Zobacz pełną wersję : Awaryjność
jarecki2006
31-01-2006, 13:11
Witam Wszystkich serdecznie :), zwracam sie z takim oto zapytaniem, "za chwilkę" zostanę pewnie oby szczęśliwym nabywcą D50, ale w między czasie przeczytałem na pewnej stronie (dla dobra sprawy nie będe podawał adresu :) ) jak pewna osóbka dość negatywnie wypowiada się o żywotności modeli D 50 oraz D 70. Będe wdzięczny jak Oświecicie mnie w tym temacie jak to jest tak naprawdę, jakie sa Wasze doświadczenia:) pzdr
Mam D70 juz 1,5 roku. Dziala bezproblemowo, a uzywany byl zarowno zarowno przy -30 jak i +30 st C, na wyskosci 0 mnpm jak i na 3842 mnpm. Zatem jezeli nie trafisz na jakis felerny egzemplarz nie powinno byc problemow.
z awaryjnościa tez odpukac nie mam zadnych problemow, d70 uzytkuje 8 miesięcy.
ta osobka ktora sie tak negatywnie wypowiada to pewnie rep z Canona :mrgreen:
pewna osóbka dość negatywnie wypowiada się o żywotności modeli D 50 oraz D 70
..ta sama osóbka pewnie pozytywnie wypowiadała sie o trwałosci 300D ;-)
o trwałości D70 sa same pozytywne relacje. Kolega zrobił nim ponad 100 tys zdjęć! i mu spadł i dopiero wtedy się popsuł mechanicznie.
ja robiłem w temp ponad +40 w największej depresji swiata, nad Morzem Martwym i jest OK.
Ja mam D50 i o trwalosci sie za bardzo nie moge jeszcze wypowiedziec, ale jest super jak na razie :wink:
Plotki plotki jeszcze raz plotki. Najwięcej na awaryjność tych modeli narzekają Ci co te sprzęty oglądają przez sklepowa szybę. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zupelnie popieram, po ponad roku wszystko wyglada jak nowe, dziala swietnie, zapomnialem o "WIELKICH problemach o ktorych bylo glosno" i jedyne na co czekam to na ewentualna awarie klapki od nadmiernego wyciagania i wkladania cf (rok czasu to za malo zeby ja wykonczyc, poczekam wiec nastepny).
na dodatek powiem ze nic sie nie wyciera, nie trzeszczy nadmiernie i po wyleczeniu sie z checi na d200 lubie swojego d70 jak w pierwszy dzien kiedy go kupilem.
wiec nie sadze zeby d50 mialo byc inne. kup, rob zdjecia i sie nie przejmuj, za 2 lata beda 55mp aparaty za polowe ceny ;)
witam
no nie do konca tak hop siup, chyba mialem pecha bo kupilem nowke uwalaona, ale powiem tak moj wczesniejszy D50 smigal bezproblemowo, a kupilem go bez gwarancji, cale szczescie ze ten ja ma.
pozdro
xanx ja bym sie nie odwazyl kupic akurat takiego sprzetu bez gwarancji. Naprawde miales szczescie ze nic w nim nie siadlo... oby tak bylo z kazdym nastepnym :wink:
żółto-czarny
03-02-2006, 10:08
Plotki plotki jeszcze raz plotki. Najwięcej na awaryjność tych modeli narzekają Ci co te sprzęty oglądają przez sklepowa szybę. Na forum piszą akurat Ci którym coś się pierniczy. Jak się nie pierniczy, to się nie pisze. Stąd nieraz takie wrażenie jak się tutaj wchodzi.