Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Wyciek na Wiśle
Jako że ostatnio jestem głodny fotografowania a pogoda nie rozpieszcza dziś w związku z lekką poprawą aury udałem się nad wisłę zobaczyć ten głośny wyciek na Wiśle.
Wyciek malo widoczny ale za to nie padalo :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img210.imageshack.us/img210/8999/wislaskladakkx2.jpg)
Może oni niewiele robią żeby rozwiązać problem, ale Ty zrobiłeś jeszcze mniej, żeby go pokazać na zdjęciach. Bez Twojego komentarza mało kto by na tych zdjęciach zauważył coś niezwykłego.
hmmm, tylko gdzie ten wyciek??
diZaster
13-12-2007, 17:03
no ja wycieku nie widze, ale pomijajac to, to fajny tryptyk i ladnie obrobiony :)
Też miałem zapytać o to. Gdzie ten wyciek????
No moze zle to troche zatytulowalem :)
Raczej moja intencja nie bylo pokazanie samego wycieku, tzn rura/dziura/ropa.
Plamy na wodzie troche widac :)
Obrobka minimalna.
Dzieki za komentarze.
A czego sie spodziewaliście? Stada upapranych pingwinów i statku Greenpeace?
A czego sie spodziewaliście? Stada upapranych pingwinów i statku Greenpeace?
W sumie to racja :) Rzeczywistosc czasem jest poprostu zwyczajna, ot mało widoczne plamy na wodzie. I o co tyle krzyku ?
Ja spodziewałem sie tego, że autor wymyślił jak pokazać to, co miał pokazać. Ale jednak nie wymyslił.
A co autor mial pokazac?
A moze pokazal wlasnie jak to wyglada. Moze takie jest zainteresowanie tym co sie stalo. Jesli ktos spodziewal sie paniki, ewakuacji, zdychajacych masowo ptakow to moze wyobrazal sobie za duzo. Wyciek i skazenie to jedno a codziennosc to co innego. Nie ma czasu na takie rzeczy. Poza tym jednym panem nikt nie wykazywal zadnego zainteresowania. Kompletnie nikt nie zwracal na to uwagi.
Ja się spodziewałem fotografii ilustrującej temat, a to co dałeś to jakieś widoczki, z których nie wynika o co właściwie chodzi. Już się nawet zastanawiałem, czy ten pan na zdjęciu nie robi jakiegoś "wycieku" do Wisły. :wink:
Jacku ale co wg Ciebie jest tym tematem? Może naprawde spodziewałeś sie po tytule czegoś wiecej a rzeczywistosc nie jest az tak spektakularna.
Już się nawet zastanawiałem, czy ten pan na zdjęciu nie robi jakiegoś "wycieku" do Wisły. :wink:
Wstawiłbym w innej kategorii :)
Piszesz, że wyciek. Wszyscy wiemy, że wyciek był - z radia, z telewizji, z gazet. Spodziewałem się, że zejdziesz nad wodę, poszukasz takiego miejsca i takiego światła, żeby ten wyciek był głównym tematem zdjęcia. Krótko mówiąc, żeby to co płynie Wisłą było widoczne. O tym, że zdjęcia są kiepskie najlepiej świadczy to, że stojąc tam widziałeś plamy tego syfu na wodzie, ale my na Twoich zdjęciach tych plam praktycznie nie widzimy. Czasem nie wystarczy ot tak sobie pstryknąć fotkę, tylko trzeba się nieco przyłożyć. Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi.
O tym, że zdjęcia są kiepskie najlepiej świadczy to, że stojąc tam widziałeś plamy tego syfu na wodzie, ale my na Twoich zdjęciach tych plam praktycznie nie widzimy. Czasem nie wystarczy ot tak sobie pstryknąć fotkę, tylko trzeba się nieco przyłożyć. Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi.
Doskonale zdaje sobie z tego sprawe. Nie twierdze tez ze jest to cos wiecej niz zwykle pstryki :) Ot takie testy nowej puszki po tygodniu opadów. A co do plam to sa widoczne tylko z wyzszej perspektywy. Im blizej wody tym mniej je widac. Na pierwszym zdjeciu sa najlepiej widoczne ze wszystkich ujec jakie dzis zrobilem. Jakbym nie zaczal rozmawiac z tym panem widocznym zdjeciach i nie wiedzial ze taki wyciek mial miejsce to prawdopodobnie niczego niezwyklego bym sie nie dopatrzyl. Wisla w Toruniu nie jest juz gorska rzeka i na codzien tez nie grzeszy uroda.
loki_p, wybacz, ale trochę Cię nie rozumiem. Tytułujesz swój tryptyk "Wyciek na Wiśle" i dodatkowo w pierwszym poście piszesz, że wygląda to mało przyjemnie. Ale Twoje zdjęcia, wbrew temu co piszesz, są całkiem przyjemne :) Takie ładne widoczki nad brzegiem rzeki. Tylko źle zatytułowane. Ja bym dał tytuł "Dziadzio w pięknych okolicznościach przyrody" ;)
Kenobi chyba masz racje i czas na zmiane tytulu :)
Ja spodziewałem sie tego, że autor wymyślił jak pokazać to, co miał pokazać. Ale jednak nie wymyslił.
ale przy okazji ladnie wyszla jedyneczka
E tam, czepiacie się - to tytuł wątku a niekoniecznie zdjęcia. Autor zainspirowany wyciekiem poszedł robić zdjęcia Wisły, które finalnie co innego pokazują.
Już się nawet zastanawiałem, czy ten pan na zdjęciu nie robi jakiegoś "wycieku" do Wisły. :wink:
Miałem takie samo skojarzenie :P
filozzof
15-12-2007, 18:41
IMHO - bardzo ładne zdjęcia, uważam że lepiej przedstawić takie zdjęcia niż zabrudzoną wodę - a Wy się czepiacie człowieka :P