Zobacz pełną wersję : instrukcja do F601M po polsku.(tylko)
kupiłem sobie aparat na allegro.niestety koleś instrukcji nie posiadał.
to jest mój pierwszy aparat więc żadnego obeznania nie mam.
pilnie poszukuję instrukcji do nikona F-601M.tylko po polsku.
zwróć się do Nikon Polska
tzn.gdzie?byłem na www.nikon.pl,ale instukcji tam nie mają.jakbyś dał jakiś link...
obsługe podsawowych funkcji już posiadłem,ale nic więcej.zdjęcia (w miarę dobre) umiem robić tylko za automatem (preselekcją przysłony).
Valdek_Tychy
20-01-2006, 21:59
Jesteś tu nowy więć nie wiesz,że na tym forum nie sprzedaje się,nie kopiuje się i wypożycza instrukcji itp. bo narusza to prawa autorskie i jako takie stanowi czyn zabroniony przez prawo.Jeśli Sinner mówi o Nikon Polska to ma na myśli firmę w Warszawie gdzie dostępne są instrukcje do sprzętu nikona ale odpłatnie
Ps. Nikon 601 jest prostym w obsłudze aparatem więc dość szybko połapiesz jego funkcje i instrukcja będzie leżała w szufladzie.Szkoda kasy
więc,dlaczego można na tym forum znaleźć linki z instukcjami do innych aparatów?tego już prawa autorskie nie obejmują?
Valdek_Tychy. Trochę chyba z tym przestrzeganiem praw autorskich przesadziłeś. Instrukcji nie wolno kopiować, publikować w internecie itp., ale nikt nie może zabronić ci nieodpłatnego pożyczenia tej instrukcji znajomemu lub podarowania komuś takiej instrukcji. Jeśli jest to egzemplarz legalny - kupiony lub otrzymany ze sprzętem - to możesz go oddać koledze, pozyczyć mu na jakiś czas lub wyrzucić na śmietnik. Ten egzemplarz jest twój, bo za niego zapłaciłeś i możesz z nim robić co tylko chcesz, poza kopiowaniem i publikowaniem.
Valdek_Tychy
21-01-2006, 12:51
więc,dlaczego można na tym forum znaleźć linki z instukcjami do innych aparatów?tego już prawa autorskie nie obejmują?
udostępnienie linku nie narusza prawa to jedno a drugie to to,że przynajmniej ja nie spotkalem się z linkami do stron na których byłyby instrukcje nikona w j.polskim
Ściągnij sobie ze strony nikona instrukcje w j.angielskim.Zapewniam Cię,że jest b.jasno napisana i rozrysowana i nawet osoba która o j.angielskim wie tyle,że jest połapie się.
[ Dodano: Sob 21 Sty, 2006 ]
Valdek_Tychy. Trochę chyba z tym przestrzeganiem praw autorskich przesadziłeś. Instrukcji nie wolno kopiować, publikować w internecie itp., ale nikt nie może zabronić ci nieodpłatnego pożyczenia tej instrukcji znajomemu lub podarowania komuś takiej instrukcji. Jeśli jest to egzemplarz legalny - kupiony lub otrzymany ze sprzętem - to możesz go oddać koledze, pozyczyć mu na jakiś czas lub wyrzucić na śmietnik. Ten egzemplarz jest twój, bo za niego zapłaciłeś i możesz z nim robić co tylko chcesz, poza kopiowaniem i publikowaniem.
Hmm... przesadziłem?? jeśli chodzi o wypożyczenie to może faktycznie ale w pozostałej części nie. Ale nie chodzi tu o wypożyczenie istrukcji lecz o kupno,skopiowanie itp. o co (w domyśle) pyta pytający :mrgreen:
a ile taka instrukcja może kosztować?
może macie jakieś książki warte polecenia,chętnie poczytam? :mrgreen: