PDA

Zobacz pełną wersję : Czy warto justować Nikor 18-70mm 3,5-4,5

rylit
30-11-2007, 07:13
Byłem nawet zadowolony z tego już stadrtowgo szkła.W pewnym momencie zaczął sie zacinać się zoom.Oddałem go do naprawy w punkcie w Jeleniej Górze. Byłem cały w skowronkach bo przy okazji wyczyszczono mi kurz.No iokazało się,że obiektyw ostrzy w srodku a po bokach jest wręcz rozmazane. Może ktoś mi poradzi czy tą wadę można usunąć i czy to się opłaca, bo słyszałem ,że tz. justowanie robią nieliczni w kraju? Czy lepiej pomyśleć o nowym szkle.
rylit

pil74
30-11-2007, 10:01
Sprawdź ten kontakt. Może też będziesz zadowolony
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=10750

pebees
30-11-2007, 10:05
W pewnym momencie zaczął sie zacinać się zoom.Oddałem go do naprawy w punkcie w Jeleniej Górze. Byłem cały w skowronkach bo przy okazji wyczyszczono mi kurz.No iokazało się,że obiektyw ostrzy w srodku a po bokach jest wręcz rozmazane. Może ktoś mi poradzi czy tą wadę można usunąć i czy to się opłaca,
Tak, opłaca się. Po prostu fachowcy z Jeleniej Góry muszą poprawić, gratis, to co spaprali. Albo oddać pieniążki. Tak czy inaczej powinieneś mieć to zrobione za free.

gALL
30-11-2007, 14:13
Dokladnie, szklo MUSI byc zjustowane i skolimowane, bo inaczej moze sie okazac, ze np. prawa strone zdjecia masz nieostra.

Kordian d70
30-11-2007, 14:42
no to macie fajny serwis w tej Jeleniej,ale w sumie wyczyscili
to co sie dziwic, nie mozna miec wszystkiego naraz ;-)

A tak powaznie to smigaj do nich z reklamacja i niech Ci to robia za free, partacze.