Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Sztokholm -zaułek

harb
25-11-2007, 18:34
stare miasto w Sztokholmie ma wiele bardzo wąskich uliczek ,oto jedna z nich

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img66.imageshack.us/img66/9306/dsc1867al3.jpg)

Onsajt
25-11-2007, 18:38
No ladnie,ladnie - juz pisalem,ze zostaniesz specjalista od Sztokholmu:) zdjecie trudne w naswietlaniu ze wzgledu na duzo rozpietosc i troszke razi biala plama nieba,ale na szczescie nie jest duza i nie zaburza zbyt mocno odbioru...robiles cos Z WB bo kolorki takie cieple...nie,ze mi przeszkadza tylko tak z ciekawosci i dla nauki pytam

harb
25-11-2007, 18:45
tam było tak ciemno Rafale że nie wiedzialem jak sie za to zabrać ,niebo prześwietlone a w połowie schodów jak w bunkrze,wiec doswietliłem lampą,i punktami w NX-ie a niebo sciemniłem też punktami NX-a ,bardziej już nie mogłem
chyba się udało ? -pozdrawiam (zrobiłem kilkanaście ujęć)

ps,niebo jeszcze troszeczkę poprawiłem

Skrzat
26-11-2007, 00:08
Tyle pozytywnych wrażeń i emocji budzi we mnie ta fotka, że nie wiem od czego zacząć.
Moze tak: ciepła, klimatyczna, nastrojowa i nieskazitelnie czysta ze względu na ilość szczegółów które przykuwają wzrok.
Pięknie pokazana faktura fasad, wyraziste lotarenki, jasny bruk.
Całość dopełniona ciepłym kolorem i światłem wprowadza w bardzo romantyczny nastrój i ciekawość "co jest tam dalej?"
Myslę, że Twoja umiejętność spojrzenia, wrazliwość i praca dodały duzo uroku temu z pozoru zwykłemu zaułkowi.
Gratuluję.

harb
26-11-2007, 06:29
witaj Skrzacie -dziekuje za tyle pozytywnych słow,bardzo sie ciesze że Ci sie tak podoba -jest to na Sztokholmskiej starowce bardzo popularne miejsce do uwieczniania ,i trudno jest sie tam dopchać czekałem chyba z piętnascie minut aby moc złapac tę uliczkę bez ludzi zrobiłem kilka ujęć ,i znowuż zrobiło się pełno więc musiałem wrocić za 30 min. i ponownie poczekać ,ale w końcu się udało :-D serdecznie pozdrawiam :)

shaolin
26-11-2007, 08:16
Przyjemne miejsce, dobrze pokazane... bardzo mila tonacja, dodaje spokoju temu miejscu... razi mnie tylko to niebo... ale jak sie nie dalo inaczej to przeciez nie bede marudzil... ;)

mjr
26-11-2007, 10:20
No Januszu, ELEGANCKO :!:
Bardzo mi się podoba.
Do zobaczenia.

Rafał_Sz
26-11-2007, 16:21
Piękne kolorki i ciekawy kadr. Podoba mi się. Gdyby tak jeszcze dopracować niebo....

bombel
26-11-2007, 16:59
Właśnie w sąsiednim wątku sam siętłumaczę z braku dramatycznego nieba (choć to w sumie było ciasne podwórko) - ale tu mam te same wątpliwości - zdjęcie piękne, ale to niebo... Myślę, że warto je podrasować, bo znacznie, znacznie zyska.

Poza tym o czym powyżej, zdjęcie jest prima sort. PRIMA!

harb
27-11-2007, 09:34
no niestety moje umiejętnosci w zakresie "budowania" nieba są gorzej aniżeli złe ,pisałem już o tym że trzeba będzie sie za to wziać -SZUKAM NAUCZYCIELA najchętniej z Trojmiasta !

dziękuje wszystkim za opinie i pozdrawiam:-D

borregaard
27-11-2007, 12:12
Janusz,nie przejmuj się niebem..Zdecydowanie fotka nr.1 Twoja...ostatnio...:-D
Pzdr
Andrzej

harb
27-11-2007, 23:39
Janusz,nie przejmuj się niebem..Zdecydowanie fotka nr.1 Twoja...ostatnio...:-D
Pzdr
Andrzej

dzięki wielkie,w tej fotce akurat chyba nie jest tak żle :oops: pozdrawiam:-D

cyrusvirus
28-11-2007, 00:22
Piękne, ale ja bym widział to w kwadracie :)
Gratulacja

harb
30-11-2007, 06:02
Piękne, ale ja bym widział to w kwadracie :)
Gratulacja
kwadrat odjął by dużo urody tej uliczce :-D pozdrawiam