Zobacz pełną wersję : [ Sport ] znowu na ulicy.. 18 lookback .. konkret trik
TRenciak
06-11-2007, 02:05
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://files.myopera.com/TRphoto/photos/18costam.jpg)
Fajne, ale tak sobie oglądam Twoje zdjęcia i chyba już wiem czego im brakuje. Ruchu. Może pokombinuj z przedłużeniem czasu tak, żeby część zdjęcia (tło, koło?) było poruszone, bo "zamrożony" ruch traci dynamikę.
Adam
do wydluzenia czasu go nie przekonasz :-)
a co do zdjecia to fajnego gosciu musi miec bunny hopa zeby takie tricki krecic
nooo i tu juz niemam sie czego czepiec...no moze rowerku w prawym dolnym rogu....ale to jak kto wolo...moze byc - niemusi :)
W koncu trenciakowy stajl, to lubie. Tylko cos bym zrobil z rowerem po prawej [albo go amputowal albo go przesunal w lewo zeby mu sie kolko w kadrze zmiescilo ;)]
Wypas.
Dobre światło na riderze.
krzysztof jot
07-11-2007, 01:06
niezłe....
popadasz "w maniere" i przesadnie eksponujesz światło zbyt nienaturalnie oświetlające postaci, co zaczyna wyglądać sztucznie, dodatkowo pojawiają się fragmenty "przewalone" powodujące przejaskrawienia lub totalne wypalenia szczegołów - tu np. łokieć
pretty awesome !!!!!
światło jak zawsze dopracowane i ukazujące bmx tak ja powinno, ale to zdjęcie coś ma w sobie co mi się nie podoba a dokładnie (po raz drugi z kolej to co znajduje sie na drugim lub ostatnim planie) rower trepana....
wcześniej były plecaki- teraz rower, no musze to powiedzieć no musze coś ostatnio nie uważasz na tło maj masta jedi hehehe....
kadr tez jakoś tak niedokońca zatrzymujący uwage i oko na riderze, triku i miejscówce, tylko taki rozjechany na wszystki szczegółu. jak dla mnie troche powinno być ciemniejsze tło, oj świeci ten sunpaczek oj świeci czasem jednak zbyt mocno:)
pzdr
niezłe....
popadasz "w maniere" i przesadnie eksponujesz światło zbyt nienaturalnie oświetlające postaci, co zaczyna wyglądać sztucznie, dodatkowo pojawiają się fragmenty "przewalone" powodujące przejaskrawienia lub totalne wypalenia szczegołów - tu np. łokieć
jak można popaść "w maniere", kiedy chłopak ciężko pracował żeby wyrobić sobie styl, który widzisz na zdjęciach i który jest mocno rozpoznawalny przez ludzi ze środowiska.
po drugie jego zdjęcia sa jedne z najlepszych i to własnie przez to jakie są......
uczepiłeś się troche :?
TRenciak
07-11-2007, 10:43
Krzysiu J. .. zdecydowanie mocne wyraziste swiatlo boczne daje w tej dziedzinie o niebo lepsze efekty niz mierzone. Zdjęcia z zastosowaniem mocnego rim light (kurde naprawde nie moge sobie przypomniec jak to sie po polsku nazywa) stają się bardziej graficzne...
A pro po ... panoramowania... (ble!) no to zamiast tego gównianego efektu .. staram się wydobyc dynamikę i dramaturgię zdjęcia właśnie za pomocą takiego swiatła!
juz widzialem super tylko ten rower trepana ... pozatym wszytko ok
TRenciak
07-11-2007, 22:49
nie wiem .. mie sie ten rower trepana podoba.... no moze wiem.. zbyt blisko krawedzi... to troche lipa.. ale co tam... stalo sie!
fajne, podoba mi sie w pyte, robisz tylko rowerowe, czy zimą coś z nartami czy deską też działasz. ???