Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Brzoza
chudziak
03-12-2007, 19:43
BRZOZA
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/12/8f1f4e71fbe79c08-2.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
Jak oceniacie?
A moze ten sam motyw tylko brzoza puszczona z samego rogu i duzo wiecej jej w kadrze [czyt. blizej strzelic fote ;)]...
borregaard
03-12-2007, 21:55
Brzoza...praktycznie w wieku rębnym.Strzała niezbyt prosta więc raczej niesklejkowa,papierówka lub na zrębki....Na oko oceniam na 0,6-0,7 m3 surowca......:wink:
Pzdr
Andrzej
...:-D :-D
Brzoza...praktycznie w wieku rębnym.Strzała niezbyt prosta więc raczej niesklejkowa,papierówka lub na zrębki....Na oko oceniam na 0,6-0,7 m3 surowca......:wink:
Pzdr
Andrzej
hahahahahaha :D :D :D
DonMaliniacco
04-12-2007, 12:26
Pzdr
Andrzej
Szukam szczęki na podłodze :):):)
borregaard
04-12-2007, 12:40
No cóż...temat "brzoza"....pytanie:jak oceniacie?....to oceniłem...:wink: :-D
Pzdr
Andrzej
...takie zboczenie zawodowe....:-D
borregaard swietny tekst :)
a do autora taka niebieskawa ta brzoza bedzie na niebieski papier :)
No cóż...temat "brzoza"....pytanie:jak oceniacie?....to oceniłem...:wink: :-D
Pzdr
Andrzej
...takie zboczenie zawodowe....:-D
i to mi się podoba: w sprawach robaczków na pytania odpowiada Dark, natoimiast za drzewostan odpowiedzialny jest Andrzej.
No wreszcie sprawa jasna :mrgreen:
Ale przywalileś ;) buahahaahah
pozdrawiam
chudziak
04-12-2007, 20:22
No to jak oceniacie to zdjęcie?
P.S. Ta brzoza ma obwód jakieś 50 cm i jest wysoka jak inne drzewa w tym lesie! :mrgreen:. Tyle Wam mogę powiedzieć na ten temat!
a to będzie dużo więcej niż 0,7 m3
także eksperci się nie spisali ;-)
same zdjęcie jest poprawne
niebo może lekko za ciemne a w PD przecina je niepokojąco prosty i gruby konar, ten konar przypomina linę, to jest psuja :-)
zdjęcie może opowiadać o naporze innych gatunków na delikatną brzozę, tyle, że w realu jest zupełnie odwrotnie
to brzoza bez problemu rozprawia się z iglastymi, i szybko (jeśli tylko światła starczy) toruje sobie drogę
borregaard
04-12-2007, 21:40
brzoza ma obwód 50 cm
a to będzie dużo więcej niż 0,7 m3
Ot i muszę liczyć....a Wy uważajcie!.....Nawet jeśli miałaby 20 m wysokości z tym samym obwodem,to ile ma m3?
Proszę o szybki proces myślowy,to proste liczenie..Promień takiego "krzaka" to ok.0,08m(8 cm).Wtedy pole podstawy=pi er kwadrat razy wysokość i co mamy.....ok .0,4m3..:-D
Kolega z rozpędu powiedział obwód,a myślał czy też nie.. o średnicy.Wtedy liczymy deko inaczej ,jako stożek i też dajmy mu ze 20 m wysokości.Tu już promień to 0,25m i po przeliczeniu dostajemy 1,3 m3...ale nie ma tyle....:grin:
Pzdr
Andrzej
zwracam honor
pomyliłem obwód ze średnicą (czy jak już polecę nomenklaturą - z pierśnicą :-) )