Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kamienie i dramatyczna plaza...
Tak wiem..czarno-biale i przedramatyczne niebo:) ...ale by dojsc do czegos trzeba probowac roznych rzeczy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img526.imageshack.us/img526/1923/kamioeniefinalbp4.jpg)
Byly glosy o wesje kolorowa - w sumie jeden wiec wstawiam...teraz widze tez pewne niedorbki - niedokladne maskowanie kamienia i styk gory z niebem..
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img522.imageshack.us/img522/7213/plazakolorkamieniepx0.jpg)
diZaster
28-11-2007, 23:45
foto is karentli not awejlebl, pliz traj lejter.
Kordian d70
28-11-2007, 23:46
siakos nie widze tej fotki
Przemek Paśnik
28-11-2007, 23:49
mi tu, łat a szejm
Lejter, lejter, i dalej nafin'.
No dobra, jest wreszcie.
CO to znaczy przedramatycznione!? Jest dobre!
Zdjęcie jest dobre (bombel approved!) :D
Przemek Paśnik
29-11-2007, 00:00
ajm imprest, weri najs. Aj lajk dat kajnd of pikczers, it izynt es macz dramatik, ez Ju sejd
No dobra, jest wreszcie.
CO to znaczy przedramatycznione!? Jest dobre!
Zdjęcie jest dobre (bombel approved!) :D
Bombel - zrób taki stempelek na transparentnym layerku, będziesz rozdawał ;)
mnie się podoba, zwłaszcza, że siedzę w ciepłym mieszkanku :D
Senk ju for opinions, ewrybody is so gut et forejn lenglidzes hir:)
A powaznie...zrobilem dramatyczne bo bylo dramtaycznie - zbieralo sie na ulewe, wialo a przed kazdym strzalem koszulka w ruch i po obiektywie - sciereczki jeszcze sie nie dorobilem:)
Bombel - zrób taki stempelek na transparentnym layerku, będziesz rozdawał ;)
Bez jaj! Myślę, że po 4€ będzie (dla forumowiczów zniżka). :)
Bez jaj! Myślę, że po 4€ będzie (dla forumowiczów zniżka). :)
To juz zlotowki niefajne....ale sie ludziom poprzewracalo:)
Nie, no - nie martw się, naprawdę. I zniżeczka będzie, i kurs będzie przyzwoity...
Bez nerwów. :)
PS
A zdjęcie dalej dobre.
Nie, no - nie martw się, naprawdę. I zniżeczka będzie, i kurs będzie przyzwoity...
Bez nerwów. :)
Jesli beda: firmowe dlugopisy, ciasteczka i kawa w przerwach to wchodze w to...
Acha, dopisze cos o zdjeciu bo bedzie OT:) zrobione na polwyspie Inishowen, Donegal...po dlugiej i ciekawej podrozy autobusem, wesolej nocy w 12-osobowym pokoju (hostel) z grupa Z Nowej Zelandii i po ilus tam dialogach z miejscowa ludnoscia, ktorej "angielski" odbieralem na takim samym poziomie jak suahilli....
diZaster
29-11-2007, 00:44
fajne, ale tak odruchowo przescrollowalem w prawa przegladarke, a tu zonk i pusto, wiec mnie brakuje prawej ;)
cyrusvirus
29-11-2007, 01:14
Bardzo mi się podoba :) Kamienie się super prezentują jak i całość. Gratuluję
Marta Baranowska
29-11-2007, 01:42
mnie sie podoba, a moze kolory?
Wersja b/w nie za bardzo mi się podoba, to znaczy niby OK, ale nie ma w nim nic specjalnego. Dopiero w kolorze widać klasę tego zdjęcia. Niebo widać że wisi, wręcz czuć jego wypukłość, podczas gdy w b/w po prostu zwykłe wykontrastowane niebo.
Oryginał ma w ogóle bardzo ciekawe kolory, które na b/w są po prostu zastąpione zwykłą szarością. Oryginał ma także ładne kontrasty oparte na naturalnej kolorystyce, a nie sztucznie wywołane PS-owskimi krzywymi na wersji b/w.
Cała trójwymiarowa plastyka z wersji kolorowej ginie na wersji b/w. Zamiast tego są dramatyczne czernie i sztuczne kontrasty nie przystające do atmosfery pokazanej sceny.
Jakbym miał te dwa zdjęcia wystawione na ścianie, to obok b/w bym przeszedł nie zauważając go, natomiast przy kolorze bym przystanął zaciekawiony.
Widać że nie zawsze b/w służy zdjęciom...
Tu się zgodzę z kolegą swiatlo, ponieważ mnie tez dużo bardziej przypadła do gustui wersja kolorowa:)
Pozdrawiam
Wersja b/w nie za bardzo mi się podoba, to znaczy niby OK, ale nie ma w nim nic specjalnego. Dopiero w kolorze widać klasę tego zdjęcia. Niebo widać że wisi, wręcz czuć jego wypukłość, podczas gdy w b/w po prostu zwykłe wykontrastowane niebo.
Oryginał ma w ogóle bardzo ciekawe kolory, które na b/w są po prostu zastąpione zwykłą szarością. Oryginał ma także ładne kontrasty oparte na naturalnej kolorystyce, a nie sztucznie wywołane PS-owskimi krzywymi na wersji b/w.
Cała trójwymiarowa plastyka z wersji kolorowej ginie na wersji b/w. Zamiast tego są dramatyczne czernie i sztuczne kontrasty nie przystające do atmosfery pokazanej sceny.
Jakbym miał te dwa zdjęcia wystawione na ścianie, to obok b/w bym przeszedł nie zauważając go, natomiast przy kolorze bym przystanął zaciekawiony.
Widać że nie zawsze b/w służy zdjęciom...
Dziwne, ze wczesniej nie przylozylem dwoch zdjec kolo siebie i ich nie ocenilem...nie twierdze, ze przestalo mi sie "podobac" czarno-biale, ale zaczalem tez inczej patrzec na kolor - chyba plastyka wygrywa...a jak juz pisalem - nie jestem na etapie jakiegos zdeklarowanego stylu - musze poprobowac roznych potraw by sprobowac samemu zaczac tworzyc przepisy:)..poza tym ostatnio kupilem pare angielskich gazet a tam temat dramatycznych BW jest na topie:)...
Dzieki w ogole za komentarze...jak juz gdzies pisalem przez to pare miesiecy na forum zaczalem inaczej na pewne rzeczy patrzec i to mnie mobilizuje...po prostu ucze sie Tu
Witaj.
Co tu dużo pisać- 2 jest świetna. Wszystko wyszło idealnie, kolorki perfekcyjnie dopasowane, czego jak już wspomnieli poprzednicy, nie widać w B&W ;).
T_P_
cześć Rafale kolor bomba ,swietna fotka B/W nie dorasta mu do pięt -pisałem już kiedyś że bardzo mi się podobają Twoje zdjęcia moim zdaniem powinieneś robić fotki w kolorze bo o wiele bardziej zyskują uzasadnię dlaczego, w B/W szukasz dramatyzmu szczegolnie na niebie i nie zawsze widoczne jest jego zrożnicowanie ,a ponieważ większość Twych fotek jest w rozmyślnie przez Ciebie wybranych pięknych miejscach ktore mają już w sobie dosyć dramatyzmu więc nie ma (moim zdaniem ) po co szukać go więcej lepiej skupić się na innych aspektach tak jak to zrobiłeś wyżej---uznanie !!! :-D stawiam cztery gwiazdki
A mi podobaja sie obie... :) kolor jest fantastyczny! swietny klimat, piekne niebo, wspaniale kolorki... ale BW ma w sobie cos takiego ze i od niej ciezko mi oderwac wzrok... dobra robota! czekam na wiecej... :)
ja stawiam na kolor! kontrast kolorow tego fajnie fakturowanego piasku i nieba bardzo ladnie wspolgra :)
pozdrawiam
Darek Jankowiak
29-11-2007, 13:31
Bardzo podoba mi się wersja kolorowa. Tylko jakoś te kamienie na piewszym planie tak bardzo dominują...
e tam, obie są bombowe! Nie miałeś do tej pory propozycji zakupu Twoich fotek na potrzeby przemysłu muzycznego? Chodzi mi o wykorzystanie ich do projektowania okładek płyt ;-)
e tam, obie są bombowe! Nie miałeś do tej pory propozycji zakupu Twoich fotek na potrzeby przemysłu muzycznego? Chodzi mi o wykorzystanie ich do projektowania okładek płyt ;-)
Ciekawe do jakiej muzyki?:) ....propozycji nie mialem - to nie ten etap:)
Industrial, Heavy Metal. Psychodeliczna i równie dobrze każda inna. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
Industrial, Heavy Metal. Psychodeliczna i równie dobrze każda inna. Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
My tutaj chętnie nasze zdjęcia posprzedajemy :-D! Zwróci nam to trochę te nieskończone koszty. Masz propozycje kupna? :)
My tutaj chętnie nasze zdjęcia posprzedajemy :-D! Zwróci nam to trochę te nieskończone koszty. Masz propozycje kupna? :)
A idealem by bylo sprzedawac te, ktore naprawde chcielismy zrobic by nie tracic tej swobody-marzenia:)
Wszystko zostało już powiedzine. Świetna fota.
Ja należę do tych którzy preferują (akurat w tym przypadku) kolor.
mój kolega w czerwcu wydaje płytę - Zespół Myopia. Właśnie z grafikiem ślęczą nad projektem okładki. Pokaże mu zdjęcia Onsajta, które wyglądają jakby pochodziły z Marsa. Ich muzyka też jest trochę kosmiczna ;-) O ustaleniach zainteresowani zostaną powiadomieni.