PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie skanować slajdy we Wrocławiu (NIE laby!)????

Martin
31-01-2006, 14:41
Witam!
Gdzie we Wrocławiu wskanuje cały film (pocięty slajd 35mm w odcinkach po 6) tak żeby wskanowano mi 100% klatki? Byłem w kilku zakładach i powiedzieli mi że sie nie da, bo mają za małe karetki i zawsze obetnie. W Fuji na żeromskiego prónowali nawet przy mnie - i faktycznie się nie da. Powiedzieli że maszyny tak mają. :(
Te skany to prevki do wysłania klientowi internetem - ważne jest te 100% obrazu (może być nawet więcej z czarną ramką. No i oczywiście żeby slajdy wróciły nie porysowane itp.
I drugie pytanie: Czy we Wrocku działa usługowo jakiś skaner typu LS 5000-9000 ?
Poważne rzeczy daje na bęben, ale czaqem potrzebuje coś właśnie w jakości LS-ek, ale na szybko. Niestety minilabowe skanery to porażka. :( Dlatego myślałem o jakimś Nikonie LS lub coś w tym rodzaju. Będe bardzo wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam. Martin

cichy_no_war
31-01-2006, 23:49
Nie wiem czy ta oferta spelni Twoje oczekiwania i wymagania... Powiem od siebie, bo sprobowalem i bylem bardzo zadowolony uzyskanym efektem, wiec teraz sam polecam Klaudiusza "Galla". http://www.fotogalleria.info/skan.html

gALL
01-02-2006, 00:48
No to mnie do tablicy wywolano. (dzieki Bartek).

Ostatnio nie skanuje prawie wcale (brak czasu nawet na zdjecia.

Ale ode mnie nie oczekuj cudow, mam tylko paszczaka Epsona 2400. 100% to zaden problem. Sam z checia bym sie przesiadl na LS 5000 ale chwilowo inne wydatki (wole nowe szklo niz nowy skaner).
Ostatnio jedynie zainwestowalem w przystawke do sredniego formatu do tego paszczaka.

A efekty skanow to w wiekszosci zdjecia na mojej stronie.

cichy_no_war
01-02-2006, 02:35
No to mnie do tablicy wywolano. (dzieki Bartek).

Nie masz za co dziekowac... Po prostu wychodze z zalozenia, ze dobre trzeba chwalic :)