Zobacz pełną wersję : Prezentacja zdjec na DVD - jakim programem?
poisson5
15-12-2007, 21:44
Poszukuje programu ktorym mogl bym zrobic prezentacje, cyfrowy album lub nie wiem jak to nazwac na DVD. Najlepiej aby dalo sie zrobic jak najwiecej mozliwosci, by mozna bylo zzrobic menu z mozliwoscia wyboru pokazu slajdow (z jakas dograna muzyczka i ustalonym efektem przelaczania zdjec) oraz mozliwosc przegladania zdjec samemu wybierajac sobie konkretne zdjecie.
Zna ktos moze program na ktorym dalo by rade to zrobic? Jesli napisalem nie jasno to smialo sie dopytywac :P
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
1: CD & DVD PictureSow - klik (http://www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=us-Ulead/UleadProcessLayout&lc=en&ppg=CorelCorp/Trials/Login&pid=1175263345567&cid=1179844647471)
2: ProShow Gold - klik (http://www.photodex.com/downloads/go_proshowgold.html)
moim zdaniem wybór 2 będzie trafniejszy
pozdrawiam
poisson5
17-12-2007, 22:58
Thx :)
Fajne efekty można uzyskać dzięki Pinacle Studio.
zapalaka
07-01-2008, 15:08
Witam!
Czy znacie i możecie podać mi nazwę programu, dzięki któremu będe mógł zrobić prezentacje na płycie DVD, ale żeby był zupełnie za darmo, a nie tak, jak w/w wersje tylko na 30 dni??
Będe wdzieczny za odpwowiedź.
tak
iLife a w nim iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand i inne tajle
kupujesz maca i dostajesz komplet
olo
zapalaka
07-01-2008, 15:54
Nie stać mnie na maca. Gdyby tak było, nie pytałbym o wersje darmowe.
Coś innego?? Wogóle jest??
Pozdrawiam.
Nie stać mnie na maca. Gdyby tak było, nie pytałbym o wersje darmowe.
Coś innego?? Wogóle jest??
Pozdrawiam.
Kup jeden z magazynów komputerowych. Zapewne, w którymś znajdziesz dołączony do czasopisma program, który Cię interesuje.
Pozdrawiam.
Nikon Picture Project ma wbudowany moduł Muvee Autoproducer.
Wojteksw
07-01-2008, 18:30
Polecam Pinnacle Studio
Kup jeden z magazynów komputerowych. Zapewne, w którymś znajdziesz dołączony do czasopisma program, który Cię interesuje.
Pozdrawiam.
Dokładnie, to samo chiałem napisać, akurat w najnowszym PC Format jest DVD SlideShow Builder 3.0 i to pełna wersja - czy jest to dobry program, to nie napiszę, bo na razie to dopiero widziałem tylko napis na okładce i płycie, ale że jest to coś co akurat potrzebowałem to jak ktoś nie chce ryzykować całych 6.50 pln na pismo ;) i jest cierpliwy to jak przetestuję to mogę napisać czy warto.
Ale chyba za 6.50 warto, zważywszy jeszcze na sano pismo i resztę zawartości. :)
Robert_P
07-01-2008, 20:30
Ja korzystam z Nero i też jest oki .
nero chyba jest do 100 zdjęć
Robert_P
07-01-2008, 21:07
nero chyba jest do 100 zdjęć
W jednym rozdziale może być do 99 zdjęć ale mnie więcej jak 99 zdjęć na rozdział nie było potrzebne, rozdziałów oczywiście może być więcej.
Ja korzystam z Pinacle Studio i jest super!!!
z każdego wyjazdu mam takową prezentacje,
lepiej się ogląda zdjęcia ze znajomymi, jak w tle muzyczka leci :mrgreen:
wcześniej używałam Picture ToTV
Gawronnek
09-01-2008, 21:09
również używam Pinnacle Studio Plus, w sumie wypasiony program jak za taka cenę ;)
zapalaka
10-01-2008, 00:57
A jaka jest właściwie jego cena??
Bo z tego co patrzyłem darmowe są tylko wersje trialowe.
Pozdrawiam.
Gawronnek
10-01-2008, 01:34
za wersje 10.6 Studio Plus wydaną na 20 lecie firmy zapłaciłem około 280 zł co za taki kombajn jest ceną bardzo przystępną, oprócz programu były 4 płyty z dodatkami (przejście, efekty itp)
downunder
10-01-2008, 02:00
Jeśli nie chcesz inwestować pieniędzy to korzystaj z tego co daje ci NERO do nagrywarki (całkiem niezły) jeżeli chcesz naprawdę profi program to zainwestuj w sumie niewielkie pieniądze (70$) w Photodex ProShow Gold. :)
Jeśli ma być to naprawdę porządny efekt końcowy to radzę zajrzeć na mediachance.com
Są tam różne ciekawe programiki. DVD Lab Pro to naprawdę potężne narzędzie do autoringu dorównujące dużo droższym programom, nawet czasem przewyższające. Dobre do nauki, trzeba się nauczyć obsługi. Ale efekty są niezłe. Do tego inne przydatne softy.
grzegorzant
10-01-2008, 15:39
Pytanie do posiadaczy ProShow Gold : czy mieliście problemy z odtworzeniem ścieżki dźwiękowej w nagranym juz pokazie korzystając z dvd playera? U mnie na kompie i laptopie wszystko ok natomiast na odtwarzaczu dvd nieme kino ;)
pozdrawiam
No dobra, a nie możesz po prostu podczas pokazu zacząć śpiewać?
Sorry za żarcik.
gregorek
10-01-2008, 17:47
Pytanie do posiadaczy ProShow Gold : czy mieliście problemy z odtworzeniem ścieżki dźwiękowej w nagranym juz pokazie korzystając z dvd playera? U mnie na kompie i laptopie wszystko ok natomiast na odtwarzaczu dvd nieme kino ;)
pozdrawiam
Przed rozpoczęciem wypalania płyty musisz zaznaczyć żeby dżwięk był w PCM, u mnie zadziałało:)
grzegorzant
10-01-2008, 21:25
No dobra, a nie możesz po prostu podczas pokazu zacząć śpiewać?
Sorry za żarcik.
:mrgreen::mrgreen:
grzegorzant
10-01-2008, 21:28
Przed rozpoczęciem wypalania płyty musisz zaznaczyć żeby dżwięk był w PCM, u mnie zadziałało:)
Zaraz sprawdzę, dzięki
Zrobiłem prezentacje w ProShow nagrałem na płytkę DVD i po sprawdzeniu na kompie strasznie przycina, co może być przyczyną?
downunder
11-01-2008, 00:35
Zrobiłem prezentacje w ProShow nagrałem na płytkę DVD i po sprawdzeniu na kompie strasznie przycina, co może być przyczyną?
Na odległość trudno coś powiedzieć jednoznacznie. Ale nie dopatrywałbym się problemu w pracy programu.
No chyba, że masz "pirata" . :D
Nagrane przeze mnie płyty wprawdzie czasami zacinają się na moim stacjonarnym DVD, ale to stare urządzenie i czasami nawet oryginalne płyty z filmami DVD na się nim zacinają.
A oto parę zasad, które na codzień przestrzegam i nie mam jakichkolwiek problemów z pracą programów na komputerze, także z ProShow Gold:
W miarę często, ale w granicach rozsądku defragmentuję dysk.
Podczas tworzenia i nagrywania prezentacji dbam o to by za wiele innych programów nie pracowało w tle.
Nigdy nie nagrywam na najwyższej możliwej prędkości.
Nagrywam tylko na markowych płytach DVD.
Może czegoś z powyższych, przeze mnie stosowanych zasad nie zastosowałeś? :)
grzegorzant
11-01-2008, 11:19
Problem rozwiązany - nie muszę śpiewać :)
dzięki i pozdrawiam
Na odległość trudno coś powiedzieć jednoznacznie. Ale nie dopatrywałbym się problemu w pracy programu.
No chyba, że masz "pirata" . :D
Nagrane przeze mnie płyty wprawdzie czasami zacinają się na moim stacjonarnym DVD, ale to stare urządzenie i czasami nawet oryginalne płyty z filmami DVD na się nim zacinają.
A oto parę zasad, które na codzień przestrzegam i nie mam jakichkolwiek problemów z pracą programów na komputerze, także z ProShow Gold:
W miarę często, ale w granicach rozsądku defragmentuję dysk.
Podczas tworzenia i nagrywania prezentacji dbam o to by za wiele innych programów nie pracowało w tle.
Nigdy nie nagrywam na najwyższej możliwej prędkości.
Nagrywam tylko na markowych płytach DVD.
Może czegoś z powyższych, przeze mnie stosowanych zasad nie zastosowałeś? :)
Dziękuję za odpowiedź, jednak "problem" tkwił w szczegółach, tzn. przycinanie prezentacji spowodowane było tym że druga osoba która ma oddzielne konto w systemie się nie wylogowała a jedynie przełączyła użytkownika i przez to był problem z odczytem prezentacji DVD. Po ponownym uruchomieniu wszystko działa jak powinno.
hej jest program do pokazu zdjęć w nero 6 pod znakiem utwórz pokaz zdjęć tam masz przejscia i dodawanie muzy ja używam ulead video studio 10 plus ale jest płatny ale bardzo polecam ma wiecej mozliwości jest też program photostory cd/dvd .najpierw robiłem pokazy w nero teraz tylko w uleadzie
maciekjak
30-01-2008, 22:49
zdecydowanie pinnacle studio, bawiłem się kiedyś trialem pare dni i naprawde kapitalne efekty można osiągnąc, jedyna wada jest to, że strasznie pamięć zre