Zobacz pełną wersję : Nikon f60
quos_d50
22-11-2007, 11:21
Witam,
mam pytanie..kumpel ostatnio kupił Nikona f60 sam korpus, szuka jakiegoś obiektywu.
Czy Quantaray - Zoom lens - 28 mm - 90 mm - f/3.5-5.6 bedzie pasował do analoga, czy będą jakieś problemy?
Ja używałem tego obiektywu na moim Nikonie D50.
Pozdrawiam
Valdek_Tychy
22-11-2007, 12:02
Będzie pasował pod warunkiem,że jest dedykowany do nikona
To jest szkło do pełnej klatki, sigma w wersji marketowej. Jeśli to ma być ta, której Ty używałeś z D50, to jak najbardziej. A jak kupowane od kogoś innego, to tak jak Valdek_Tychy napisał - sprawdzić mocowanie (bagnet).
Pozdrawiam
Isabelle
21-12-2007, 17:26
hej, ja mam właśnie zakupiony ten model z obiektywem Nikkor 28-80 mm i szczerze go polecam :)
Może ktoś ma polską instrukcję do tego aparatu albo obiektywu bo wszystko mam niestety po niemiecku :( Będę bardzo wdzięczna
quos_d50
23-12-2007, 11:30
To jest szkło do pełnej klatki, sigma w wersji marketowej. Jeśli to ma być ta, której Ty używałeś z D50, to jak najbardziej. A jak kupowane od kogoś innego, to tak jak Valdek_Tychy napisał - sprawdzić mocowanie (bagnet).
Pozdrawiam
Mocnowanie sie zgadza do Nikona, takze bedzie pasowac
Dzieki za info
Pozdrawiam
pozwólcie ze podbije starty wątek co by nowego tematu nie zakładać. czy do f60 jest dostępny jakiś grp?
Chyba jest, ale bez spustu migawki i pokręteł.