Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z wypadu na wies.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Bartek-Kacper
26-11-2007, 20:54
Czad ! Takie malarskie .Podoba się .
Kolego kadr mi sie podoba obiekt który fotogafowałeś i jego okolica naprawdę godna uwagi i zachęcająca do pracy .
Mam takie uwagi co do kolorów u mnie wszystko w żółty wpada , jak celowo to za mocno jak nie to WB nie teges.
Ciemnawo po krawędziach fotki i widoczny przepał w centrum kadru .
...Mam takie uwagi co do kolorów u mnie wszystko w żółty wpada , jak celowo to za mocno jak nie to WB nie teges...
Myślałem, że to ja mam cosik z oczami, ale jednak żółtego zbyt wiele pojawiło się na Twojej fotce. Okolica niewątpliwie godna uwagi (klimatyczna)- nic, tylko wybrać się ponownie na wieś i pstrykać...
T_P_
Kurcze u mnie ok z zoltym, otwieralem jeszcze na innym kompie i tez jakby ok .
Pozdro.......
:-)
Darek Jankowiak
26-11-2007, 21:55
Ładnie ułożony kadr, Pierwszy i drugi plan. Tak zastanawiam się nad LD, ale czy bez tego brzegu wody woda nie wylewałaby się z kadru. Kolory - kwestia gustu.
Kurcze u mnie ok z zoltym, otwieralem jeszcze na innym kompie i tez jakby ok .
Pozdro.......
Wiesz co, ale rzeczywiście za dużo tu żółtego. Może chciałeś taki efekt osiągnąć, a może się przyzwyczaiłeś do takiego WB i już nie widzisz, że jest za dużo...
Ale potwierdzam: neutralne WB to to nie jest na pewno, z tym, że nie wadzi. A nawet się podoba. :)
Powiem tylko: Bardzo ładne:)
Wiesz co, ale rzeczywiście za dużo tu żółtego. Może chciałeś taki efekt osiągnąć, a może się przyzwyczaiłeś do takiego WB i już nie widzisz, że jest za dużo...
Ale potwierdzam: neutralne WB to to nie jest na pewno, z tym, że nie wadzi. A nawet się podoba. :)
Wiesz co Bombel morze byc tak jak mowisz przyzwyczailem sie i juz nie widze, przy nastepnej focie zrobie maly eksperymecik.Dzieki.
Pozdro........
cyrusvirus
26-11-2007, 22:38
Extra miejsce :) Bardzo fajny klimacik. Dzięki tym kolorom jest bajkowo, ale są nieco za żółte.
Ogólnie podoba się ;)
borregaard
26-11-2007, 22:48
Nie ma żółtego..wygląda jak HDR......:-D
Pzdr
Andrzej
cyrusvirus
26-11-2007, 22:50
..wygląda jak HDR......:-Dj
Eeeee no coś Ty
Nie ma żółtego..wygląda jak HDR......:-D
Jest żółty i nie wygląda jak HDR.
borregaard
27-11-2007, 08:25
Jest żółty i nie wygląda jak HDR.
Niech będzie......:-D :-D
Pzdr
Andrzej
Tak czy inaczej bardzo ładne miejsce i warto na taką wieś jechać i fotografować kadr jest miód malina ...
Tak czy inaczej bardzo ładne miejsce i warto na taką wieś jechać...
No właśnie to chciałem powiedzieć od początku, ale mi umknęło pośród tych dywagacji o kolorach i w ogóle... Ktoś przezajebiście fajnie mieszka - nie uważacie?
bardzo ładna fotka,nieistotne czy deko wiecej żołci czy nie -ważne czy sie podoba ,a podoba sie i to bardzo :-D
rozwijasz się chłopie !!!
Marek-frotka
27-11-2007, 12:57
Bardzo ładne , kadr i specyficzny klimat.
Kolory moim zdaniem potęgują tą sielankową atmosferę.
Mógłbyś zdradzić gdzie to jest ? Przepiękne miejsce – połączenie tej mini latarni z zabudowaniami mieszkalnymi wygląda super i do tego to jeziorko – bajka.
Piękny obraz w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Kadr i tonacja kolorów stwarzają niepowtarzalny nastrój.
Gratuluję.
bardzo ładna fotka,nieistotne czy deko wiecej żołci czy nie -ważne czy sie podoba ,a podoba sie i to bardzo :-D
rozwijasz się chłopie !!!
Dzieki Janusz, to mile.Jest to tez miedzy innymi zasluga pewnej grupy ludzi na forum , ktorzy zawsze sluza dobrym slowem i radami.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
Bardzo ładne , kadr i specyficzny klimat.
Kolory moim zdaniem potęgują tą sielankową atmosferę.
Mógłbyś zdradzić gdzie to jest ? Przepiękne miejsce – połączenie tej mini latarni z zabudowaniami mieszkalnymi wygląda super i do tego to jeziorko – bajka.
No pewnie, ze moge zdradzic gdzie to. Francja.
Wioska nazywa sie Trianon jest polozona 1500 m od zamku w Versailles 25 min pieszo przez ogrod.
Pozdro...........
Jacek B.
27-11-2007, 22:22
piękne miejsce, na foto ślubne by się nadało...
Kordian d70
27-11-2007, 22:51
fajnie, jak z bajki ale u mnie na lapku tez troche za duzo zoltego ;-)
Fajne miejsce i dobrze pokazane
Dziekuje wszystkim za opinie i odwiedziny.
Pozdrawiam.
Dziekuje wszystkim za opinie i odwiedziny.
Pozdrawiam.
Tak szybko sie nie wywiniesz. To jeden z ciekawszych krajobrazów na forum w ostatnim czasie. Pytanko: kiedy dasz namiary i fotografie takich innych bajecznych miejsc?
wiesiek (http://www.wdolomitach.pl)
Tak szybko sie nie wywiniesz. To jeden z ciekawszych krajobrazów na forum w ostatnim czasie. Pytanko: kiedy dasz namiary i fotografie takich innych bajecznych miejsc?
wiesiek (http://www.wdolomitach.pl)
Witam.
Namiary na to miejsce ? Juz podawalem ,ale co tam moge podac jeszcze raz :-) Francja ,wioska Trianon niedaleko Versailles. A kiedy znow zapodam zdjecia z podobnych miejsc? hmmmm to dobre pytanie, wszystko zalezy od czasu , ktorego ciagle mi brakuje ,ale obiecam ze jak sie wyrwe gdzies na wies popstrykac to cos wrzuce.
Ps.
Planuje jutro- wszystko w rekach pogody.
Pozdrawiam.