Zobacz pełną wersję : O matko!!! mój D200 przestał szumieć!!!
Hehe... chyba mój D200 się przestraszył, że wychodzi na rynek D300 i przestał szumieć :) a tak poważnie to od jakiegoś czasu przestałem zauważać szum który to niby nęka to body. Powód jest banalny. Wiele zdjęć które na komputerze były strasznie zaszumione wywołałem i szum zniknął:)
Ale i tak wydaje mi się, że po prostu moje poczciwe D200 ze strachu przed sprzedażą przestał szumieć:)
Tiaaaa bo najczęściej to szumi.....ale ..dookoła las... :D,
tomhagen
21-11-2007, 21:43
najwidoczniej tobie matryca szumi ale w monitorze.
Pawel Pawlak
21-11-2007, 21:56
Od bardzo dawna mam do szumów widzianych w 100% powiększeniu na monitorze bardzo duży dystans. Zwłaszcza do ziarna. Papier jest zdecydowanie bardziej wyrozumiały a ja jakoś wolę oglądać foty na papierze niż na kompie :) W ekstremalnych sytuacjach odbiór poprawia się jeszcze bardziej po zastosowaniu papieru satynowego ;)
sprocket
21-11-2007, 22:06
Widzieliscie to zdjecie z superexpressu gdzie utrwalili Weronike Rosatti kolo nieznajommego mercedesa?
Tam to dopiero szum byl a pasy takie na zdjeciu jak na marynarce mojego dziadka :)
Promachos
21-11-2007, 22:10
W ekstremalnych sytuacjach odbiór poprawia się jeszcze bardziej po zastosowaniu papieru satynowego ;)
trzeba tylko pamiętać, bu się nie pomylic i nie uzyć z rozpędu papieru ściernego np do drewna :)... wtedy kurka ziarno i szumy strasznie wielkie :P
Ale wątek... Chyba razem z wami sobie parę postów nabije :twisted:
Hehe... chyba mój D200 się przestraszył, że wychodzi na rynek D300 i przestał szumieć :)
Eee tam, po prostu się przyzwyczaiłeś. ;)
myślałem, że wydźwięk humorystyczny jest wyraźny... jednakże nie każdy to widzi:) :)
Moj D70s nie szumi od zawsze ;) nawet na isomilion niedoswietlonym o 13ev ;)
a ja właśnie wypiłem kilka browarów i szumi mi bardziej niż mojej dwu-setce choć i tak jej to wybaczam :) D300 nie robi na mnie wrażenia! :D
Jak to wielki reżyser napisał: "ważne, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów" :)
Jakie szumy w D200.... mi szumi tylko wiatr w koronach drzew .
Na wydruku wszystko ok ... Moj kumpel D200 bojaźliwie podchodzi tylko do samoczyszczącej sie większej matrycy ;)
Kordian d70
22-11-2007, 21:21
moj d70s tez nie szumi
no tak.. ale twój to już dawno przestał bo i d80 jest na rynku jakiś czas ;)
Hehe... chyba mój D200 się przestraszył, że wychodzi na rynek D300 i przestał szumieć :) a tak poważnie to od jakiegoś czasu przestałem zauważać szum który to niby nęka to body. Powód jest banalny. Wiele zdjęć które na komputerze były strasznie zaszumione wywołałem i szum zniknął:)
Ale i tak wydaje mi się, że po prostu moje poczciwe D200 ze strachu przed sprzedażą przestał szumieć:)
To tak jak z trinitronami. Wzrok Ci się przyzwyczaił. ;)
Terminux
23-11-2007, 09:46
Mój D70s prawie nie szumi. Ale najmniej to szumi jednorazowa matryca foto-chemiczna w mojej starej sześćsetjedynce! Wtedy to była technologia ;).
Ale wątek... Chyba razem z wami sobie parę postów nabije :twisted:
za Kolegą - nabijam sobie posty:)
pokażcie mi aparat cyfrowy, który nie szumi:)
pokażcie mi aparat cyfrowy, który nie szumi:)
Zenit? :D
Zenit? :D
.....cyfrowy!:)
.....cyfrowy!:)
Zenit 12SB (cyfry 1 i 2)? :D (tak a propo nabijania sobie postów ;) )
o czym wy w ogóle piszecie??? nabijanie postów??? Wy jakieś dzieci neostrady jesteście czy co? co za różnica czy ja mam 200 czy 800 postów?? no chyba, że są jakieś nagrody a ja o tym nic nie wiem;)
o czym wy w ogóle piszecie??? nabijanie postów??? Wy jakieś dzieci neostrady jesteście czy co? co za różnica czy ja mam 200 czy 800 postów?? no chyba, że są jakieś nagrody a ja o tym nic nie wiem;)
No nie mów tak.
"Starszaki" mają po 1000 i więcej i stąd ich autorytet :-D
można sprzedać na allegro po 1 zł/post :-D
Ale ja jestem bogaty :mrgreen:
a tak w temacie - mój D200 nigdy nie szumiał (na ISO 100, 200, a wyżej go nie nastawiałem :-D - no, parę razy)
No nie mów tak.
:) Czekałem na moment, aż przekroczę okrągłą liczbę 1024 postów, aby to oblać i ... zagapiłem się. Teraz muszę czekać na 2048. :D
:) Czekałem na moment, aż przekroczę okrągłą liczbę 1024 postów, aby to oblać i ... zagapiłem się. Teraz muszę czekać na 2048. :D
no tak... 1 mega postów:) hehe... wariaci...
no tak... 1 mega postów:) hehe... wariaci...
Do mega, to mi jeszcze "trochę" brakuje. :D
sprocket
27-11-2007, 00:21
Przypomina mi to wyscig w nasza klasa.pl kto ma wiecej znajomych :)
Gdzie wy ten szum słyszycie? Przykładam ucho do mojego Nikonka i nic nie słyszę...
Gdzie wy ten szum słyszycie? Przykładam ucho do mojego Nikonka i nic nie słyszę...
ooo to masz zepsuty aparat - czujnik położenia się gdzieś przyhaczył... nic, tylko serwis zostaje :D
Władca Pixeli
27-11-2007, 07:17
Nie starszaki tylko dziadki. A koty to nie powinny dyskutować :mrgreen:
Dziadki, nie nabijać postów tylko sprzedawać te swoje 'stare' D200 w dobrym stanie i kupować D300... Koty sobie kupią dobry sprzęt niewiele droższy od D80...
:D
ja tam ucha do d200 nie przykladam,
a szumi w glowie dziewczynom jak widza jaki mam fajny aparat:)))
a jak pytaja o 300 to mowie , ze te i podobne oznaczenie maja amatorskie zabawki :P