Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Grajek
Witam!
Gość występuje co roku w tym miejscu w okresie przed świątecznym, bawiąc turystów i jest niezłą konkurencją dla reszty grajków (szkotów, indian i wielu innych- różnej nacji).
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.2and2.net)
Konstruktywna krytyka mile widziana!
jacek.gold
15-12-2007, 18:58
Mało grajka duże niepotrzebnych innych rzeczy.
Jak wyżej. Bałagan w kadrze. Zdecydowanie bliżej mogłeś podejść.
chwile mi zajelo znalezienie grajka
jacek.gold Mało grajka duże niepotrzebnych innych rzeczy.
Jasne, następnym razem zwinę parasole (i rzucę w jakieś krzaki), rowery poodpinam i rozdam biednym, a ludzi będę opi.....ał, żeby mi w kadr nie wchodzili:)
dobosch Jak wyżej. Bałagan w kadrze. Zdecydowanie bliżej mogłeś podejść.
Nie mogłem bo by mnie samochód przejechał.Tam jest spora, ruchliwa ulica.Chciałem pokazać gościa w otoczeniu w którym gra/pracuje czy jak to zwał, z bliska to mam jego fajny portret.
slavcic chwile mi zajelo znalezienie grajka
Okulary kupić?Acha rzeczywiści ta pani z siatami w LD mogła grać na harmonijce-sorry.:)
dzięki za zainteresowanie, a moje odpowiedzi bierzcie z przymróżeniem oka:)
Pozdrawiam
...z bliska to mam jego fajny portret.
Pokażesz?
Pokażesz?
Pokazywałem jak byłem mały, a teraz...:).
A tak na serio to portrecik trafił do mojego projektu/cyklu (oczywiście czysto amatorskiego), kiedy go skończę coś tam wybiorę i pokażę.
Pokazywałem jak byłem mały, a teraz...:).
A tak na serio to portrecik trafił do mojego projektu/cyklu (oczywiście czysto amatorskiego), kiedy go skończę coś tam wybiorę i pokażę.
To po co zakładasz temat, tym bardziej reportaż, w którym widać tylko jedno zdjęcie. W dodatku jest ono słabe, a bohatera tego reportażu trzeba szukać wśród bałaganu. Gdybyś dodał od razu zdjęcia bardziej portretowe, reportaż ten miałby jakiś sens.
Napisał Janis:
To po co zakładasz temat, tym bardziej reportaż, w którym widać tylko jedno zdjęcie.
Z tego co wiem to też dział-Ludzie-fotografia uliczna, i kto powiedział że to reportaż?
P.S.:Ze zdjęcie słabe i z bałaganem to już wiem, można prosić o uściślenie słowa bałagan w odniesieniu do tego zdj.?Byłbym bardzo wdzięczny:)
dzięki
Jasne, następnym razem zwinę parasole (i rzucę w jakieś krzaki), rowery poodpinam i rozdam biednym, a ludzi będę opi.....ał, żeby mi w kadr nie wchodzili
A słyszałeś kiedyś o operowaniu głębią ostrości...?
A słyszałeś kiedyś o operowaniu głębią ostrości...?
A słyszałem, takim laikiem nie jestem.Myślisz , że rozmycie otoczenia/tła było by lepszym wyjściem?
A słyszałem, takim laikiem nie jestem.Myślisz , że rozmycie otoczenia/tła było by lepszym wyjściem?
Jakoś jestem o tym dziwnie przekonany. Latwiej byłoby się skupić na temacie, który chcesz nam pokazać. A tak to nawet są ostre rusztowania przy wieżyczkach jakieś 200m z tyłu za grajkiem.
Dzięki ekonet_pth za radę, może spróbuję jak się uda, jeszcze raz, z mniejszą GO.
A tak po prawdzie to użyłem f8, żeby wszystko było ostre.Serdeczne dzięki za rady i pozdrawiam!
P.S.:Ze zdjęcie słabe i z bałaganem to już wiem, można prosić o uściślenie słowa bałagan w odniesieniu do tego zdj.?Byłbym bardzo wdzięczny:)
dzięki
Dlaczego bałagan? Ty możesz tego nie zauważyć, bo jesteś autorem zdjęcia i ciężko doszukać się własnych wad. [chociaż w tym przypadku to wynika samo z siebie]. Otóż bałagan polega na tym, że nie wiadomo dokładnie, co jest istotą zdjęcia. Nie wystarczy, że umieścisz człowieka w centrum kadru, jeśli wokół tak wiele się dzieje, znajduje się spora ilość innych przedmiotów. Nie uwypukliłeś go nawet poprzez użycie mniejszej GO, ale o tym już było...
Napisał Janis:
To po co zakładasz temat, tym bardziej reportaż, w którym widać tylko jedno zdjęcie.
Z tego co wiem to też dział-Ludzie-fotografia uliczna, i kto powiedział że to reportaż?
dzięki
tytuł "Grajek" a wszystko do okoła przeszkadza go zobaczyć pozdrawiam
Marta Baranowska
19-12-2007, 02:18
jest fajnie, tylko własnie bałagan jest w kadrze... i w tle, wiem pewnie warunków na inne cykniecie nie było, ale grajek gubi sie w tym wszystkim
Jeszcze raz dziękuję za opinie i komentarze,spróbuję poprawić, może jeszcze dzisiaj.
Dzięki.