PDA

Zobacz pełną wersję : D40 migające częsci zdjęć na wyświetlaczu

Pemal
20-11-2007, 23:23
Witam
W najaśniejszych obszarach zdjęć (białych i prawie białych) na wyświetlaczy miga obraz, zmienia się z białego na czarny, jeśli powiększę zdjecie to nic się nie dzieje obraz jest poprawny, czy ktoś też tak ma, czy to jakaś wada, czy to jest normalne?
Pemal

madmips
20-11-2007, 23:25
przypadkowo włączyłeś opcję aby pokazywał ci miejsca przepalone, zdarza się to przypadkiem podczas przeglądania zdjęć :)

Bonthyc
20-11-2007, 23:26
Podświetlanie prześwietlonych obszarów w zdjęciu, bardzo przydatna opcja, te migające obszary to po prostu miejsca gdzie nie zapisały się żadne informacje. Widać żeś nie przywitał się z instrukcją:twisted:

madmips
20-11-2007, 23:26
na boki przeglądasz zdjęcia, góra i dół przełączasz opcje, krzywe itp... (lub odwrotnie ;))

PiotrGrafik
21-11-2007, 00:52
na boki przeglądasz zdjęcia, góra i dół przełączasz opcje, krzywe itp... (lub odwrotnie ;))

Dokładnie

vasper31
21-11-2007, 01:16
"kupiłem sobie aparat D40(x)..; nie dość że nie chce mi się zajrzeć do instrukcji to nie umiem korzystać z internetowych wyszukiwarek" dotychczas nie miałem nic do tego body i pewnie nie będę miał... ale do użytkowników tych aparatów zaczynam mieć żal o brak chęci... FORUM NIKON nie jest internetową instrukcja obsługi i informacji technicznej dla użytkowników aparatów D40 i D40x.. zaczyna sie robić za dużo wątków tego typu...
z pewnością w zakresie wiedzy jaką może zaoferować forum będziemy się wspierać... ale troszkę więcej subtelności i przemyślenia w zadawaniu pytań życzę...

przepraszam tych których uraziłem...

Może założyć dział dla Użytkowników D40... zmobilizowałoby ich to może w swoim gronie na odnajdywanie odpowiedzi na nurtujące ich pytania i szybciej nauczyliby sie swoich aparatów... a nie są złe... tylko te chęci i mobilizacja...

pozdrawiam

pebees
21-11-2007, 08:21
Wszystko wyjaśnione (po raz setny chyba), więc zamykam.