Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Orłowo
Debiut :)
Witam wszystkich, poniżej fotka z dzisiaj rana, zimno jak diabli, lekki wiatr, lekki deszcz, fota prosto z aparatu, tylko resize i wyostrzanie w Gimpie. Proszę o krytykę - chciałbym się czegoś nauczyć :)
Aparacik D40x z kitem - niedawno przesiadka z FZ30...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/11/molo_by_volen-2.jpg
źródło (http://fc01.deviantart.com/fs23/f/2007/330/1/f/molo_by_volen.jpg)
Piotr_ek
26-11-2007, 23:36
Dawaj to w bw i wyciągaj jak najwięcej szczegółów z nieba... będzie o 100kroć ciekawiej... :)
Miejsce znam:) faktycznie sprobuj moze jak Ci radzi kolega wyzej: ladne BW z dobrym kontrastem i moze troche pracy przy niebie, w tej chwili niebo dosc plaskie i moze na moim laptopie widze za duzo niebieskiego, ale moze tak nie jest...poza tym nie wiem czy ta ucieta lawka wyglada dobrze..nie dalo rady calej jej ujac?
Pozdrawiam
I przede wszystkim prostuj horyzont, bo zawsze znajdzie się jeden taki upierdliwiec który tylko czeka żeby powiedzieć:
"Leci!"
;)
borregaard
27-11-2007, 12:00
bo zawsze znajdzie się jeden taki upierdliwiec który tylko czeka żeby powiedzieć:
"Leci!"
Dzień dobry....! :mrgreen:
A mnie się podoba...ładnie światła na dechach wyszły..
Pzdr
Andrzej
Mogłeś podejść trochę do przodu ab tych ławek po bokach nie było widać
zwłaszcza tego skrawka po lewej
Dziękuję za uwagi :)
To początek świadomych zmagań z lustrzanką... Co do b&w to mogę najwyżej w gimpie desaturację zrobić, bądź w aparacie ustawić, bo ani zdolności, ani czasu nie mam... Bawię się kadrem, co do horyzontu... niech leci :) Już znalazłem poziomicę na statywie, więc mam nadzieję, następne nie będą lecieć :) Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Dziękuję za uwagi :)
bądź w aparacie ustawić
w lustrzance będzie ciężko BW ustawić
hmmm... w d40x jest taka pozycja w menu ;)
No tak, ciekawa to konstrukcja widać, jeżeli jeszcze powiesz że filmy kręci to chyba kupię jako zapasowe body :)
Ale mniejsza o sprzęt bo to nie ten dział