Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Radiowiec...
...bo z antenkami... ;) ;) czyli 3cie podejscie do slepowrona... tym razem z profilu :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img213.imageshack.us/img213/1315/zantenkaij9.jpg)
Ciekawe czy ten Wam przypadnie do gustu :)
jurek1906
24-11-2007, 16:46
No ten jest piekny :-D, zdecydowanie Twoj tydzien na forum
Jednak przerwa w foceniu kurczaków wpłynęła baaaaardzo twórczo i płodnie :) Fajnie, bo jest na co popatrzeć ;)
Piekny :). To nad czym się zachwycam to ten przepiekny "miekki" bokeh .Mógłbyś zdradzic jaką lufą to foto strzeliłeś?.
borregaard
24-11-2007, 18:15
Bez dwóch zdań....piękne foty ostatnio pokazujesz...:-D
Pzdr
Andrzej
jurek1906, szkoda ze pewnie tylko jeden... ;)
Waldku, to ja musze robic te przerwy dluzsze i czesciej... ;) ;) ;)
leier, moglbym ;) -> przy ostatnich fotach w ruch poszla Sigma 100-300/4+TC1.4x :)
borregaard, pozazdroscilem Waldkowi ze robi takie cuda i musialem wrocic do gry, chocby na chwile ;) bo juz nie moglem wytrzymac bez kurczakow... :mrgreen:
Dzieki za komentarze! [i za gwiazdki... :)]
O cię ! Ale go zdjąłeś, świetne.
Ja to przy Twoich fotkach jakaś monotematyczna się zrobię. Tylko achy i ochy :)
Dziś ocenię ptaka - jest po prostu śliczny, a w tym ujęciu najlepszy.
Pozdrawiam
Fanka Maja
Chyba Cię namierzał :-D.
T_P_
Świetnie strzelony ten jednonogi radiowiec. Strzelasz te kurczaki gdzieś w jakiejś dżungli czy one tak same do Ciebie lgną?
Ruppel, dzieki!
MajaS, jestes chyba moja pierwsza fanka... [przynajmniej tak wnioskuje z podpisu ;)] - dzieki!
T_P_, ano namierzal - obrocil glowe o 180st, obejrzal dokladnie lewym i prawym okiem, ale na szczescie mial mnie w glebokim powazaniu wiec moglem mu zrobic pare zdjec... :)
dwl, najpierw do nich dzwonie, nastepnie podaje nr paszportu polsatu dla identyfikacji i potem ustalamy termin co gdzie kiedy i jak :mrgreen: a tak na powaznie - tu [w Chinach] slepowrony [i w sumie inne czaple rowniez] mozna spotkac w srodku miasta w najmniej oczekiwanym miejscu, np w Yuyuan w Szanghaju przez ktory przewija sie dziennie z miliard turystow... pieknie jest jak jedziesz autostrada i czaple Ci smigaja nad samochodem jak delfiny przed statkiem :mrgreen: ...oczywiscie lataja gdzies daleko na niebie, ale widok bardzo przyjemny...
Dzieki raz jeszcze za komentarze!
zkrzysztof
25-11-2007, 07:52
bardzo dobra fotka egzotycznej ptaszyny :)
Światło! Zaje..fajne :) No proszę ja Ciebie :)
Piotr1975
26-11-2007, 22:31
Bardzo ladny portret - gratuluje
O moje gratulacje.Pikne światełko.
zkrzysztof tu go calkiem sporo... moge przywiezc pare sztuk do Polski bo tam z nimi slabo z tego co sie zorientowalem... ;)
gryson, Ty nie pros tylko kurczaka jakiegos zrob :P dzieki :)
Piotrze, dzieki!
baku127, w tamtym roku zeby trafic takie swiatlo to trzeba bylo czekac kilka tygodni [a czasem i miesiecy, powaznie...], a w tym calkiem niezle z nim... ale zima pewnie bedzie standardowo tragiczna ;)
borregaard
27-11-2007, 09:49
Ja to przy Twoich fotkach jakaś monotematyczna się zrobię. Tylko achy i ochy :)
Dziś ocenię ptaka - jest po prostu śliczny, a w tym ujęciu najlepszy.
Pozdrawiam
Fanka Maja
MajaS.....czytam te Twoje posty,o ptaszkach,i leżę ...kołami do góry...:-D
Pzdr
Andrzej
Pawel Pawlak
27-11-2007, 11:29
No... Pogratulować :) świetna foka !
MajaS.....czytam te Twoje posty,o ptaszkach,i leżę ...kołami do góry...:-D
Pzdr
Andrzej
:oops:... mi tak samo się, jak oglądam te Wasze nikonowskie ptaszki... mogę nic nie mówić, ale to niezgodne z moją naturą :)
Pozdrawiam wszystkich Wzrokowców z niewyparzonymi językami, narażonych na takie fajne "podrażnienia estetyczne" jakie tu zapodajecie :)
Maja
Maja, nie sluchaj tych lobuzow :mrgreen: mow jak najwiecej :)
I... dzieki wszystkim raz jeszcze... :)
DOBRE
pozdrawiam, nie komentowałem kurczaków, ale za to zagłosowałem na zdjęcie do kalendarza :-D
Czekalem na Ciebie i czekalem... i w koncu sie doczekalem! :mrgreen:
Fajnie ze wpadles i super ze sie podoba :) no i dzieki za glos kalendarzowy... :) ale oczywiscie jak bedziesz mial chec to mozesz skomentowac reszte czaplosinskich :D ;) ;) ;)
arachiusz
01-12-2007, 17:33
bardzo bardzo :)
I ja bardzo, bardzo dziekuje :D
Ślepowron jak malowany - super.
PS
Troszeczkę za dużo się dzieje w tle. Na przykład smuga przecina antenkę i konkuruje, odciąga wzrok. Przysłona raczej dobra, także może to badyl z ptakiem za blisko tła - przestawić ;-)
Zrobilem tak jak sie dalo najlepiej w danej chwili... ale jest tak jak mowisz - tlo za blisko modela... niestety mam za male studio :mrgreen: trzeba cos bedzie wykombinowac nastepnym razem... gdzie moje kredki?:D zamaluje ta kreske i bedzie git :mrgreen:
Bardzo mi się podoba. Piękne światełko. Tło wyszło ciekawie.
Szkoda tylko cienia od dzioba, ale to zwykłe czepialstwo :)
Super kadr, ładne światło.
Michale, jak swieci slonce to trudno zeby cienia nie bylo ;) a jakbym go usunal to dopiero by bylo ze trzaskam foty zabawkom w studio :D
Marku, dzieki :)