PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Deszczowa pogoda - [Nemeth®]

Nemeth
13-12-2007, 14:07
Witam

W okolicach Ośrodka Oporu w Jastarnii.
Dokładniej pomiędzy bunkrami "Sabałą" i "Saragossą" ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

pozdr.

pebees
13-12-2007, 14:08
Podoba mi się.. A, i leci lekko w lewo.. ;-)

Nemeth
13-12-2007, 14:11
Podoba mi się.. A, i leci lekko w lewo.. ;-)

Ty sobie Piba biurko wypoziomuj ;P

Dyziek
13-12-2007, 14:12
Kiedyś zrobiłem podobną fotkę u nas w parku:)

Twoja mi się podoba:)

Nemeth
13-12-2007, 14:14
Kiedyś zrobiłem podobną fotkę u nas w parku:)

Twoja mi się podoba:)

Dyziek ... a jak tam sie czuje moja "dycha" ?? :twisted:

Dyziek
13-12-2007, 14:18
Czytasz czasem PW?:)

Nemeth
13-12-2007, 14:32
Czytasz czasem PW?:)

Oj za duzo kombinacji ;)
Następnym razem pośle wujka Iwana z kuzynem Stiepanem ;)
pozdr.

Ruppel
13-12-2007, 23:04
świetne jest! aż wciąga ten wodny kanał.

martinez
14-12-2007, 01:16
Jest jedna rzecz która mi się nie widzi, kto zgadnie jaka?

NIEBO :p

Ale generalnie jest OK ;)

Onsajt
14-12-2007, 01:22

A czego sie spodziewales po niebie? uwielbiam ciekawe niebo,ale w tym wypadku to nie koniecznosc czy mus... tak jest tez dobrze...i w/g mnie najlepszy jest pierwszy plan- wyrazne okregi na wodzie..dobre zdjecie...na swoje potrzeby przycialem troche gore i bardzo mi sie widzi, ale to moje widzenie a autor ma swoje...

Nemeth
14-12-2007, 02:34

Mnie niebo tez nie pasuje... bombel jakoś olewa moje wątki ;) więc musi zostać tak jak jest...
kombinowalem z gradientem ale za dużo tych badyli ... jakies halo powstawało...
Na pełnej klatce drzewa są w całości więc i tak ostro przekadrowałem ;)

bombel
14-12-2007, 04:07
bombel jakoś olewa moje wątki ;)

Że też Ci nie wstyd tak mówić - jakbym naokoło wypisywał epistoły, a u Ciebie akurat nie... :| Po prostu ostatnio jestem nieżywy z braku czasu (na przykład teraz, o trzeciej w nocy jem właśnie podwieczorek i zaraz idę spać).

A we mnie masz szczerego kibica od zamierzchłych czasów, kiedy (aż strach pomyśleć) nie robiłeś jeszcze łódek. :) Nie olewam, jak mam chwilkę to wchodzę na forum i czytam - ale na razie grubsze komentarze i nieba muszą poczekać, aż będę lepiej widzieć na oczy* i odeśpię chwilkę.

------------------------
*jakby można było widzieć na uszy - ale tak się mówi :)

Nemeth
14-12-2007, 04:23
Że też Ci nie wstyd tak mówić - jakbym naokoło wypisywał epistoły, a u Ciebie akurat nie... :| Po prostu ostatnio jestem nieżywy z braku czasu (na przykład teraz, o trzeciej w nocy jem właśnie podwieczorek i zaraz idę spać).

A we mnie masz szczerego kibica od zamierzchłych czasów, kiedy (aż strach pomyśleć) nie robiłeś jeszcze łódek. :) Nie olewam, jak mam chwilkę to wchodzę na forum i czytam - ale na razie grubsze komentarze i nieba muszą poczekać, aż będę lepiej widzieć na oczy* i odeśpię chwilkę.

------------------------
*jakby można było widzieć na uszy - ale tak się mówi :)

Niesamowite... chyle czoła... jakiś powiadamiacz masz czy co ... ? :)

Darek Jankowiak
14-12-2007, 08:10
Dla mnie niesamowita perspektywa ! Bardzo mi sie podoba !!

harb
14-12-2007, 08:55
dobra fotka ,za Onsajtem przyciąłbym odrobine gory i z niebem bedzie lepiej :-D pozdrawiam

elmo
14-12-2007, 14:25
bardzo się podoba... zwłaszcza H2O i te kręgi...
a niebo wcale nie musi być dramatyczne aby fajnie się komponowało :)

jarek76
14-12-2007, 14:47
Ogólnie jest ładne, więc nie będę się czepiał nieba:-D

swiatlo
15-12-2007, 00:00
Obrazek bardzo ładny, ale zastanawiam się czy nie ma tutaj tego samego problemu jaki mi słusznie wytknął Jarek Chyra przy okazji mojego niedawnego zdjęcia o podobnej kompozycji, a mianowice czy nie lepszy byłby kadr jakby zupełnie wykadrować niebo, czyli zdjęcie uciąć u góry dokładnie tam gdzie to niebo się zaczyna. Tak się tylko zastanawiam. Podsunąłem sobie to zdjęcie do góry aby jego góra była boza zasięgiem scroll bars, i chyba rzeczywiście by lepiej wyglądało.
Ale to tylko takie moje zastanawianie się. W ogóle to coraz bardziej skłaniam się ku poglądom że cokolwiek autor wstawia to on sam wie co robi, a krytyka powinna się raczej ograniczyć do ogólnikowego wrażenia. Chyba że osoba krytykująca zauważa coś co według niego autor ewidentnie przeoczył. A nie posądzam Nemetha o przeoczenie czegoś czy nieprzemyślenie...
Tak więc nawiązując do tej filozofii mówię że moje wrażenie jest bardzo pozytywne i obrazek jest wybitnie udany.
Ma nastrój, nostalgię i bardzo dobrze jest wykonane technicznie.

Onsajt
15-12-2007, 00:08
Tez napisalem o cieciu gory...a tak w ogole swiatlo - swietna obrobka avatara..moze jakis tutek (bo Twoja broda lepiej..dopracowana od mojej?:)

swiatlo
15-12-2007, 00:14
Tez napisalem o cieciu gory...a tak w ogole swiatlo - swietna obrobka avatara..moze jakis tutek (bo Twoja broda lepiej..dopracowana od mojej?:)

Jakoś tak wyszło, bo to tylko tak kilka przypadkowych pociągnięć białym pędzlem :)
Tobie ta broda też dobrze wyszła. Tylko że krótsza... :)

Onsajt
15-12-2007, 00:15
Bos ...starszy!:)

swiatlo
15-12-2007, 00:17
Bos ...starszy!:)

Dokładnie! :)

Nemeth
15-12-2007, 11:04
Przez dłuższą chwilę kombinowałem jak poprawić to blade niebo. Poddałem się nie będąc w stanie poradzić sobie z prześwitami w koronach drzew. Na szczęście dla ciekawości przekadrowałem zdjęcie tak by wyeksponować kręgi na wodzie - i mnie olśniło ;)
Część nieba musi pozostać nie zmieniona by zachować przejście od ciemnego dołu do jasnej góry. Inaczej zdjęcie jest zbyt ciemne i zbyt ciężkie. Przynajmniej w moim odczuciu ;)
pozdr..

swiatlo
15-12-2007, 18:08
Część nieba musi pozostać nie zmieniona by zachować przejście od ciemnego dołu do jasnej góry. Inaczej zdjęcie jest zbyt ciemne i zbyt ciężkie. Przynajmniej w moim odczuciu ;)
pozdr..

No mówiłem że Nemeth wie co robi! :)

stempien
15-12-2007, 18:33
Właśnie dzięki niebu widać bezlistowie które moim zdaniem w połączeniu z cz-b nadaję surowego i chłodnego klimatu.
Technicznie jest chyba troszkę przeostrzone, a może to tyle szczegółów?

Skrzat
16-12-2007, 13:34
bardzo się podoba... zwłaszcza H2O i te kręgi...
a niebo wcale nie musi być dramatyczne aby fajnie się komponowało :)

no i ostrość moim zdaniem bardzo dobra.