Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Droga cd.
jest taka droga która już gosciła na tym forum
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=41032oto jej inne oblicze-grudniowe
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img511.imageshack.us/img511/4699/dsc2509kopia2ws5.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img530.imageshack.us/img530/8955/dsc2507jpgkopia2je8.jpg)
ładnie
zdecydowanie PION!
Witam
Niezbyt często wystawiam komentarze w galeriach, ale mam pewną uwagę.
Sama fota bardzo dobra, oddaje klimat miejsca.
Ale rodzi się w mojej głowie pytanie, sprzęt nie daje tak wyostrzonej foty ani szkło.
Dlaczego tak mocno podciągasz ostrość, bo to się rzuca w oczy. o moja subiektywna ocena, nie sugeruj sie nią.
Czy mniej "zarysowany" obraz jak bardziej "miękki" nie byłby lepszy dla tej scenerii ?
Jakich ustawień Unsharp mask użyłeś ? ;-)))
Pozdrawiam
Moshica
Witam
Niezbyt często wystawiam komentarze w galeriach, ale mam pewną uwagę.
Sama fota bardzo dobra, oddaje klimat miejsca.
Ale rodzi się w mojej głowie pytanie, sprzęt nie daje tak wyostrzonej foty ani szkło.
Dlaczego tak mocno podciągasz ostrość, bo to się rzuca w oczy. o moja subiektywna ocena, nie sugeruj sie nią.
Czy mniej "zarysowany" obraz jak bardziej "miękki" nie byłby lepszy dla tej scenerii ?
Jakich ustawień Unsharp mask użyłeś ? ;-)))
Pozdrawiam
Moshica
witaj ,mam nowy obiektyw ktory bardzo mocno kontrastuje i ostrzy(cały czs go poznaję) ,więc może stąd ta ostrość zawsze można ją zmniejszyć gorzej gdy nie ma jej wcale
fotka lekko wyostrzona po zmniejszeniu ale to normalność :-D pozdrawiam
ps.podmieniłem jedynkę na niewyostrzoną po zmniejszeniu
Spoko HARB, wiele fotek widzę w galerii mocno podciągniętych. Mój KIT nigdy nie dałby takiego efektu, musiałbym "ostro" pojechać Unsharp Mask. Jest to znamienne, że wielu tutaj nadużywa tego parametru.
Nie odbieraj tego personalnie ;-)
Pozdrawiam
Moshica
charmside
14-12-2007, 10:45
Zdecydowanie jedyneczka. Przydalo by sie bardziej dramatyczne niebo, ale i tak mi sie podoba. Ladne kolory i ostrosc.
a mi bardziej dwójka... co do nieba to w pełni zgadzam się z charmside
Jedynka. Jedynka. Jedynka. Jedynka ah jedynka...
borregaard
14-12-2007, 20:59
Janusz...jedynka.Nawet fajnie wygląda to po tej 17-tce.....myślę....:-D
Pzdr
Andrzej
arachiusz
14-12-2007, 21:07
1 podoba mi się (tylko ją widzę )
1 podoba mi sie tylko troszkę za zimno wygląda ... twoje poprzednia praca chyba z przed miesiąca była moim zdaniem ciekawsza kolorystycznie ...
1 podoba mi sie tylko troszkę za zimno wygląda ... twoje poprzednia praca chyba z przed miesiąca była moim zdaniem ciekawsza kolorystycznie ...
cóż prawie zima -więc trudno o ciepełko ,będzie na wiosnę :(
dzięki wszystkim za opinię:-D
Harb - gdzie to jest ?
Świetne ujęcie.
Harb - gdzie to jest ?
Świetne ujęcie.
dzięki Maćku-już pytano mnie o to ale chętnie powtórzę jest to droga do twierdzy Wisłoujscie w Gdansku Nowym Porcie ,czyli na moim podworku :-D pozdrawiam
dzięki Maćku-już pytano mnie o to ale chętnie powtórzę jest to droga do twierdzy Wisłoujscie w Gdansku Nowym Porcie ,czyli na moim podworku :-D pozdrawiam
Kolejny punkt mojej wycieczki po Gdańsku:D
Bardzo mi sie podoba, mimo ze grudniowo to cieplo jakos tak..........:)
pozdrawiam Maryla
Kolejny punkt mojej wycieczki po Gdańsku:D
a kiedy to ma być ? :-D:-D:-D
a kiedy to ma być ? :-D:-D:-D
Harb:) Planuję w lutym wybrać się na 3 dni do Władysławowa. Więc po trasie chętnie bym wybrał się z tobą jako przewodnikiem na mały plener foto:)
Harb:) Planuję w lutym wybrać się na 3 dni do Władysławowa. Więc po trasie chętnie bym wybrał się z tobą jako przewodnikiem na mały plener foto:)
ok ,przed zbliżającym się wyjazdem obstalujemy szczegóły :-D
downunder
15-12-2007, 00:10
Nr 1 bardzo interesująco się prezentuje. :)
Wiadomo 1-ka, widze, ze nowe szklo sluzy bardzo dobrze...to i dobrze:) kiedys moze wydasz album o urokliwych zakatach 3-miasta...ja ustawiam sie na plener wiosna-lato:)
Pozdrawiam
Wiadomo 1-ka, widze, ze nowe szklo sluzy bardzo dobrze...to i dobrze:) kiedys moze wydasz album o urokliwych zakatach 3-miasta...ja ustawiam sie na plener wiosna-lato:)
Pozdrawiam
downunder ,dzieki za ocenę:-D
Rafale o urokach Gdanska wydano już tyle i zrobili to tak znani fotografowie !!!!
ja mogę się tylko cieszyć że czasami znajdę jakiegoś rodzynka :-D pozdrawiam
ps.ładnie sobie ufarbowałeś brodę ,taki równy kolorek Ci wyszedł
Inne światło, inne kolory więc i klimat inny. Obie "drogi" bardzo mi się podobają a 2-czka w tym watku robi na mnie wyjątkowe wrażenie.
Barwy mi sie w tych zdjeciach podobaja... Gratuluje obiektywu.
Witam.
Kurcze i znowu swietne zdjecia Janusz :-) i bardzo dobre ,jest na czym zawiesic oko. Pion bardzej mi sie podoba , ale jak patrze na 2 to znow 2 bardziej teraz juz sam nie wiem , ale jedno wiem napewno Twoje zdjecia bym rozpoznal zawsze i wszedzie a to wszystko przez te swietne kolory ,ktore zawsze podziwiam w Twoich zdjeciach.
Juz kilka razy pisalem ze mi sie podobja kolorki w Twoich zdjeciach , ale podobaja naprawde tak bardzo ze musialem napisac to jeszcze raz i pewnie jeszcze nieraz napisze.
Pozdrawiam.
:-)
Skrzat,Shooter-dziekuję za opinię fajnie że coś znależliscie dla siebie
Vanve-rozpieszczasz mnie ,dziekuje za pozytywa cieszę się że Ci się podoba ,nie sądziłem że kolorystyka na moich fotkach jest tak charakterystyczna
Bardzo mi się podoba pionowy kadr.
Patrzę na to zdjęcie i czuję orzeźwiający jesienny chłód, zimno mi w nos i mam pod nogami brukowaną drogę.
Ja się na robieniu zdjęć specjalnie nie znam, ale podobają mi się ładne rzeczy, a to jest ładne !
Pozdrawiam.
b. ładne miejsce:) jedynka:), ale chyba osobiście uciąłbym minimalnie drogę na dole.
b. ładne miejsce:) jedynka:), ale chyba osobiście uciąłbym minimalnie drogę na dole.
specyjalnie pokazałem z takiej perspektywy,moim zdaniem w takim oddaniu między innymi jest zawarty urok tego miejsca
W życiu ! W brukowej drodze połowa uroku!
napisałem MINIMALNIE, tak ze dwie kostki. kompozycja ciąży w dół ciut za dużo MZ.