszystko poszło jak z płatka.
Wbiłem kod z karty (nawet nie musisz mieć karty pod ręką - kod widać na stronie "License Management" po zalogowaniu).