Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Góry Kaskadowe po zmroku
Zrobione w ostatnią sobotę (10 października).
The Cascade Mountains po zmroku. Zrobione z podnóża Mount Hood.
http://www.themarts.com/galeria/Cascade_sunset_1000.jpg
ladna fotka ,piekne niebo
Miejsce na pewno piękne, ale zdjęcie jakoś mnie nie zauroczyło.
Mam wrażenie jakby niebo było wklejone.
Ale ja sie na górskich widokach nie znam ;)
No ladny klasyczny gorski kadr...ale mam niedosyt:) chcialoby sie zobaczyc wiecej tych tajemniczych mgielek za drzewami,ale wiem ze to takie gadanie jak sie siedzi w cieplym przed monitorem a w terenie by zlapac dobre ujecie trzeba sie nameczyc,nachodzic a i czesto nie da sie tak skadrowac jakby sie chcialo...znaczy mialem na mysli to,ze bez drzewek a tylko z mgielkami byloby fajniejsze w/g mnie..
Marek-frotka
12-11-2007, 12:59
A mnie właśnie podoba się pierwszy plan , dobrze doświetlony z mnóstwem szczegółów , a zanim w dolinie tajemnicza mgła.
Fajne , spokojne i tajemnicze.
Miejsce na pewno piękne, ale zdjęcie jakoś mnie nie zauroczyło.
Mam wrażenie jakby niebo było wklejone.
Czy mam NEF-a podesłać?
Czy mam NEF-a podesłać?
To jest zbędne ;) Mowiłem o swoim wrażeniu.
Gdybym pomyślał że wkleiłeś to bym dał temu wyraz bez niedmowień ;)
pozdr.
Po raz kolejny dajesz wyrozniajace sie zdjecie. Ladne miejsce i kadr. Jedynie cos mi czubki choinek na pierwszym planie nie podchodza. Ale to tylko moje spojrzenie.
Ech, podziwiam Twoją umiejętność wyciągnięcia szczegółów z pierwszego planu... U mnie świerki zlewałyby się w jedną czarną plamę :(
Ładne mgiełki :)
klasycznie piękne, klasycznie w Twoim stylu :-)
jak ja lubię te swiatlowe zielenie
PS
co do detali: szkoda czubków trzech najwyższych drzew, w cieniach uciekł szczegół a tam raczej nie powinno być najciemniej
co do detali: szkoda czubków trzech najwyższych drzew, w cieniach uciekł szczegół a tam raczej nie powinno być najciemniej
No cóż, nic nie jest idealne...
Nad tymi czubkami rzeczywiście mógłbym więcej popracować.
Szkoda mi tylko jednego - za dużo jest tych drzew na pierwszym planie. Wolałbym aby była taka mała przecinka naprowadzająca oko na mgły w dolinie. Na przykład jakby nie było tego drzewa w geometrycznym środku kadru to byłoby lepiej...
Szukałem takiego miejsca, ale nie znalazłem. Natury nie poustawiasz tak jak modelkę w studiu...
Natury nie poustawiasz tak jak modelkę w studiu...
Poustawiasz, trzeba mieć tylko piłę motorową i dźwig. Już kiedyś na tym forum pisałem jak budowaliśmy las do filmu reklamowego :-)
Jak zwykle mistrzostwo.
Piękny pierwszy plan.
Ech Światło, trafiłeś w moje gusta. Pięknie, pięknie. Zauroczył mnie ten półmrok. I te wyciągnięte szczegóły z pierwszego planu.
Klimat fotki i przyjemność oglądania to jest to.
A jest bardzo przyjemnie.