Zobacz pełną wersję : D40 migające częsci zdjęć na wyświetlaczu
Witam
W najaśniejszych obszarach zdjęć (białych i prawie białych) na wyświetlaczy miga obraz, zmienia się z białego na czarny, jeśli powiększę zdjecie to nic się nie dzieje obraz jest poprawny, czy ktoś też tak ma, czy to jakaś wada, czy to jest normalne?
Pemal
przypadkowo włączyłeś opcję aby pokazywał ci miejsca przepalone, zdarza się to przypadkiem podczas przeglądania zdjęć :)
Podświetlanie prześwietlonych obszarów w zdjęciu, bardzo przydatna opcja, te migające obszary to po prostu miejsca gdzie nie zapisały się żadne informacje. Widać żeś nie przywitał się z instrukcją:twisted:
na boki przeglądasz zdjęcia, góra i dół przełączasz opcje, krzywe itp... (lub odwrotnie ;))
PiotrGrafik
21-11-2007, 00:52
na boki przeglądasz zdjęcia, góra i dół przełączasz opcje, krzywe itp... (lub odwrotnie ;))
Dokładnie
vasper31
21-11-2007, 01:16
"kupiłem sobie aparat D40(x)..; nie dość że nie chce mi się zajrzeć do instrukcji to nie umiem korzystać z internetowych wyszukiwarek" dotychczas nie miałem nic do tego body i pewnie nie będę miał... ale do użytkowników tych aparatów zaczynam mieć żal o brak chęci... FORUM NIKON nie jest internetową instrukcja obsługi i informacji technicznej dla użytkowników aparatów D40 i D40x.. zaczyna sie robić za dużo wątków tego typu...
z pewnością w zakresie wiedzy jaką może zaoferować forum będziemy się wspierać... ale troszkę więcej subtelności i przemyślenia w zadawaniu pytań życzę...
przepraszam tych których uraziłem...
Może założyć dział dla Użytkowników D40... zmobilizowałoby ich to może w swoim gronie na odnajdywanie odpowiedzi na nurtujące ich pytania i szybciej nauczyliby sie swoich aparatów... a nie są złe... tylko te chęci i mobilizacja...
pozdrawiam
Wszystko wyjaśnione (po raz setny chyba), więc zamykam.