Zobacz pełną wersję : d70s problem z wyświetlaczem
ralfox78
05-12-2007, 08:44
Witam, mam pytanie, czy któryś z użytkowników d70s ma lub miał problem z wygasnięciem części wyświetlacza ? Nagle bez żadnej przyczyny wyświetlacz przesłał wyświetlać niektóre kawałki liczb i cyfr. Tak jakby coś nie łączyło. Np nie wyświetla "RAW", "L" i częściowo ostatniej liczby z licznika zdjęć. Wprawdzie nie wpływa to na ogólną pracę aparatu ale trochę denerwuje. Aparat ma 3 lata. Co ciekawe jak kupiłem nowy to po paru dniach miałem bardzo podobną sytuację, ale sklep wymienił mi wtedy na nowy egzemplarz i po problemie. Jestem ciekaw czy ktoś z was przechodził przez ten temat i ciekawi mnie ile kosztuje naprawa tej usterki w Nikon PL, czy trzeba wymienić wyświetlacz, czy tylko jakąś taśmę/kabelek. Pozdrawiam i czekam na info od Was.
ciekawi mnie ile kosztuje naprawa tej usterki w Nikon PL, czy trzeba wymienić wyświetlacz, czy tylko jakąś taśmę/kabelek. Pozdrawiam i czekam na info od Was.
Nie miałem w swoim body takiej usterki i mam nadzieję, że nie spotka mnie to. Zadzwoń do Wa-wy i zapytaj.
Rafał_Sz
05-12-2007, 19:51
Jak masz gwarancję to do serwisu. Jak już jest po gwarancji, to też do serwisu. Chyba, że możesz z tym żyć.
Witam!!!
Jeśli serwis nikona to pół roku później:(:(:( przesadzam:):):):)ale bardzo wypalony masz ten wyświetlacz, u mnie w d70, tez coś takiego jest ale to takie pojedyncze piksele...
Piotrek_Puławy
06-12-2007, 00:25
Kolega miał raczej na mysli górny wyświetlacz, a nie ten do oglądania zdjęć. Najczęściej przyczyną takiego stanu rzeczy jest starzenie się taśmy łączącej wyświetlacz z chassis. Czasem pomaga dociśnięcie jej, ale jest to rozwiązanie tymczasowe. Najlepiej ją wymienić na nową.