Zobacz pełną wersję : Nikkor 12-24 do fotografii slubnej...!?!?!?
sympatex
17-12-2007, 16:32
Witam, wkrotce nabede powyzszy obiektyw nietypowo do fotografii slubnej - kosciol, plener i sala... mniej wiecej mam sprecyzowane oczekiwania, ale moze ktos ma ciekawe zdjecia, jakies przyklady... jak mozna wykorzystac kreatywne mozliwosci tego szkielka...???
pozdrawiam i czekam na ciekawe fotki slubne, szczegolnie nastawiam sie na ogniskowa 12mm ;)
Porozmawiaj profilaktycznie z para mloda i wybadaj czy sa gotowi na takowe wygiecia:) moze sie okazac, ze np. tesciowie oburza sie na taka "amatorszczyzne" .
Sam pomysl bardzo mi sie podoba.Pzdr
Da się robić tylko trzeba ustawiać ważnych ludzi w środku kadru. Na drugim końcu dystorsje dużo mniejsze, a obiektyw bardzo ostry.
sympatex
17-12-2007, 21:44
Porozmawiaj profilaktycznie z para mloda i wybadaj czy sa gotowi na takowe wygiecia:) moze sie okazac, ze np. tesciowie oburza sie na taka "amatorszczyzne" .
Sam pomysl bardzo mi sie podoba.Pzdr
oczywiscie;) kupuje jako dodatek do "standartowej" sesji , a pomysl stad, ze kiedys zobaczylem fantastyczne foty zrobione w kosciele i na zabawie wlasnie ultraszer. szkielkiem... zbieram materialy i pomysly juz na przyszly sezon...;) chociaz coraz bardziej sklonny jestem siegnac glebiej - moze sigma 10-20 z mocnym nastawieniem wlasnie na 10mm - mam niemaly dylemat, nie obchodza mnie az tak gleboko testy tych szkiel, szukam czegos baaardzo szerokiego
pozdrawiam!
Wejdź na stronę tutejszego forumowicza WujkaX. On robi czasami Sigmą.
Poszukaj na forum. Gdzies byl watek, wtedy o nowych 14-24 i 24-70.
Byl zapodany link do strony czlowieka, ktory robil nim wlasnie slub. Wyszly bardzo fajne zdjecia.
sympatex
21-12-2007, 14:26
Poszukaj na forum. Gdzies byl watek, wtedy o nowych 14-24 i 24-70.
Byl zapodany link do strony czlowieka, ktory robil nim wlasnie slub. Wyszly bardzo fajne zdjecia.
niestety, nie znalazlem, jesli komus sie uda - bede wdzieczny...
cliff mautner. dostal d3 do testowania i robil wlasnie sluby. nie wiem jakim szklem, ale chyba 14-24. poszukaj.
sympatex
22-12-2007, 12:16
poszedlem dalej... i zdecydowalem sie na sigme 10-20 - ta "10" jest magiczna...;) najszerszy przed "rybka" kat...;)
Widze ze pstrykasz d200 i z tego punktu widzenia sigma 10-20 jak najbardziej ok! ale jesli chcesz czegos naprawde powalajacego, polecam ( moze dlatego ze sam tak robie) sigme 12-24 z korpusem analogowym.http://foto.moon.pl/zdjecie/49604/tytul/Ania-z-wysokiej-wiezy tutaj mala probka.Widze to tak: robisz zdjecia zwyklym jasnym szklem a do tego czasem pstrykasz cos innego:) Pzdr
sympatex
24-12-2007, 09:58
Widze ze pstrykasz d200 i z tego punktu widzenia sigma 10-20 jak najbardziej ok! ale jesli chcesz czegos naprawde powalajacego, polecam ( moze dlatego ze sam tak robie) sigme 12-24 z korpusem analogowym.http://foto.moon.pl/zdjecie/49604/tytul/Ania-z-wysokiej-wiezy tutaj mala probka.Widze to tak: robisz zdjecia zwyklym jasnym szklem a do tego czasem pstrykasz cos innego:) Pzdr
dzieki, ale juz i tak 10mm z D200 robi swoje, na granicy przyjecia takich zdjec przez pare mloda...;) ale zdjecie ok;) dzieki!