PDA

Zobacz pełną wersję : Awaria

smagi
17-11-2007, 23:16
Witam , proszę o pomoc. Robię sobie zdjęcia , wymiana karty ( SanDisk Extreme III ) i zonk , na ekranie pojawia sie -E- , konsternacja i wymiana na poprzednią karte , potem na jeszcze 2 inne , dalej to samo. Na monitorze zdjęć nie można zobaczyć ( NO CARD PRESENT ) , nie można jej też sformatować (drukarka widzi mi zdjęcia wiec awaria 4 kart odpada ).
Nie pomaga wyjmowanie aku itp. Oczywiście dioda CF wogóle sie nie świeci. Gniazdo karty na oko nie naruszone , styki całe , nic sie nie ułamało , karty zawsze wkładam delikatnie. Jak wkładam kartę symbol E na wyświetlaczu miga ( raz ). Bardzo proszę o poradę , może ktoś już to miał , w głowie kołacze się tylko " BOŻE TYLKO NIE SERWIS ". Dziękuje i pozdrawiam.

smagi
17-11-2007, 23:17
Zapomniałem dodać , ze problem dotyczy D200

Władca Pixeli
17-11-2007, 23:24
Zobacz czy w środku gniazda czy nie skrzywionych/uszkodzonych pinów.

smagi
17-11-2007, 23:48
Masz racje , brakuje jednego pina , kurcze jestem zawiedziony , D200 mam miesiąc , obchodzę sie z nim jak z jajkiem , ile razy mogłem wyciągać kartę pamięci przez ten miesiąc , niech będzie z 50 razy... Tandeta ?? Aparat na gwarancji wiec kopać nie będę , choć mnie kusi. Masakra , właśnie przepraszam sie z D40 ;) PS fajnie wygląda z SB-800 i 18-200

fragles
18-11-2007, 00:21
wiesz... mogłeś wyciągać i 2 razy... i za jednym z nich "pojechać" odrobinę za mocno...