PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana części obudowy D40

Jimi_Hendrix
09-12-2007, 21:15
Witam!

Piszę tutaj bo z serwisu nikona od 3 tygodni nie dostałem odpowiedzi mimo, że wysłałem 3 maile :( Niedawno miałem wypadek z moją D40stką i dolna część obudowy przy klapie do wkładania baterii pękła. Skleiłem ją ale niestety pęknięcie jest w miejscu gdzie zamyka się klapka od baterii i jest cały czas pod naporem. Przez to już raz mi się wszystko odkleiło i pewnie znowu mi się odklei. Chciałem się zapytać czy ktoś wie czy jest możliwość wymiany dolnej części obudowy w serwisie i jeżeli tak to czy cena takiego zabiegu byłaby bardzo wysoka? Może ktoś miał podobny problem.

Pozdrawiam!

thor88
09-12-2007, 22:33
znając serwis Nikona to cena będzie podobna do nowego aparatu...

marbed
09-12-2007, 22:42
Nie sądzę aby serwis nikona był odosobniony w kwestii kosztów. Miałem podobną sytuację z kompaktem minolty (za ca 900PLN) za wymianę obudowy zaśpiewali ... 700PLN

ekonet
09-12-2007, 22:46
Jeśli uszkodzona jest tylko dolna część obudowy (pewnie najpierw zrobią ekspertyzę, cokolwiek to znaczy), to koszt nie powinien być znaczny - w D70 wymienili mi kiedyś spód za 100-150 zł (nie pamiętam dokładnie). Przy okazji aparat zyskał nową tożsamość (numer).

Jimi_Hendrix
10-12-2007, 00:11
No właśnie tu nie chodzi o wymianę całej obudowy tylko jej dolnej części. Byłem ciekawy czy taka wymiana jest w ogóle możliwa ale ekonet_pth trochę poprawił mi humor bo jeśli koszt będzie w granicach 150zł to chyba jestem skłonny tyle zapłacić tym bardziej jak obudowa będzie mi się rozklejać. Martwi mnie tylko to, że chyba będę się musiał przejechać do Warszawy i załatwić to osobiście bo widzę, że z serwisem nikona ciężko jest się dogadać na odległość.