PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Blanka

Mont
14-11-2007, 10:44
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Żona by mnie znienawidziła gdyby wiedziała, że publikuję tu jej zdjęcia.
Jednak bez merytorycznych uwag fachowców niegdy nie nauczę się fotografować ludzi :)
Tak więc proszę o konstruktywna krytykę.

[CENTER]1.Zamyślona

2.Morskie Oko ;)

Dwójeczkę wykonałem N60/2,8D :-D

Sebastiann
14-11-2007, 12:20
Dwójka bardzo mi się podoba, ładne GO , kadr, z malutkich minusików to ten kosymk ale to takie moje czepianie sie:) Modelka/Zona rowniez ładna uroda wiec Mont nic tylko fotografować:)

Pozdrawiam

copywriter2000
14-11-2007, 12:22
Dwójka ładniutka... Ładne oczęta... Lubię takie kadry...

loki_p
14-11-2007, 12:42
W pierwszym razi nienaturalna poza zwłaszacz dla zamyślenia.
Dwojka ładna.

gadas
14-11-2007, 12:44
Zdecydowanie dla mnie 2 ładna

harb
14-11-2007, 12:45
dwojeczka ok naprawde fajna ,pomysł z jedynką - nie !

Mont
14-11-2007, 13:13
Hmm, cieszę się, że Wam dwójka odpowiada ale nie sądziłem,że tak zdecydowanie odrzucicie jedynkę :(
Usunięcie tytułu coś zmieni ?? ;)

Bonzo
14-11-2007, 13:46
mnie za to jedynka się podoba :) właśnie za nietypowy kadr tylko widziałbym więcej prawej strony :) 2 fajna technicznie ale nie dosyć że ja niecierpie kadrów od góry to nadodatek jest maxymalnie oklepany każdy kto może robi taka fotke mając szkło pozwalające na osiągniecie małej głębi :) ale techniecznie fotka bez zarzutów i tonacja bardzo miła dla oka :)

Mont
14-11-2007, 13:54
tonacja bardzo miła dla oka :)

czyli zakup szarej karty był trafioną inwestycją :-D

apclima
14-11-2007, 14:26
Za kolegami - zdecydowanie 2, super oczka i cieplukie barwy. :-)

pawel777
14-11-2007, 17:54
tak nr 2 bardzo ciekawe.

możesz powiedzieć w jaki sposób było oświetlane? czy takie zastane światełko tylko?

pozdrawiam

kux
14-11-2007, 18:11
jedynka faktycznie nieco nienaturalna, ale i tak mi sie podoba...! :)

dwójka bardzo sympatyczne foto...!

wiem że dużo nie wnoisłem, ale nie moglem sie powstrzymac po starej znajomosci....:)

Paweł
14-11-2007, 18:14
oglądając fotki przejrzałem później kolejne posty i wszyscy są za 2 a jedynka zdecydowanie nie.... czemu? tak z ciekawości pytam bo w drugim odnoszę wrażenie że jest nieostre... tz oczka są bardzo ładne ale tylko a i tak początkowe wrażenie - fotka nieostra; ostrość "pojawia się" później. hmmmm nie wiem czemu dyskwalifikujecie fotkę bez podania jakichkolwiek informacji z których można by wyciągnąć wnioski do dalszej nauki... nie każdy jest artystą jak kilku fotografów i fotografików z forum.
w pierwszym widać kilka nie trafionych elementów wynikających z pozycji modelki... kolejne podbródki; ładna buzia lecz w tej pozycji wygląda mało korzystnie...; włosy układają się dziwnie tz jak odstająca peruka....; kadrowanie..... nie potrafię powiedzieć dokładnie co nie pasuje - ucięcie ramienia? nie potrafię powiedzieć.
Moim celem jest tylko konstruktywna krytyka fotki a nie obrażanie kogokolwiek....

pozdrawiam

Mont
15-11-2007, 14:14
tak nr 2 bardzo ciekawe.
możesz powiedzieć w jaki sposób było oświetlane? czy takie zastane światełko tylko?

naturalne światło, za dyfuzor posłużyły chmury ;)

w pierwszym widać kilka nie trafionych elementów wynikających z pozycji modelki... kolejne podbródki; ładna buzia lecz w tej pozycji wygląda mało korzystnie...; włosy układają się dziwnie tz jak odstająca peruka....; kadrowanie.....

masz rację, podbródki starałem się wyeliminować ale nie wszytsko się udało, dlatego żona tego zdjęcia nie lubi, a ja czuję do niego jakąś słabość. Podoba mi ułożenie nóg.
W jedynce wrażenie nieostrości może wynikać z zastosowanego gaussian blur, może GO jest ciut za płytka ale w zasadzie oczy i usta są ostre więc ja uznaję, że jest OK. Niemniej dzięki za uwagi :)

Mont
15-11-2007, 14:17
wiem że dużo nie wnoisłem, ale nie moglem sie powstrzymac po starej znajomosci....:)

rozumiem, że mam Ci dziękować za wyrozumiałość :mrgreen:

kux
15-11-2007, 22:29
rozumiem, że mam Ci dziękować za wyrozumiałość :mrgreen:

no coś ty.... :)

jest dobrze tyle że nic konstruktywnego nie napisałem... a wtedy lepiej nie pisać... no ale pozwoliłem sobie... :)

Vadim
17-11-2007, 03:23
Zdecydowanie jedynka. Bardzo ładne z treści i kadru. A takich dwójek są tutaj dziesiątki...:)

Pozdrawiam