Zobacz pełną wersję : Ciemne zdjęcia - POMOCY!
Sasza S.
23-01-2006, 22:09
Jakieśdwa dnie temu mój aparat (NIKON D50) wrócił z serwisu Naprawili to co mieli naprawić Wszystko ładnie pięknie, ale... No właśnie Jeśli robię zdjęcie przy przysłonie F8 czy F5.6 wszystko jest okej lecz jeśli ustawię przysłone na F5 czy F4.5 otrzymuję w efekcie kompletnie ciemny obraz niezależnie od warunków oświetleniowych:( Co to może być...?
J-Grotkiewicz
23-01-2006, 22:21
Oddaj do serwisu. Jest przecież gwarancja :)
Sasza S.
23-01-2006, 22:25
Zgadza się ale aprat dwa dni temu z serwisu wrócił Czekałem 3 tygodnie i wydałem 40zeta na kuriera A teraz znowu 3 tygodnie czekania i 4 dyszki w plecy??? MAMOOOO!!!
robiles zdjecia w roznych warunkach swietlnych, roznymi trybami, z lampa i bez?
Sasza S.
23-01-2006, 22:44
TAK! Sprawa dokładnie wygląda nastepująco:
Przy przysłonie F5.6 i większych wartościach wszystko jest okej dla dowolnego czasu migawki natomiat przy przesłonach niższych F5 F4 itd. zdjęcia wychodzą dla czasów otwarcia poniżej 1/80 sek. i krótszych oraz 1 sek i dłuższych Natomiat w zakresie 1``- 1/80 głucha cisza Takie problemy są jedynie przy ustawieniech manualnych "M" "A" S" "P" Przy ustawieniu AUTO nawet jesli aparat przyjmie ustawienie np. 1/30 sek. F4 wszystko jest GICIOR (w manualnu przy tych samych ustawieniech CZARNA DZIURA)
a przy gwarancji nie wysyłasz na koszt serwisu?
Sasza S.
24-01-2006, 09:23
No niestety NIE Stoi jak byk napisane w gwarancji że pokrywam koszty przesyłki do serwisu a oni pokrywają koszty drogi powrotnej
zapomniałem, ze to polska gwarancja :(
Sasza S.
25-01-2006, 10:24
Dzwoniłem wczoraj do serwisu Stwierdzili, że objawy są dość nietypowe ale co najważniejsze uderzyli się w pierś i bez problemu zgodzili się żebym wysłał aparat na ich koszt kurierem Poza tym obiecali że naprawią go poza kolejnościa:) Pożyjemy zobaczymy
cichy_no_war
28-01-2006, 03:47
Dzwoniłem wczoraj do serwisu Stwierdzili, że objawy są dość nietypowe ale co najważniejsze uderzyli się w pierś i bez problemu zgodzili się żebym wysłał aparat na ich koszt kurierem Poza tym obiecali że naprawią go poza kolejnościa:) Pożyjemy zobaczymy
No i tak powinno byc... tylko czemu w Polsce jest tak, ze o tego typu rzeczach trzeba pisac na forach i sie cieszyc... skoro wszedzie na swiecie jest to cos zupelnie normalnego i nikogo nie dziwi.... ale wierze, ze kiedys u nas tez bedzie pieknie :))