Zobacz pełną wersję : Nowy tablet Wacoma :)
jacoslavgth
19-11-2007, 12:44
moze juz bylo :)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6598
kusi, oj kusi :-D
jacoslavgth
19-11-2007, 13:15
Wypas ...
no raczej - nawet nie jest taki drogi, ja mam tylko jedno pytanie, dlaczego doszedl kolejny zakup, w momencie kiedy jest tyle rzeczy do kupienia, nie lubie tych wielkich koncernow :) znowu jest powod do myslenia
...nawet nie jest taki drogi...
cytat z otopolis "...pojawi się w sprzedaży na polskim rynku jeszcze w listopadzie 2007 roku w cenie 4699 zł."
no to mamy zupełnie inne poczucie drogości. bo dla mnie to jakiś kosmos już prędzej bym kupił jakieś dobre szkło lub coś innego co istotnie wpłynie korzystnie na moje zdjęcia
jacoslavgth
19-11-2007, 13:35
porownujác do 21 cali to jest tanio, przez pewien moment zastanawialem sie nad wydaniem 10 tys na lcd Wacoma, ale stwierdzilem ze sobie podaruje, w tym momencie mam zajebiste narzedzie za ponad polowe, co prawda obszar roboczy nie jest powalajáco duzy, ale obecnie pracuje na A5 i radzi sobie calkiem niezle, 12" moze sie wydawac malo na ekran, rada jest jedna, trzeba pomacac :)
Dla sprawdzenia kupiłem tablet volito2... bardzo fajne urzadzonko, ale kupione 'dla sprawdzenia koncepcji pracy tabletem'.
A teraz pytanie:
1. Czy piórka intuosa są wykonane precyzyjniej, grot jest precyzyjniej osadzony, bez tak dużego niekontrolowanego luzu?
2. Czy różnica między 512 a 1024 poziomami nacisku skutkuje wyraźną płynnością odcieni w czasie rysowania?
3. Czy czy większa liczba lpi poprawia komfort pracy przy skali rysunku 100%?
4. Czy większa ilość punktów na sekundę poprawia jakość szybkiego pociągnięcia pędzlem?
5. Czy intuos 3 A6 wystarczy do robienia niewielkich, ale niekiedy precyzyjnych szkiców?
Sam sobie odpowiem ;).
1. Tak, znacznie.
2. Tak, choć może to byc kwestia wyrobienia, które zyskalem z czasem.
3. Przy A5 nie, może przy większych tabletach.
4. Wydaje się, że nieznacznie, choć cudu technologicznego trudno oczekiwać.
5. Nie. Z A5 jest lepiej, ale dalej nie jest to narzedzie rysownicze.
Tak jak mówią, Intuos to znakomity sprzęt :).
ps
Mam kolejne pytanie: czy funkcja pochylenia piórka da sie jakos wykorzystać w Gimpie? Ewentualnie-jak?